activiteiten

escher: een game in een boek

opening zadenbibliotheek

Houd jij van zoeken en de goede weg vinden?
Dat kan in games, maar ook in boeken! Op 21 juni presenteren studenten van het Friesland College de boeken die zij gemaakt hebben. Inspiratie was de kunstenaar Escher.

boekendomino - 8ste dag

boekendomino - 8ste dag

Het wereldrecord boekendomino staat nu op 10.200 boeken. 8ste dag wil dat record verbreken met 10.500 boeken en zo in het Guinness Book of World Records komen. De anderhalf kilometer lange sliert boeken, loopt dwars door dbieb.

digi-taalhuis

Digi-Taalhuis

Het is soms best lastig om bij te blijven. Zeker wanneer internet en computers niet ‘jouw ding zijn’. Of wanneer je problemen hebt met lezen en schrijven. Weet dan dat dbieb er ook voor jou is.  

klik & tik

Klik&Tik

Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? In de cursus Klik & Tik krijg je individuele begeleiding en kun je zelf kiezen welk onderdeel van de cursus je wilt doen.  

werken met DigiD

cursus digisterker

Vind je het lastig om met de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Om online werk te zoeken bij het UWV? Of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg dan de cursus Werken met DigiD bij dbieb.

werkplaats

werkplaats

De Werkplaats is een nieuwe plek in dbieb waar je alles leert over programmeren, games, apps, nieuwe media en nieuwe technologie.  

open werkplaats

open werkplaats

Tijdens de open werkplaats kun je vrij spelen  of vragen stellen voor werkstuk en spreekbeurt. Niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen.  

workshops in de werkplaats

workshops van de werkplaats

In de werkplaats in de Blokhuispoort is er iedere zondag een workshop. Op andere dagen zijn er cursussen of kun je games testen.

cursussen

cursussen

Boek ook eens één van onze colleges, workshops of lezingen. Bijvoorbeeld over psychologie, muziek of literatuur.

taal en lezen

taal en lezen

Taal- of schrijfcursussen onder leiding van een docent of lezingen over Spraakmakende boeken. dbieb heeft het!

lezingen

dbieb biedt tal van lezingen over filosofie en kunst.

advies in de bieb

advies in dbieb

Heb je vragen over werk zoeken/vinden, vrijwilligerswerk of liever een persoonlijk coachingsgesprek? Of heb je vragen over financiële zaken, wonen of huishouden? Bijvoorbeeld betalingsachterstand, schulden of het voorkomen ervan? Of over belastingen en toeslagen? Dan kun je voor gratis advies terecht bij verschillende spreekuren in dbieb.

digitale vragen

digitale vragen

Heb je vragen over internet- en computergebruik? Of over de digitale diensten van de bibliotheek, (online) cursussen, de e-overheid of de Nederlandse taal? Tijdens het digitaal spreekuur krijg je de antwoorden. Nieuwe mogelijkheden op je tablet ontdekken? In het Tabletcafé brengen de bezoekers elkaar op de hoogte van handige weetjes, tips en trucs.  

leen een Fries

Leen een Fries

LeeneenFries.nl is een platform voor uitwisseling. Hier kun je kennis, verhalen of ervaring aanbieden en opdoen. En dat hoeft niet ingewikkeld te zijn: het gaat om de leuke ontmoeting. Maak een profiel aan, deel of zoek een activiteit, spreek af en ontmoet!

summerschool

Vervelen in je vakantie? Helemaal niet nodig. Spelen met robots, een morse-apparaat maken, aan de slag met LEGO, bouwen met maïspops en op reis met een vliegend tapijt, het kan allemaal tijdens de Summerschool van dbieb Leeuwarden.

lees er alles over