info-ochtend leesclub ‘geschiedenis’

31 januari 2019, van 10:30 tot 11:30 | dbieb Leeuwarden

Kosten: gratis toegang

week van de leesclub

dbieb start een nieuwe leesgroep rondom het thema ‘geschiedenis’. Wie hierover meer wil weten is van harte welkom bij de informatieve aftrap. Geïnteresseerden kunnen meteen lid worden en meedoen.

Duizenden Nederlanders beleven veel plezier aan het meedoen aan een leesclub. Boeken bieden stof tot nadenken en het is verrijkend om je bevindingen in een groep te kunnen delen en bespreken. Je leest meer in een leesclub, vaak ook uit een breder repertoire en de bespreking van de boeken is leerzaam en verfrissend. Dbieb werkt samen met Stichting Senia, de landelijke organisatie van leesclubs. Het idee van een Senia-leesclub is dat je in groepen van 6-8 mensen elke 5 à 6 weken bij elkaar komt, om een boek te bespreken aan de hand van discussievragen, opgesteld door deskundigen.
Eind januari gaat een nieuwe leesclub van start in dbieb. Het thema ‘geschiedenis’. De eerste bijeenkomst is bedoeld als vrijblijvende kennismaking. Een medewerker van Senia geeft informatie over de werkwijze en de literatuurlijst. Na de informatieronde en nadere kennismaking met andere belangstellenden, kun je ervoor kiezen om mee te doen.

Aanvang van de bijeenkomst is om 10.30 uur, in dbieb Leeuwarden, Blokhuisplein 40.
Aanmelden is niet nodig.
Verhinderd maar wel belangstelling? Stuur een mailtje naar info@senia.nl, dan word je op de hoogte gehouden.

De startdatum is niet toevallig gekozen, want van 28 januari tot en met 3 februari 2019 vindt de allereerste landelijke Week van de Leesclub plaats. Doel van deze week is om meer mensen, door deelname aan een leesclub, met elkaar het gesprek over boeken aan te laten gaan. Kijk voor meer informatie ook op www.weekvandeleesclub.nl