feest in dbieb!

24 maart 2018, van 11:00 tot 17:00 | dbieb Leeuwarden, Blokhuisplein

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Friedrich tot Turner

dbieb in de Blokhuispoort is alweer een tijdje open, maar op zaterdag 24 maart vieren we een officieël openingsfeest voor iedereen van 0 tot 100!

Het wordt een feestelijke dag met voor ieder wat wils. Muziek, poëzie, verhalen, rondleidingen, kinderactiviteiten, een presentatie van onze cursussen en spreekuren, een informatiemarkt en meer! Kortom: dé uitgelezen kans om dbieb te ontdekken.

Was je nog niet eerder in dbieb? Dan is dit hét moment om eens langs te komen. Want bij ons lees je meer dan je las: we hebben immers nog steeds heel veel boeken. Dus ben je een veellezer, lijstjeslezer, voorlezer of leesgroep-lezer? Dan ben je hier op je plek. Ben je juist een doener? Ook dan ben je welkom, want bij ons doe je meer dan je deed. In onze Werkplaats hebben we bijvoorbeeld een greenscreen. Of kom lekker rondkijken, koffiedrinken in Café de Bak, neuzen in tijdschriften en boeken of gewoon lekker lummelen. De dag biedt je ook de gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met onze activiteiten.

Globaal ziet het programma er tussen 11.00 en 17.00 uur als volgt uit:

Podium
Vanaf 12.00 uur luister je in een tent op het voorplein naar muziek. Van rap tot levenslied. Van Marco TC en Kuo Weh Ho tot Ninah Tiemersma en Dirk Geerdink.

Jeugd
Speciaal voor de jeugd is er ’s ochtends een leuke voorstelling en ’s middags word je prachtig geschminkt. Neem ook een kijkje in de Werkplaats om te experimenteren met LEGO®, robots en film!

Verhalen
Wie luistert er nu niet graag naar verhalen? We hebben daarom schrijvers uitgenodigd die over hun eigen boek gaan vertellen. Luister naar Carolyt Koops over haar familielid dat in 1847 in de Blokhuispoort is overleden. Of naar Cor Eppink die vertelt over zijn ervaring met schuldsanering. Naast schrijvers hebben we ook een verhalenverteller. Hein de Graaf vertelt zijn verhaal dat is opgenomen in het project DNALWD2018 - een kunstwerk van verzamelde verhalen van mensen uit of over Leeuwarden.

Blijf vragen
Durf jij te vragen? Op de eerste verdieping kun je een praatje maken met specialisten die regelmatig spreekuur houden in dbieb. Bijvoorbeeld over geld- en juridische zaken, belastingen & toeslagen en vrijwilligerswerk.

Vertel zelf je verhaal
Onder de trap, in de centrale hal van dbieb, nodigen Leen een Fries en het community-art project DNALWD2018 je uit om zelf je verhaal te vertellen.

Taxatie
Heb je een bijzonder boek, oude bijbel of kaart en wil je weten wat de waarde er van is? De taxateur bekijkt het graag. Je vindt hem bij de binnentuin op de begane grond. 

dbieb digitaal
In de Kraak vind je allerlei informatie over de computercursussen, digitale spreekuren en ebooks van dbieb.

De Werkplaats
Ken je de Werkplaats al? In deze knalgroene ruimte kun je je handen uit de mouwen steken. Doe je mee met LEGO, robots en filmen? En waarom is deze ruimte eigenlijk groen?

Rondleidingen
Er is van alles te ontdekken in dbieb. Ga je mee voor een rondleiding?

Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk, zonder reservering. Of je nu wel of niet lid bent van dbieb, iedereen is welkom! Klik hier voor meer informatie.