over fermenteren

9 november 2018, van 14:00 tot 16:00 | dbieb Leeuwarden - de hal

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wil jij leren fermenteren?

Het seizoen van zaaien, planten en oogsten loopt op zijn einde. Het zaad dat je in het voorjaar hebt gepland, heeft je oogst opgeleverd. Oogst in de vorm van: bloemen, kruiden, komkommers, wortels of kolen en natuurlijke nieuwe zaden voor volgend jaar.
Heb je meer geoogst dan je nu kunt eten? Een van de manieren om je oogst op een lekkere manier voor de winter te bewaren is fermenteren. Olijven, zuurkool, augurken en ingelegde citroenen zijn bekende voorbeelden. Kom kijken en gratis proeven hoe dit in zijn werk gaat!

Deze activiteit wordt georganiseerd door Zadenbibliotheek Fryslân, in het kader van Nederland Leest.

Meer informatie over het gratis lenen en inleveren van zaden vind je hier.