blijf leren

verbeelding aan de macht

Al sinds de oudheid denken we na over onze plek in de wereld. Over de zin van het leven. Over heden, verleden én toekomst. Vaak waren deze ideeën brandstof voor kunst, muziek, literatuur, godsdienst en wetenschap. April is de maand van de filosofie. Bij dbieb sluiten we hier graag bij aan met lezingen, cursussen en workshops rondom het thema ‘verbeelding van de macht'.

 

taal leren?

Hablas español? или русский? Een taal leren is niet alleen handig. Het is ook dé manier om je hersencellen in conditie te houden. Italiaans, Russisch, Engels, Duits, Spaans of Frans. Via dbieb kun je een online taalcursus volgen. Maar je kunt er ook voor kiezen om onder leiding van een docent een taalcursus te volgen. We bieden cursussen voor beginners, basisgebruikers en gevorderden.

 

spraakmakende boeken

De lezingenreeks Spraakmakende Boeken komt ook in 2018 naar de dbieb! Zeven lezingen over zeven actuele boeken. Wil je meer te weten komen over ‘De Nix’ van Nathan Hill. Of ‘En ik herinner me Titus Broederland’ van Auke Hulst? Aan de hand van specialisten (bijvoorbeeld van de Faculteit der Letteren van Rijksuniversiteit Groningen) verdiep je je in het verhaal, de achtergronden en de schrijver.