Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 19 november weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en spreekuren gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Lezen, rekenen & schrijven

Lezen, rekenen en schrijven is belangrijk. Op het werk. Om je bankzaken te regelen. Of om formulieren in te vullen. Maar dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Je kunt bij ons gratis oefenen om beter te leren spreken, rekenen en lezen. Ook zijn er taallessen voor statushouders.  

Leren computeren

Wil je leren werken met computers en internet? Een mailtje sturen? Iets kopen of opzoeken op internet? Volg dan een gratis cursus. Je hoeft geen lid te zijn van dbieb. Je werkt in je eigen tempo op de computer. Je krijgt daarbij individuele begeleiding.
 

Werken met DigiD

Hoe vraag je toeslagen aan? Hoe werkt DigiD? En hoe vind je informatie op Mijn Overheid? Met de gratis cursus ‘Werken met DigiD’ bij de dbieb leer je de weg te vinden op de websites van de overheid. De cursus bestaat uit vier dagdelen en wordt regelmatig gegeven in dbieb Leeuwarden, Burgum én Grou.