blijf meedoen


lezen, rekenen & schrijven

Lezen, rekenen en schrijven is belangrijk. Op het werk. Om je bankzaken te regelen. Of om formulieren in te vullen. Maar dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Omdat je moeite hebt met schrijven en lezen. Of omdat je bent opgegroeid in een andere taal. Het digitaalhuis helpt. Je kunt bij ons gratis oefenen om beter te leren spreken, rekenen en lezen. Ook zijn er taallessen voor statushouders.  

leren computeren

Handiger worden met computer en internet? Dan is de gratis cursus Klik & Tik een aanrader. Klik & Tik bestaat uit drie trainingen. Hierin leer je bijvoorbeeld typen, mailen en zoeken op internet. Maar je leert ook over sociale media. Bijvoorbeeld wat je kunt met Facebook, Skype of WhatsApp. Je werkt in je eigen tempo op de computer. Je krijgt daarbij individuele begeleiding.

werken met digid

Hoe vraag je toeslagen aan? Hoe werkt DigiD? En hoe vind je informatie op Mijn Overheid? Het is best ingewikkeld om je weg te vinden binnen de digitale overheid. De cursus Werken met DigiD helpt je verder. Je maakt kennis met de online diensten van gemeente, UWV en Belastingdienst. De cursus bestaat uit vier dagdelen en wordt regelmatig gegeven in dbieb Leeuwarden, Burgum én Grou.

tips van dbieb