blijf ontmoeten

leesgroep starten?

Alleen met een boek op de bank is leuk. Maar het is nog leuker om met anderen erover te praten! Want iedereen leest een boek net iets anders. Alleen al in Leeuwarden en Tytsjerksteradiel zijn er tientallen leesgroepen actief. En dbieb biedt ondersteuning. We regelen de boeken (5 exemplaren per leesgroep), maken een jaarplanning én zorgen voor een informatiepakket per boek. Gezellig en inspirerend. En dé manier om eens te lezen wat je anders nooit las.

leen een Fries

De binnenstad van Leeuwarden ontdekken? Paling leren roken? Of een Fries paard knuffelen? Op leeneenfries.nl kom je in contact met Friezen die je een bijzondere plek kunnen laten zien.
Een Fries lenen kan eenvoudig op leeneenfries.nl. (En je kunt je hier ook als leen-Fries aanmelden). Daar vind je alle Friezen en hun activiteit. Een Fries gevonden die je aanspreekt? Maak direct een afspraak!

dreumesuurtje

Een gezellig (half)uurtje waarbij dreumesen en hun ouders, grootouders of oppas elkaar ontmoeten. Deze activiteit in het kader van Boekstart is voor kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar. Er wordt een prentenboek voorgelezen. Na het voorlezen kunnen de kinderen knutselen of een spelletje doen. Dit allemaal in het thema van het voorgelezen prentenboek. Een keer per vier weken in Grou, Burgum, Gytsjerk en Stiens.

zaalverhuur

Vergaderen of werken in hartje centrum van Leeuwarden? Dat kan in dbieb. Een aantal cellen van de Blokhuispoort is namelijk omgetoverd tot functionele vergader- cq werkruimte.

lees meer over de ruimtes

een selectie uit de titels voor leesgroepen