Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 9 februari gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Leesgroep starten?

Alleen met een boek op de bank is leuk. Maar het is nog leuker om met anderen erover te praten! Want iedereen leest een boek net iets anders. Alleen al in Leeuwarden en Tytsjerksteradiel zijn er tientallen leesgroepen actief. En dbieb biedt ondersteuning. We regelen de boeken, maken een jaarplanning én zorgen voor een informatiepakket per boek. Gezellig en inspirerend. 

Leen een Fries

De binnenstad van Leeuwarden ontdekken? Paling leren roken? Of een Fries paard knuffelen? Op leeneenfries.nl kom je in contact met Friezen die je een bijzondere plek kunnen laten zien. Een Fries lenen kan eenvoudig op leeneenfries.nl. Daar vind je alle Friezen en hun activiteit. Een Fries gevonden die je aanspreekt? Maak direct een afspraak!

Dreumeshalfuurtje

Een gezellig half uurtje waarbij dreumesen en hun ouders, grootouders of oppas elkaar ontmoeten. Deze activiteit is voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar. Er wordt een bijzonder prentenboek voorgelezen en daarna gaan de kinderen lekker aan de slag. De ene keer met DUPLO StoryTales, de andere keer met robot Blue-Bot. Of gewoon met pijperagers en klei. Voorlezen wordt een beleving!

zaalverhuur

Vergaderen of werken in hartje centrum van Leeuwarden? Dat kan in dbieb. Een aantal cellen van de Blokhuispoort is namelijk omgetoverd tot functionele vergader- cq werkruimte.

lees meer over de ruimtes


Tips uit de titellijst voor leesgroepen