Jeugd | 0-6 jaar

De informatie op deze pagina komt van Jeugdbibliotheek.nl.
Op Jeugdbibliotheek.nl is nog veel meer te vinden over lezen.

voorleesdagen

Voorlezen is leuk én belangrijk! En om dat nog eens extra te benadrukken zijn er de Nationale Voorleesdagen! En natuurlijk organiseert dbieb ook dit jaar weer leuke activiteiten.

kijk snel wat er in dbieb te doen is

boekenfilmpjes ook voor thuis

Als lid van dbieb kun je thuis na inloggen gebruik maken van Voorleeshoek en Bereslim. Log in met je dbieb-account (pasnummer en wachtwoord) of met je account van de onlinebibliotheek (e-mailadres en wachtwoord).

boekstart

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Daarom krijgt iedere jonge ouder bericht van de gemeente dat er een koffertje klaar staat met een babyboekje en leestips, gratis bibliotheeklidmaatschap voor kinderen en speciale ouder-en-kind-bijeenkomsten in dbieb.

boekstart

computers voor de kleintjes in dbieb

In dbieb staan computers waarvan kinderen gratis gebruik kunnen maken. Voor de jongste kinderen staan de digitale prentenboeken van Bereslim erop en is er een digitale voorleeshoek waarin digitale prentenboeken worden voorgelezen.

startpagina voor kinderen

Lees deze e-books op je mobiel of tablet

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl

Voorleesfilmpjes

Lees alles over de Kinderboekenweek

Bekijk de voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek, Bereslim, SchoolTV en Wepboek. Ook als je geen Bibliotheekaccount hebt kun je nu onbeperkt genieten van mooie filmpjes!

Extra luisterboeken voor thuis!

LuisterBieb

We hebben tijdelijk extra luisterboeken toegevoegd! Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone.

Volg de Media Ukkie Dagen!

naar de website van Media Ukkie Dagen

Tijdens de Media Ukkie Dagen worden zeven herkenbare vragen over opvoeden met media beantwoord. Je krijgt tips en tools om samen met jouw kind leuk én veilig aan de slag te gaan met media!

Ken je BoekStart al?

Naar BoekStart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken genieten.

Boekentip 0-3 jaar

Olifant en kikker zijn helemaal droog. Maar als je achter de flap kijkt, nemen ze een duik en zijn ze lekker nat! Bekijk het hele boekenfilmpje van Lief en stoer in de jungle in De Voorleeshoek.

Log in met je Bibliotheekaccount of Meld je aan. De Voorleeshoek is tijdelijk vrij toegankelijk voor iedereen!

Boekentip 3-6 jaar

T-rex kan zijn bril niet vinden. Hij ziet nu dingen wazig, dubbel of helemaal niet... Bekijk het hele boekenfilmpje van De T-Rex die zijn bril kwijt was! in De Voorleeshoek.

Log in met je Bibliotheekaccount of Meld je aan. De Voorleeshoek is tijdelijk vrij toegankelijk voor iedereen!

Prentenboeken Top 10