dienstverlening

Ben je ook een van die tienduizenden lezers in Nederland en Vlaanderen die deelneemt aan een leesclub? Praten over boeken verrijkt je leeservaring en bovendien maak je in een leesclub kennis met boeken die je misschien zelf niet zo snel zou hebben gekozen.

dienstverlening van dbieb
Wij hebben een speciale collectie voor leesgroepen met ruim 100 titels waaruit je kunt kiezen. Door middel van een inschrijfformulier kun je aangeven welke titels je wilt lenen. De bibliotheek levert de leesgroep standaard vijf exemplaren per titel. Deze staan minimaal zeven weken voor de geplande bijeenkomst klaar, zodat ieder exemplaar door meerdere leesgroepleden gelezen kan worden.

Meer informatie in de handleiding voor leesgroepen.

leesgroep starten?

Wil je een leesgroep starten, meld je dan aan bij Senia. Senia biedt een literatuurwijzer, leeswijzers en de mogelijkheid om aan te sluiten bij een leesgroep.

tips voor leesgroepen

dbieb biedt niet alleen boekencollecties voor leesgroepen; er zijn meer diensten waar je leesclub gebruik van kan maken. We noemen enkele van de mogelijkheden:

In onze catalogus of in de digitale bestanden staat veel achtergrondinformatie over boeken. Als lid van de dbieb kun je die informatie ook thuis raadplegen via de website van dbieb. Log in met je dbieb-account (pasnummer en wachtwoord) of met je account van de onlinebibliotheek (e-mailadres en wachtwoord). Meer informatie op onze pagina digitale bestanden.

Ben je nog geen lid: je kunt je eenvoudig online inschrijven als lid om snel van onze diensten gebruik te maken.

boekentips

 • Tsjaikovskistraat 40

  Pieter Waterdrinker

  Beschrijving van wat er gebeurde voor, tijdens en na de Russische Oktoberrevolutie in 1917, verpakt in de eigen levensgeschiedenis van de auteur.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Tsjaikovskistraat 40

 • Rivieren

  Martin Michael Driessen

  Drie verhalen waarin rivieren een belangrijke rol spelen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Rivieren

 • De koma-korrektor

  Baukje Zijlstra

  Als Betty Vonk, corrector bij een dagblad, een boek gaat schrijven over de tijd dat haar vader als oorlogsvrijwilliger in Indië was raakt haar vader in coma. Betty gaat op onderzoek uit en tegelijk speelt...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De koma-korrektor

 • Selma

  Carolijn Visser

  Levensverhaal van Selma Vos (1921-1968), waarbij haar periode in communistisch China centraal staat en de rest van haar leven in flashbacks wordt belicht.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Selma