Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 9 februari gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Boekenweek 2020

Van 7 tot en met 15 maart is het Boekenweek!

Het thema van de Boekenweek is dit jaar ‘rebellen en dwarsdenkers’. De literatuur zit er vol mee! Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een ander wereld, tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving.
 

Boekenweek bij dbieb

In dbieb dit jaar aandacht voor de Boekenweek met interessante literaire voorstellingen. Door dwarsdenkers, uiteraard. 

 

Poëdidos

Maak kennis met het werk van de Leeuwarder ‘dwarsdenker’ Anne Feddema. Hij draagt gedichten uit zijn nieuwe bundel Lippebiter fan Llippenbijter van L. voor.

Literaire wandeling

Wandelen met gids Rik Jongbloed langs sporen van schrijvers in de binnenstad aan de hand van een kleine twintig fragmenten uit de Nederlandse literatuur. Opgave vooraf wenselijk via historischcentrum@leeuwarden.nl. Start bij dbieb. Kosten €3,50.
zondag 15 maart 2020 14.00 – 16.00
N.B. De wandeling gaat door!

Grinsgongers

Baukje Zijlstra en Sytse Jansma gaan op zoek naar de grenzen van hun levens- en denkwereld en de rol die taal daarin speelt.
 

Boeken bij het thema Rebellen & DwarsdenkersMeer van Annejet van der Zijl

Boekenweekgeschenken van eerdere jarenBoekenweekessays van eerdere jaren

E-books over Rebelse levens