dbieb online

volwassenen

Ook vanuit huis kun je dbieb blijven ontdekken. Denk aan het lenen van e-books, online de krant lezen of naar mooie verhalen luisteren uit de LuisterBieb. Of gratis online trainingen volgen op het gebied van ICT-vaardigheden, vreemde talen, hobby en gezondheid. Op deze pagina vind je ons gehele online aanbod.  


E-books lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb. De online Bibliotheek heeft ruim 30.000 e-books. Het aanbod wisselt, zodat er steeds verrassende titels aangeboden worden.

Luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.  

Gratis online cursussen

Wil je leuk en makkelijk iets bijleren? Een vreemde taal, digitale fotografie of beter met stress kunnen omgaan?Of misschien kun jij wel een korte cursus geluk gebruiken? Kijk snel of er een online training voor jou bij is. Vraag toegang aan en dan kun je aan de slag!

 

digi-bieb via de telefoon

Heb je hulp nodig bij het lenen van e-books, het digitaal inloggen bij databanken, het installeren van de apps van de bieb of andere digitale vragen om toch te blijven lezen, meld je dan aan voor hulp. Maartje (op foto), Anieke of Maaike belt je zo snel mogelijk om je te helpen. N.B. Vanaf 9 juni kun je ook weer terecht bij digi-bieb in dbieb Leeuwarden.

Vragen voor het belastingspreekuur en het Informatiepunt Digitale Overheid

De fysieke buurtservicepunten zijn dicht, maar ze zijn telefonisch en per mail nog wel te bereiken. Je kunt met je vragen terecht bij het algemene nummer / telefonisch spreekuur van het buurtservicepunt: 06 348 43 569, op 06 2493 8018 of mail je vragen naar: info@buurtservicepunt.nu N.B. Vanaf 8 juni  zijn de spreekuren weer in dbieb.

Onderzoeken & verdiepen (beschikbaar t/m november 2020)

 • EBSCO Naar EBSCO

  Een schat aan wetenschappelijke tijdschriften en andere publicaties. Alle denkbare vakgebieden, zoals ‘History’ en ‘Science’, maar ook ‘DIY – Hobbies and Crafts’ zijn grotendeels full-text beschikbaar.

  Bekijk details van EBSCO

 • GALE Naar GALE

  Krantenarchieven van o.a. Financial Times, the Economist en Times zijn te raadplegen. In Gale Reference Complete vind je digitale tijdschriften en publicaties, literatuur en andere primaire bronnen.

  Bekijk details van GALE

 • Springer / BSL Naar Springer / BSL

  Nederlandstalige medische vakbladen over bijvoorbeeld psychologie en sociale wetenschappen. Ook zijn er een zevental naslagwerken over de zorg opgenomen.

  Bekijk details van Springer / BSL

 • ProQuest Naar ProQuest

  Vooral Engelstalige databanken met periodieken en kranten, poëzie en literatuur (klassiekers als Yeats en Goethe), maar ook tijdschriftarchieven zoals dat van Harper’s Bazaar.

  Bekijk details van ProQuest

 • WorldCat Naar WorldCat

  Leen wetenschappelijke boeken bij alle Bibliotheken in Nederland.

  Bekijk details van WorldCat

Lezen & literatuurInformatief