Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 20 april gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

dbieb online

volwassenen

Bekijk hier welke handige bronnen je allemaal online kunt gebruiken via de Bibliotheek, maar ook vanuit huis. Inloggen doe je met je pasnummer en wachtwoord van je bibliotheekabonnement. 


Ook vanuit huis kun je dbieb blijven ontdekken. Denk aan het lenen van e-books, online de krant lezen of naar mooie verhalen luisteren via de Online Bibliotheek App. Volg een gratis training op het gebied van ICT-vaardigheden, vreemde talen, hobby en gezondheid of bekijk een online uitzending over werk zoeken, digitale tips en trucs of over opvoeding.

Op deze pagina vind je ons online aanbod voor thuis.
 


Persoonlijke ontwikkeling, online cursussen

Vind jij het leuk om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken? Als lid van dbieb kun je ruim 160 online cursussen volgen. Gratis, op een moment dat het jou uitkomt. Denk aan cursussen over persoonlijke effectiviteit, communicatie, gezondheid, positieve psychologie, talen, digitale vaardigheden en social media.

Neem snel een kijkje

De Online Bibliotheek App

Lid van dbieb of van een andere bibliotheek? Dan kun je met de gratis Online Bibliotheek App e-books en luisterboeken lenen. Vul je persoonlijke 'boekenplank’, zoek & vind je favoriete titels, maak er verlanglijstjes van en deel hartjes uit.

De Tijdschriftenbieb

De TijdschriftenBieb is een tijdelijke gratis app voor iedereen die lid is van dbieb. In de TijdschriftenBieb zitten zestien bladen met edities vanaf begin 2020, met onderwerpen als reizen, mode, politiek, kunst en psychologie. Iedere week komen er nieuwe tijdschriften in.

Gratis online cursussen

Wil je leuk en makkelijk iets bijleren? Een vreemde taal, digitale fotografie of beter met stress kunnen omgaan?Of misschien kun jij wel een korte cursus geluk gebruiken? Kijk snel of er een online training voor jou bij is. Vraag toegang aan en dan kun je aan de slag.

Online uitzendingen van dbieb

Online events terugkijken

Digi-special terugkijken

Overzicht van alle digi-specials

Online oudercafé terugkijken

Walk & Talk terugkijken


Onderzoeken & verdiepen (beschikbaar t/m december 2021)

 • Enquête Naar de enquête

  Wat vind je van deze verdiepende bronnen? Laat de Bibliotheek weten door mee te doen met de korte enquête.

  Bekijk details van Enquête

 • EBSCO Naar EBSCO

  Een schat aan wetenschappelijke tijdschriften en andere publicaties. Alle denkbare vakgebieden, zoals ‘History’ en ‘Science’, maar ook ‘DIY – Hobbies and Crafts’ zijn grotendeels full-text beschikbaar.

  Bekijk details van EBSCO

 • GALE Naar GALE

  Krantenarchieven van o.a. Financial Times, the Economist en Times zijn te raadplegen. In Gale Reference Complete vind je digitale tijdschriften en publicaties, literatuur en andere primaire bronnen.

  Bekijk details van GALE

 • Springer / BSL Naar Springer / BSL

  Nederlandstalige medische vakbladen over bijvoorbeeld psychologie en sociale wetenschappen. Ook zijn er een zevental naslagwerken over de zorg opgenomen.

  Bekijk details van Springer / BSL

 • WorldCat Naar WorldCat

  Leen wetenschappelijke boeken bij alle Bibliotheken in Nederland.

  Bekijk details van WorldCat

Lezen & literatuurInformatief