Vanaf maandag 28 november sluiten alle vestigingen om 17.00 uur. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht en hanteert dbieb de anderhalvemeter richtlijn. Activiteiten in de avonduren zijn uitgesteld tot na 18 december. Voor activiteiten die plaatsvinden in de Kapel, vragen we een coronatoegangsbewijs. Bekijk onze aangepaste richtlijnen.

dbieb online

volwassenen

Bekijk hier welke handige bronnen je allemaal online kunt gebruiken via de Bibliotheek, maar ook vanuit huis. Inloggen doe je met je pasnummer en wachtwoord van je bibliotheekabonnement. 


Ook vanuit huis kun je dbieb blijven ontdekken. Denk aan het lenen van e-books, online de krant lezen of naar mooie verhalen luisteren via de Online Bibliotheek App. Volg een gratis training op het gebied van ICT-vaardigheden, vreemde talen, hobby en gezondheid of bekijk een online uitzending over werk zoeken, digitale tips en trucs of over opvoeding.

Op deze pagina vind je ons online aanbod voor thuis.
 


De Online Bibliotheek

Lid van dbieb of van een andere bibliotheek? Dan kun je met de gratis Online Bibliotheek App e-books en luisterboeken lenen. Vul je persoonlijke 'boekenplank’, zoek & vind je favoriete titels, maak er verlanglijstjes van en deel hartjes uit.

De Tijdschriftenbieb

De TijdschriftenBieb is een tijdelijke gratis app voor iedereen die lid is van dbieb. In de TijdschriftenBieb zitten zestien bladen met edities vanaf begin 2020, met onderwerpen als reizen, mode, politiek, kunst en psychologie. Iedere week komen er nieuwe tijdschriften in.

Gratis online cursussen

Wil je leuk en makkelijk iets bijleren? Een vreemde taal, digitale fotografie of beter met stress kunnen omgaan?Of misschien kun jij wel een korte cursus geluk gebruiken? Kijk snel of er een online training voor jou bij is. 

Online events terugkijken

Bekijk meer op YouTube

Digi-special terugkijken

Bekijk meer op youtube

Online oudercafé terugkijken

Meer video's van het online oudercafé op Facebook

Walk & Talk terugkijken

bekijk meer op youtube


Onderzoeken & verdiepen (beschikbaar t/m december 2021)

 • Enquête Naar de enquête

  Wat vind je van deze verdiepende bronnen? Laat de Bibliotheek weten door mee te doen met de korte enquête.

  Bekijk details van Enquête

 • EBSCO Naar EBSCO

  Een schat aan wetenschappelijke tijdschriften en andere publicaties. Alle denkbare vakgebieden, zoals ‘History’ en ‘Science’, maar ook ‘DIY – Hobbies and Crafts’ zijn grotendeels full-text beschikbaar.

  Bekijk details van EBSCO

 • GALE Naar GALE

  Krantenarchieven van o.a. Financial Times, the Economist en Times zijn te raadplegen. In Gale Reference Complete vind je digitale tijdschriften en publicaties, literatuur en andere primaire bronnen.

  Bekijk details van GALE

 • Springer / BSL Naar Springer / BSL

  Nederlandstalige medische vakbladen over bijvoorbeeld psychologie en sociale wetenschappen. Ook zijn er een zevental naslagwerken over de zorg opgenomen.

  Bekijk details van Springer / BSL

 • WorldCat Naar WorldCat

  Leen wetenschappelijke boeken bij alle Bibliotheken in Nederland.

  Bekijk details van WorldCat

Lezen & literatuurInformatief