dbieb online

jeugd

Bekijk hier welke handige bronnen je allemaal online kunt gebruiken via de Bibliotheek, maar ook vanuit huis. Inloggen doe je met je pasnummer en wachtwoord van je bibliotheekabonnement. 


dbieb ontdekken kan ook vanuit huis, vanuit je luie stoel. Bij ons vind je online de leukste e-books, animatiefilmpjes van prentenboeken en spannende luisterverhalen. Ook kun je informatie opzoeken voor je werkstuk of je spreekbeurt. Zin om iets creatiefs te doen? Doe dan mee aan de biebchallenge! Je vindt het allemaal op deze pagina.  

Lees en luister in de onlinebibliotheek

Ben je lid van dbieb? Dan mag je gratis gebruikmaken van de onlinebibliotheek! Je vindt er ongelooflijk veel e-books en luisterboeken die je thuis kunt lenen en lezen. Download ze voor op je e-reader of lees en luister gemakkelijk in de app. Ook handig als je een mooi boek zoekt om voor school te lezen!

download de onlinebibliotheek app

Nieuw

  • Bliksem! Naar Bliksem!

    Bliksem is een digitaal interactief prentenboek voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Boi wil weerman worden, net als zijn vader. Het liefst wil hij zelf bliksem maken, maar dat is nog niet zo makkelijk.

Online lezen & luisteren

Kinderen zijn gratis lid

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid bij dbieb. Een jeugdabonnement opent de deur tot een schat aan (online) boeken, films, dvd’s, luisterboeken, strips, tijdschriften en meer. Bij dbieb kunnen kinderen de wereld verkennen. Avonturen beleven. Spelen en leren. En de allermooiste verhalen ontdekken.

lees meer en word online lid

Thuis naar school

Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek en opdrachtjes die je samen kunt doen. Zo kun je samen met de dreumes, peuter of kleuter oefenen met taal.

naar de digitale voorleestas

Leestips

Zelf lezen of voorlezen kan ieder moment van de dag. En lezen kun je op verschillende manieren doen. Van 150 cm bij elkaar lezen tot leesbingo. En wist jij dat je je hond ook kunt voorlezen? Probeer het maar eens! Hier vind je allemaal superleuke leesactiviteiten die je heel gemakkelijk thuis kunt doen.

kijk snel welke leestips we voor je hebben

De #biebchallenge

Zin in een uitdaging? Doe mee met de #biebchallenge! Je kunt regelmatig meedoen aan een nieuwe challenge van de Friese bibliotheken. Lees bijvoorbeeld anderhalve meter, maak een robotarm of creëer een rebus die andere deelnemers kunnen raden. Challenge gedaan? Deel hem op Instagram of Facebook met #biebchallenge!

doe mee met de #biebchallenge!

Junior Einstein

Oefen met alle vakken van de basisschool, speciaal voor jouw groep. Log in met je dbieb account en oefenen maar!

naar junior einstein

Werkstuk & spreekbeurt

Zoek je een onderwerp voor je spreekbeurt? Of informatie voor een werkstuk? We hebben een heleboel interessante info voor school.

naar de thema's

Jeugdbieb

Leer en ontdek op Jeugdbieb! Jeugdbieb is een portal met links naar informatieve websites, filmpjes en apps.

naar jeugdbieb

Coronavirus - wat kinderen moeten weten

Een gratis e-book voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar met heldere en toegankelijke uitleg over het coronavirus (COVID-19). Het e-book is voor iedereen gratis te downloaden.

meer weten en downloaden

Leer meer

  • Theorie.nl Bekijk details

    Oefen gratis voor je theorie-examen voor auto, bromfiets of motor. En vergroot zo je kans om je theorie-examen te halen!