dbieb gaat stapsgewijs weer open

Lees meer in de antwoorden op de veel gestelde vragen.

dbieb online

jeugd

De scholen en de vestigingen van dbieb zijn nu even gesloten. Gelukkig vind je bij ons online de leukste e-books, animatiefilmpjes van prentenboeken en spannende luisterverhalen. Ook kun je informatie opzoeken voor je werkstuk of je spreekbeurt. Je kunt dus lekker blijven lezen, kijken, luisteren én ontdekken. Vanuit je luie stoel.

ThuisBieb; gratis e-books voor jong en oud

De ThuisBieb-app biedt 100 e-books voor jong en oud. Of je nu lid bent van de bibliotheek of niet; je kunt gratis e-books lezen.

download hier de thuisbieb-app

E-books lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb. De online Bibliotheek heeft meer dan 28.000 e-books. Het aanbod wisselt, zodat er steeds verrassende titels aangeboden worden.

Luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb. N.B. Er is tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken aan de LuisterBieb-app toegevoegd. Deze is ook voor niet-leden beschikbaar.

Coronavirus - wat kinderen moeten weten

Een gratis e-book voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar met heldere en toegankelijke uitleg over het coronavirus (COVID-19). Het e-book is voor iedereen gratis te downloaden.

meer weten en downloaden

Online lezen & luisteren

Kinderen zijn gratis lid

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid bij dbieb. Een jeugdabonnement opent de deur tot een schat aan (online) boeken, films, dvd’s, luisterboeken, strips, tijdschriften en meer. Bij dbieb kunnen kinderen de wereld verkennen. Avonturen beleven. Spelen en leren. En de allermooiste verhalen ontdekken.

lees meer en word online lid

Thuis naar school

Junior Einstein

Oefen met alle vakken van de basisschool, speciaal voor jouw groep. Log in met je dbieb account en oefenen maar!

Werkstuk & spreekbeurt

Zoek je een onderwerp voor je spreekbeurt? Of informatie voor een werkstuk? We hebben een heleboel interessante info voor school.

Jeugdbieb

Leer en ontdek op Jeugdbieb! Jeugdbieb is een portal met links naar informatieve websites, filmpjes en apps.

Leestips

Vind je lezen lastig nu de schoolbieb is gesloten? Hoeft niet! Hier vind je allemaal superleuke leesactiviteiten die je heel gemakkelijk thuis kunt doen. Van 150 cm bij elkaar lezen tot leesbingo. En wist jij dat je je hond ook kunt voorlezen? Wekelijks komen er nieuwe leestips en filmpjes bij. Lekker blijven lezen dus!

De #biebchallenge

Zin in een uitdaging? Doe mee met de #biebchallenge! Elke week kun je meedoen aan een nieuwe challenge van de Friese bibliotheken. Lees bijvoorbeeld anderhalve meter, maak een robotarm of creëer een rebus die andere deelnemers kunnen raden. Challenge gedaan? Deel hem op Instagram of Facebook met #biebchallenge!

Leer meer

  • Theorie.nl Bekijk details

    Oefen gratis voor je theorie-examen voor auto, bromfiets of motor. En vergroot zo je kans om je theorie-examen te halen!

    Bekijk details van Theorie.nl