Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 9 februari gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

dbieb online

jeugd

dbieb ontdekken kan ook vanuit huis, vanuit je luie stoel. Bij ons vind je online de leukste e-books, animatiefilmpjes van prentenboeken en spannende luisterverhalen. Ook kun je informatie opzoeken voor je werkstuk of je spreekbeurt. Zin om iets creatiefs te doen? Doe dan mee aan de biebchallenge! Je vindt het allemaal op deze pagina.  

Lees en luister in de onlinebibliotheek

Ben je lid van dbieb? Dan mag je gratis gebruikmaken van de onlinebibliotheek! Je vindt er ongelooflijk veel e-books en luisterboeken die je thuis kunt lenen en lezen. Download ze voor op je e-reader of lees en luister gemakkelijk in de app. Ook handig als je een mooi boek zoekt om voor school te lezen!

download de onlinebibliotheek app

Online lezen & luisteren

Coronavirus - wat kinderen moeten weten

Een gratis e-book voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar met heldere en toegankelijke uitleg over het coronavirus (COVID-19). Het e-book is voor iedereen gratis te downloaden.

meer weten en downloaden

Kinderen zijn gratis lid

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid bij dbieb. Een jeugdabonnement opent de deur tot een schat aan (online) boeken, films, dvd’s, luisterboeken, strips, tijdschriften en meer. Bij dbieb kunnen kinderen de wereld verkennen. Avonturen beleven. Spelen en leren. En de allermooiste verhalen ontdekken.

lees meer en word online lid

Thuis naar school

Junior Einstein

Oefen met alle vakken van de basisschool, speciaal voor jouw groep. Log in met je dbieb account en oefenen maar!

Werkstuk & spreekbeurt

Zoek je een onderwerp voor je spreekbeurt? Of informatie voor een werkstuk? We hebben een heleboel interessante info voor school.

Jeugdbieb

Leer en ontdek op Jeugdbieb! Jeugdbieb is een portal met links naar informatieve websites, filmpjes en apps.

Leestips

Zelf lezen of voorlezen kan ieder moment van de dag. En lezen kun je op verschillende manieren doen. Van 150 cm bij elkaar lezen tot leesbingo. En wist jij dat je je hond ook kunt voorlezen? Probeer het maar eens! Hier vind je allemaal superleuke leesactiviteiten die je heel gemakkelijk thuis kunt doen.

De #biebchallenge

Zin in een uitdaging? Doe mee met de #biebchallenge! Elke week kun je meedoen aan een nieuwe challenge van de Friese bibliotheken. Lees bijvoorbeeld anderhalve meter, maak een robotarm of creëer een rebus die andere deelnemers kunnen raden. Challenge gedaan? Deel hem op Instagram of Facebook met #biebchallenge!

Leer meer

  • Theorie.nl Bekijk details

    Oefen gratis voor je theorie-examen voor auto, bromfiets of motor. En vergroot zo je kans om je theorie-examen te halen!

    Bekijk details van Theorie.nl