Alle vestigingen van dbieb zijn t/m maandag 15 maart gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

digitale bestanden


Toegang in dbieb

In het publieksmenu vind je de digitale bestanden en andere aanbevolen websites. Je kunt de gevonden informatie in onze vestigingen printen voor € 0,05 per pagina.
In de bieb kun je de Consumentenbond gratis raadplegen. Op Muziekwebluister kun je de hele collectie van Muziekweb beluisteren. Vanuit huis is het lenen van cd’s tegen betaling aan te vragen. Lees meer op de pagina Muziek.

In dbieb kun je via Worldcat boeken aanvragen bij universiteitsbibliotheken.

In Pressreader vind je buitenlandse en Nederlandse kranten. Deze kun je gratis inzien in dbieb.

Wist je dat je in dbieb met je lenerspas gratis kunt internetten? Je logt dan in via de startpagina. Voor kinderen is er een startpagina voor de jeugd.

Toegang thuis

Als lid van dbieb heb je toegang tot Theorie rijbewijs, literaire databanken zoals Uittrekselbank en Literom en het Financieele Dagblad.

Voor de jeugd zijn er de Voorleeshoek, Bereslim en de Jeugduittrekselbank.

Log in met je dbieb-account (pasnummer en wachtwoord) of met je account van de onlinebibliotheek (e-mailadres en wachtwoord). N.B. Lukt het inloggen niet in een keer, log dan eerst in bij de online bibliotheek en ga dan opnieuw naar het overzicht van digitale bronnen voor alle links.

In Pressreader vind je buitenlandse en Nederlandse kranten. Via de Pressreader app kun je in dbieb kranten downloaden en deze thuis (offline) lezen.

Kijk ook op de pagina digitale bronnen onder volwassenen of jeugd en klik op de links om in te loggen.