dbieb dossiers

terug naar collectie

De digitale dossiers van dbieb bieden betrouwbare informatie voorzien van toelichting en uitleg in tekst en beeld. Een dossier wordt gemaakt naar aanleiding van een activiteit al dan niet samen met één van onze partners. Elk dossier gaat over een maatschappelijk actueel onderwerp met een lokale component.Naast eigen dossiers verwijzen we ook graag naar betrouwbare en toegankelijke informatie van andere bibliotheken en van partners.


Uitgelicht

 • Vrijwillig levenseinde

  Dit dossier biedt informatie over wat de wet zegt over euthanasie, voltooid leven, het debat daarover, waar hulp kan worden geboden en vitaal ouder worden.

  lees meer >

 • Duurzame energie

  Dit dossier geeft een inkijkje in een aantal vormen van duurzame energie en een aantal lokale initiatieven voor het opwekken van energie uit alternatieve, natuurlijke energiebronnen. 

  lees meer >

 • Besparen en budgetteren

  In dit dossier vind je informatie over compensatieregelingen voor energie, tips over besparen en budgetteren en informatie over hulp die je kunt krijgen.

  lees meer >

Literaire dossiers van de Koninklijke Bibliotheek

Dossiers over dichters, de dichter de vaderlands, historische dichters en verwijzingen naar speciale collecties van bijzondere boeken.

lees meer