Onze vestigingen zijn open. We doen ons best je bezoek aan dbieb zo veilig mogelijk te maken. We leggen graag uit hoe we dit doen en wat we van onze bezoekers vragen. Tip: lees voor een bezoek aan dbieb onze richtlijnen.

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Vrouwelijke filosofen

  Carolien Ceton

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vrouwelijke filosofen

 • Liefde in tijden van cholera

  Gabriel García Márquez

  De tragikomische liefdesgeschiedenis tussen een realistische vrouw en een romantische man.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Liefde in tijden van cholera

 • De stormroos

  Corina Bomann

  De aankoop van een oude boot, die tijdens de Koude Oorlog vluchtelingen vervoerde naar West-Duitsland, zorgt voor herinneringen bij mensen die ooit betrokken waren bij de boot.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De stormroos

 • LEGO®

  Simon Hugo

  Hoeveel voertuigen zijn er van Lego te maken? Welke thema's zijn er allemaal? Kijk en lees van alles over Lego voor wat betreft de geschiedenis, soorten Lego, figuren, films, games enz. Vrij dik naslagwerk met veel kleurenillustraties van Lego-figuren en -modellen. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van LEGO®

 • Raadselvader

  Jolande Withuis

  De Nederlandse historica (1949) beschrijft haar jeugd in een diep gelovig communistisch milieu, in het bijzonder ook de verhouding met haar vader Berry Withuis (1920-2009), redacteur van De Waarheid, schaker en schaakjournalist.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Raadselvader

 • Het dorp

  Wim Daniëls

  Beschrijving van de ontwikkeling van het Nederlandse dorpsleven in de afgelopen 100 jaar, met nadruk op de periode 1950-1960.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het dorp

 • Een rijk verleden

  Danielle Steel

  Een New Yorkse familie verhuist in 2017 naar een herenhuis in San Francisco, dat bewoond blijkt door de geesten van een grote familie uit 1917.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een rijk verleden

 • Onder vuur

  Jeanette Molema

  1944: de Tweede Wereldoorlog komt voor Jochem (13, ik-figuur) en zijn vriend Sim steeds dichterbij. Ze wonen vlak bij Arnhem, waar zwaar gevochten wordt. Dan komt er ook nog een onbekend meisje bij Jochem wonen. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Onder vuur

 • Ajax

  Yoeri van den Busken

  Lees van alles over Ajax voor wat betreft de geschiedenis, Europese successen, bijzondere doelpunten, trainers en sterspelers als Johan Cruyff, Marco van Basten en Wesley Sneijder. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ajax


Boek van de maand

Luchtmeisjes

Ingrid van der Chijs

Een prachtig verhaal over twee stewardessen in de Tweede Wereldoorlog. De een gaat bij het verzet en de ander bij de NSB. De schrijver laat hun beweegredenen zien. Het is niet puur goed versus slecht... Tevens leuk inkijkje in het ontstaan van de KLM.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken


Documentatiestichting Leeuwarderadeel

In dbieb Stiens is allerlei informatie over de geschiedenis van Leeuwarderadeel te vinden in het informatiepunt van Documentatiestichting Leeuwarderadeel. Ook kun je de beeldbank van de stichting bekijken, met daarin meer dan 3000 foto's, zowel oud als nieuw.

meer over Documentatiestichting Leeuwarderadeel