Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 20 april gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Wat staat er in de kast?

Spannend, romantisch of humoristisch. Je vindt bij ons tienduizenden romans. Zin in de nieuwe Dan Brown? Of juist in Gijp of Harry Potter? Elke week halen we nieuwe titels voor je in huis. Voor jong en oud.

Je keuze maken

Om het zoeken nog gemakkelijker te maken hebben we de romans voorzien van een rugetiket met pictogram. Zo staat een revolvertje symbool voor detectives en een smiley voor humor. Het overzicht van alle pictogrammen vind je hier: genre-aanduidingen

We hebben niet alleen romans in de Nederlandse taal maar ook in het Engels, Frans, Duits en Spaans. Deze boeken zijn helaas niet aanwezig op al onze vestigingen, maar gratis reserveren kan altijd.
En fansels hawwe wy ek in grutte kolleksje Fryske romans.

Anders lezen

Lezen is niet voor iedereen makkelijk. Door dyslexie of problemen met taal. Door ziekte of handicap. Of omdat Nederlands niet je eerste taal is. Weet dat je dan ook gewoon in dbieb terecht kunt.
Op het Makkelijk Lezen Plein vind je boeken en luisterboeken voor kinderen die het lezen een stuk makkelijker maken. Voor volwassenen die moeilijk lezen is er de taalhuis-collectie. Lees meer bij makkelijk lezen.
Bij dbieb kun je ook terecht voor Groot Letterboeken. En wanneer lezen door een beperking niet meer gaat, hebben we - om uit te proberen - een Daisy-rom speler en een beperkte collectie Daisy-roms. Dit zijn speciale luisterboeken op cd. Lees er meer over bij passend lezen.

Informatieve boeken

Spreekbeurt of werkstuk maken? Over Cambuur, citroenvlinders of de ambulancedienst? Nieuwe hobby? Golfen, Curling of cupcakes bakken? Bij dbieb vind je meer dan 100.000 informatieve boeken. Over werk, sport, reizen, geschiedenis, geloof en gezondheid. Maar ook via internetsites en databanken vind je de info die je zoekt. Om het zoeken nog gemakkelijker te maken hebben we de informatieve boeken voorzien van een rugetiket in kleur met pictogram en onderwerp. Het overzicht van alle pictogrammen vind je hier. 

DVD's

Het geheime dagboek van Hendrik Groen? The Minions of Game of Thrones? Bij dbieb staan honderden dvd’s voor je klaar. Documentaires en cabaret. Ook de titels die Netflix dan weer net niet heeft..!

Luisterboeken

Luisteren voor je leeslijst? Een cursus Spaans tijdens een lange autorit? Iemand die je 'de Gorgels' voorleest voor het slapengaan? Bij dbieb vind je honderden luisterboeken. Voor jong en oud. Verhalen én romans, maar ook voordrachten en cursussen.

CD-roms

Rijexamentraining, tuininrichting of je reis naar Nicaragua voorbereiden? Bij dbieb vind je honderden CD-roms.

Kranten en tijdschriften

De laatste editie Voetbal International doornemen? Het Friesch Dagblad of de Volkskrant lezen? Een uurtje in de Linda neuzen of de Quest ontdekken? In dbieb liggen tientallen tijdschriften en kranten voor je klaar.
De nieuwste nummers zijn om in dbieb te lezen, de oudere nummers kun je lenen.