Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 20 april gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

makkelijk lezen

Makkelijk lezen is speciaal voor mensen met weinig leeservaring. dbieb heeft bijvoorbeeld een makkelijk lezenplein voor kinderen en een taalhuiscollectie voor volwassenen met weinig leeservaring.

Taalhuis

Heb je weinig leeservaring of is Nederlands niet de eerste taal? Gebruik dan de makkelijk lezen boeken uit het Taalhuis. Het Taalhuis is te vinden in dbieb in Leeuwarden, Grou en Burgum. dbieb biedt toegang tot Oefenen.nl om o.a. taal, rekenen en computervaardigheden te ontwikkelen. Kijk op onze pagina Nederlands leren voor meer informatie en aanmelden.

Makkelijk lezen voor kinderen

Makkie

Vind je (klein)kind lezen niet zo eenvoudig? Kom dan eens naar het Makkelijk Lezen Plein (MLP) in de bibliotheek. Kinderen kunnen hier zelfstandig een keuze maken uit aantrekkelijke lees- en luisterboeken, materialen voor werkstukken/spreekbeurten en dvd’s. Ook vind je er als (groot)ouder/verzorger informatie over hoe je jouw kind verder kunt helpen. Het MLP helpt kinderen weer leesplezier te krijgen!
In al onze vestigingen is een Makkelijk Lezen Plein (of in ieder geval de MLP-collectie) aanwezig! Kijk ook eens op www.makkelijklezenplein.nl of op onze pagina's voor kinderen.

Bibliotheekservice Passend Lezen heeft ook een voorziening voor kinderen met dyslexie. Kijk op www.superboek.nl voor meer informatie.