Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 20 april gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Hoe werkt passend lezen?

Passend lezen biedt oplossingen als lezen uit reguliere boeken moeilijk of niet meer gaat. Misschien vind je het fijn om te lezen in boeken met een grote letter of zijn luisterboeken of gesproken boeken op daisy-rom geschikt. Ook als je (tijdelijk) niet in staat bent om gewone boeken te lezen, kun je van deze service gebruik maken.

meld je aan

Abonnementen

 • Passend lezen met dbieb Bekijk details

  gratis lidmaatschap voor dbieb-leden (beperkte toegang)

  Verklaring leesbeperking vereist, 80.000 gesproken boeken, Alleen audiolezen – streaming titels, Luisteren via de online player.

  Bekijk details van Passend lezen met dbieb

 • Passend lezen Bekijk details

  lidmaatschap €30 per jaar (volledige toegang)

  80.000 gesproken boeken, 175 kranten en tijdschriften in diverse leesvormen. Audio-, braille-, combi- en letterlezen. Luisteren via diverse apps en apparaten. Gratis tot 18 jaar.

  Bekijk details van Passend lezen

 • Superboek bekijk details

  gratis passend lezen tot 18 jaar

  De collectie van Superboek bestaat uit ruim 11.000 jeugdboeken en ongeveer 20 tijdschriften. Van Jip en Janneke tot De Grijze Jager. Van Sjakie en de chocoladefabriek tot De waanzinnige boomhut.

  Bekijk details van Superboek


Wat biedt dbieb nog meer?

 • gesproken boeken op Daisy-Roms
 • een ruime collectie grootletterboeken
 • een collectie luisterboeken op CD
 • luisterboeken via de Online Bibliotheek app

Boeken luisteren op daisy-rom

Daisy-roms zijn speciale luisterboeken op cd. Ze zijn geschikt voor iedereen die problemen heeft met het lezen of hanteren van gedrukte teksten. Je kunt ze beluisteren met een daisy-speler. Dit is een eenvoudig te bedienen apparaat. De speler onderscheidt zich o.a. van een gewone cd-speler doordat zowel de toonhoogte als de spreeksnelheid kan worden aangepast.

Daisy-speler

Bij dbieb kun je de daisy-speler gedurende 3 weken gratis uitproberen. Informeer ernaar bij klantenservice. Wij vragen tijdens de uitleentermijn een borg van € 25,- die je bij inlevering van de daisy-speler weer terug krijgt. Een daisy-speler kan vergoed worden door je zorgverzekeraar, als je schriftelijk hebt aangetoond dat je een (visuele) handicap hebt waardoor het lezen van gedrukte boeken niet (meer) mogelijk is. Het lenen van daisy-roms is gratis

Grootletterboeken

Als je ogen slechter worden, is het vaak lastig om de letters in een boek te lezen. De inspanning is bovendien erg vermoeiend. De oplossing? Een grootletterboek! Daarin zijn de letters bijna twee keer zo groot als die in gewone boeken. Zo blijft lezen een plezier.

bekijk de collectie grootletterboeken

De nieuwste grootletterboeken

bekijk meer titels

Luisterboeken op CD

Luister je graag naar verhalen of wil je meer weten over een bepaald onderwerp? En gaat een gedrukt lezen boek niet zo gemakkelijk? Probeer dan eens een luisterboek-cd. Stop de CD in een speler en leun heerlijk achterover.

bekijk de collectie luisterboeken

Luisterboekenvia de Online Bibliotheek App

Luister je graag naar verhalen of wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Maar ben je geen lezer of heb je weinig tijd? Dan is een luisterboek via de Online Bibliotheek App dé oplossing!

de online bibliotheek app