dbieb is geopend. Onze vestigingen sluiten om 17.00 uur. Het dragen van een mondkapje is verplicht en we hanteren de anderhalvemeter richtlijn. M.u.v. de spreekuren zijn alle activiteiten uitgesteld tot na 25 januari.  Bekijk onze aangepaste richtlijnen.

Een olifant in mijn keuken

Lieve Edward Ann Napolitano

Françoise Malby-Anthony

25-2-2021 - Tip van Corien

Olifanten zijn altijd mooi om te zien. Het zijn indrukwekkende dieren. Daarom viel het boek mij direct op.

Malby (een Française) woont en werkt in wildreservaat Thula Thula, Zuid- Afrika.  Ze had nooit verwacht dat ze hier terecht zou komen. Toch is het gebeurd omdat ze verliefd is geworden op natuurbeschermer Lawrence Anthony. Hun ontmoeting zet haar leven op z`n kop. In dit boek wordt (heel mooi) beschreven hoe ze er alles aan doet om de olifantenkudde te beschermen. Ook wil ze een opvangcentrum voor wilde dieren opzetten.

Helaas overlijdt Lawrence heel plotseling. Daardoor krijgt Malby de verantwoordelijkheid om de leiding van Thula Thula reservaat op zich te nemen.  Dit is echt geen makkelijke taak. Bewakers willen geen vrouw als ‘baas’ hebben, stropers doden neushorens, de overheid dreigt de kudde olifanten alsnog te doden. Ook zijn er grote financiële problemen.

Alsof dit allemaal niet erg genoeg is, blijkt dat Frankie (de leider van de olifantenkunde) haar niet mag. Malby is eigenlijk heel bang voor deze chagrijnige man. Helaas is deze man (door Lawrence) ook nog naar haar vernoemd. In de jaren die volgen wordt haar zelfvertrouwen alleen maar groter. Ook komt ze erachter dat ze Frankie altijd verkeerd beoordeeld heeft. Het leven in Thula Thula leert haar heel veel waardevolle lessen.

Ik vond het een heel mooi boek om te lezen. Dat komt ook omdat ik zelf in Zuid-Afrika in een wildreservaat ben geweest. Verschillende dieren gezien maar olifanten zijn toch wel één van de mooiste dieren.  In het boek zijn ook een aantal pagina's met foto's. Dat maakt het verhaal nog duidelijker.

Dit boek is een vervolg op De olifantenfluisteraar. Dat ga ik ook zeker lezen.

Leen deze titel

 • Een olifant in mijn keuken

  Françoise Malby-Anthony, Katja Willemsen

  Autobiografisch verhaal over het leven en werk van Françoise Malby in het wildreservaat Thula Thula in Zuid-Afrika. Het is een vervolg op 'De olifantenfluisteraar: mijn leven met de kudde in de Afrikaanse...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een olifant in mijn keuken

 • Een olifant in mijn keuken

  Françoise Malby-Anthony, Katja Willemsen

  Autobiografisch verhaal over het leven en werk van Françoise Malby in het wildreservaat Thula Thula in Zuid-Afrika. Het is een vervolg op 'De olifantenfluisteraar: mijn leven met de kudde in de Afrikaanse...

  E-book

  Bekijk details van Een olifant in mijn keuken

Corien

Medewerker Informatie & Advies bij dbieb

Ik ben werkzaam als invalkracht in verschillende bibliotheken van Friesland. Via dbieb schrijf ik regelmatig iets over een boek.

Het lezen van boeken heb ik altijd al heel graag gedaan en doe ik nog steeds. Het liefst waargebeurde verhalen. Als ik een boek lees dan doe ik dat vaak met een kop thee erbij.

Hopelijk helpen we u met, alle tips, om een goed boek of e-boek te kiezen.

Tips van Corien

Alle tips van Corien

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb