Het geheim van Penumbra's boekwinkel

Stoner - John Williams

Robin Sloan

20-1-2022 - Tip van Maaike

Een boektitel waarin het woord 'bibliotheek' of 'boekwinkel' in is opgenomen, maakt mij eigenlijk altijd nieuwsgierig. Meestal kan ik dan ook zulke boeken niet laten liggen. Zo ook 'Het geheim van Penumbra's boekwinkel, 24 uur open.' De naam Penumbra vond ik al erg bijzonder en ook het feit dat een boekwinkel 24 uur per dag open is, is al erg bijzonder.

De hoofdpersoon Clay verliest zijn baan als webdesigner. Na wat rondzoeken komt hij terecht bij de kleine boekwinkel van Penumbra, die 24 uur per dag open is. Hij wordt nachtverkoper bij de boekwinkel. De klanten die 's nachts komen, kopen gek genoeg nooit wat. Ze lenen wel enorme duistere boeken, van de hoogste planken. Daarnaast moet Clay van Penumbra alle klanten die komen vastleggen in een logboek. Gedetailleerde beschrijvingen over wie er precies komt en hoe deze persoon eruitziet.

Clay wordt steeds nieuwsgierig en gaat op onderzoek uit. Wat zit er nou achter deze mysterieuze boeken? Hij schakelt zelfs de hulp in van zijn beste vrienden, waaronder zijn huisgenoot en vriendin Kat. Kat is een ontzettend leuk, maar vooral erg slim meisje. Ze werkt bij Google.

Het mooie aan dit boek is dat oude kennis gekoppeld wordt met de digitale wereld van nu. Geleidelijk wordt hierdoor het geheim in het boek ontrafeld. En dit maakt het erg spannend!

De auteur past in het boek verschillende genres toe. Zo is het verhaal spannend, avontuurlijk, maar ook zit er deels een liefdesverklaring aan het boek. Het boek leest lekker vlot en de schrijfstijl van auteur Robin Sloan is erg prettig, vooral ook met een stukje humor. Ik denk dat veel lezers dit een prettig en leuk boek vinden om te lezen, zeker echte boekenliefhebbers!

Kijktip: Auteur Robin Sloan was in 2017 te gast bij Google Talks om alles te vertellen over zijn boek.

Leen deze titel

Maaike

Medewerker Informatie & Advies bij dbieb

Ik ben medewerker informatie en advies bij dbieb. Zo ben ik in de bibliotheek zelf te vinden, maar ook ben ik werkzaam voor de unit digitaal. Als je mij zoekt met een boek, dan zit ik vaak thuis in de oude rookstoel die bij het raam staat. Graag lees ik boeken met geschiedenisthema's zoals de Tweede Wereldoorlog, de Sovjet Unie en de DDR.
Ik vind het ontzettend interessant wat er zich allemaal heeft afgespeeld in al die jaren voor ons. Ook lees ik nog graag fantasieboeken, vaak young adult boeken die meestal gaan over tijdreizen en magische wezens.

Meer tips van dbieb

terug naar tips van dbieb