Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 20 april gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Wetenschap & Techniek

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Sterrenbeelden

  Govert Schilling, Wil Tirion

  Nieuwe ontdekkingen en gebeurtenissen in het heelal, zowel historische als recente, worden gekoppeld aan het sterrenbeeld waarin ze zich hebben afgespeeld.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Sterrenbeelden

 • Scheikunde voor dummies®

  John T. Moore

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Scheikunde voor dummies®

 • De show van je leven

  Alan Bradley

  Tijdens de kerstdagen van 1950 speurt een 11-jarig meisje met een fascinatie voor scheikunde naar een moordenaar die op een ingesneeuwd kasteel een filmster heeft gewurgd.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De show van je leven

 • De wetten

  Connie Palmen

  In zeven jaar ontmoet een vrouw zeven mannen in wie zij vooral de wetenschap begeert die hen in staat stelt de wereld te begrijpen en te beoordelen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De wetten

 • Waarom draait de wereld door?

  Ben Gilliland

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Waarom draait de wereld door?

 • Werk in de 21e eeuw

  Ryan Avent

  Economische, sociale en politieke verkenning van het huidige digitale tijdperk, waarin een overvloed aan arbeidskrachten ontstaat en de huidige economische basisprincipes op de tocht komen te staan.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Werk in de 21e eeuw

 • Ontzielde wereld

  Franklin Foer

  Analyse van de invloed van grote, wereldwijd actieve bedrijven op ons doen en laten, onder meer door reclame en het aantasten van privacy.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ontzielde wereld

 • Next nature

  Koert van Mensvoort

  Populairfilosofische beschouwing over de mogelijke richtingen van de technologische ontwikkeling: wordt de mensheid straks door artificiële intelligentie overheerst of zetten we in op meer menselijkheid?

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Next nature


Boek van de maand

David Attenborough Een leven op onze planeet

Een terugblik en een toekomstvisie

De stem van de beroemde natuurdocumentaires vertelt in dit boek over zijn eigen leven, en koppelt dat aan de ontwikkelingen op onze planeet. Het gaat niet goed, maar het kan nog goed komen is zijn boodschap. De rasverteller neemt je mee op een wereldreis.

Bekijk dit boek

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken