Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 20 mei weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en de spreekuren gaan door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

welkom in dbieb

meestgestelde vragen

Op donderdag 20 mei gaan de deuren van dbieb weer open voor bezoekers. Na een sluiting van bijna een half jaar, zijn we blij dat we je weer in al onze vestigingen kunnen begroeten. Voor het lenen en terugbrengen van boeken, voor eindeloos bladeren door kranten en tijdschriften en voor het werken of studeren in dbieb.

Natuurlijk zijn de algemene richtlijnen van de overheid nog steeds van toepassing. Daarnaast vragen we – voordat je dbieb binnengaat – een gezondheidscheck.

Hoe een bezoekje aan dbieb in zijn werk gaat, vind je op deze pagina.

Meestgestelde vragen

richtlijnen corona

Vind hier je antwoorden op veelgestelde vragen over de dienstverlening van dbieb. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice via klantenservice@dbieb.nl of 058 – 234 7777.

Richtlijnen

Wij volgen het landelijke protocol ter bescherming en veiligheid medewerkers en bezoekers. We hanteren de volgende richtlijnen:

  • Houd binnen en buiten 1,5 meter afstand
  • Vul voor binnenkomst de gezondheidscheck in. Dit kan via een QR code of d.m.v. het invullen van een vragenformulier
  • Voor onze bezoekers is het verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen.
  • Onze medewerkers dragen niet-medische mondkapjes.
  • Ontsmet je handen bij binnenkomst
  • Maak geen handcontact
  • Hoest en nies in de elleboog en neem papieren zakdoekjes mee
  • Verkouden of griepklachten? Blijf thuis (ook als iemand uit je gezin deze klachten heeft)

Er wordt toegezien op naleving van de richtlijnen. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op, je kunt erop worden aangesproken.  

Bezorgservice

We hebben de bezorgservice blijvend aan onze dienstverlening toegevoegd. Wil jij je boeken graag thuis laten bezorgen? Dat kan. Onze gratis bezorgservice levert jouw romans, thrillers of tijdschriften gratis bij je thuis.   
 

Werken en studeren in dbieb

De werk- en studieplekken in dbieb zijn geopend volgens de 1,5 meter richtlijnen. Voor en na gebruik van je werkplek reinig je het werkblad, het toetsenbord en muis. Uiteraard kun je ook je eigen laptop meenemen.

Lenen & terugbrengen

Het lenen en inleveren van boeken, tijdschriften en dvd’s doe je contactloos via de zelfservice. Daarna worden ze direct weer aan de collectie toegevoegd en worden ze van je lenerspas afgehaald.

Ik heb een vraag

Vanaf 20 mei kun je tijdens de spreekuren in dbieb weer wekelijks terecht voor vragen over geld & recht, voor levensvragen of digitale vragen. Voor sommige spreekuren is vooraf reserveren gewenst.

naar ik heb een vraag

Online Bibliotheek App

Wil je e-books lezen op je telefoon of tablet? Gebruik dan onze nieuwe online Bibliotheek-app. Je kunt in deze app zoeken, vinden, lenen, lezen en luisteren.

dbieb Online

Ook vanuit huis kun je dbieb blijven ontdekken. Denk aan het lenen van e-books, online de krant lezen of naar mooie verhalen luisteren. Of gratis online trainingen volgen.  Op deze pagina's vind je ons gehele online aanbod. Voor jeugd, volwassenen en digitale hulp thuis.