Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 19 november weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en spreekuren gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

welkom in dbieb

meestgestelde vragen

Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf 19 november weer open. Om boeken te lenen en terug te brengen, om te werken en te studeren of om een krantjes te lezen. Uiteraard geheel volgens de richtlijnen die je op deze pagina kunt lezen. De meeste cursussen, workshops en colleges zijn geannuleerd of uitgesteld, met uitzondering van online-activiteiten en spreekuren in de vestigingen.

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over onze dienstverlening en richtlijnen voor een bezoekje aan dbieb.

Activiteiten & zaalverhuur

richtlijnen corona

We zijn weer van start met onze activiteiten en ook zaalverhuur is weer mogelijk. Wil je weten welke maatregelen van toepassing zijn voor een veilig bezoek aan dbieb? Lees dan verder.

Richtlijnen

Wij volgen het landelijke protocol ter bescherming en veiligheid medewerkers en bezoekers. We hanteren de volgende richtlijnen:

  • Per vestiging is een maximaal aantal bezoekers bepaald.
  • In de dorpsvestigingen ontvang je bij binnenkomst een toegangsitem, dat je bij vertrek weer kunt inleveren.
  • In dbieb Leeuwarden maken we gebruik van een deurteller waarmee we het maximale aantal bezoekers kunnen reguleren.
  • We adviseren dringend onze bezoekers om een niet-medisch mondkapje te dragen.
  • Onze medewerkers dragen niet-medische mondkapjes.
  • Ontsmet je handen bij binnenkomst
  • Maak geen handcontact
  • Hoest en nies in de elleboog en neem papieren zakdoekjes mee
  • Verkouden of griepklachten? Blijf thuis (ook als iemand uit je gezin deze klachten heeft)

Er wordt toegezien op naleving van de richtlijnen. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op, je kunt erop worden aangesproken.  

Bezorgservice

We hebben de bezorgservice blijvend aan onze dienstverlening toegevoegd. Wil jij je boeken graag thuis laten bezorgen? Dat kan. Onze gratis bezorgservice levert jouw romans, thrillers of tijdschriften gratis bij je thuis.   

Werken en studeren in dbieb

De werk- en studieplekken in dbieb zijn geopend volgens de 1,5 meter richtlijnen. Voor en na gebruik van je werkplek reinig je het werkblad, het toetsenbord en muis. Uiteraard kun je ook je eigen laptop meenemen.

Lenen & terugbrengen

Het lenen en inleveren van boeken, tijdschriften en dvd’s doe je contactloos via de zelfservice. Daarna worden ze direct weer aan de collectie toegevoegd en worden ze van je lenerspas afgehaald.