welkom in dbieb

meestgestelde vragen

Na een jaar van coronarichtlijnen, ben je met ingang van 25 februari weer welkom in dbieb zonder een verplicht mondkapje en verplichte anderhalve meter afstand. Wél vragen we van onze bezoekers om elkaar de ruimte te geven.

Wat verandert er met ingang van 25 februari?
De mondkapjesplicht en 1,5 meter richtlijn vervalt. Ook hoef je geen qr code meer te tonen bij onze voorstellingen in de Kapel. Werkplekken worden uitgebreid, en onze zalen zijn weer op maximale capaciteit te huur. Routepijlen en deurstickers worden verwijderd, kortom: we zijn weer volledig open!

Wat blijft ook na 25 februari?
We kunnen ons voorstellen dat sommige bezoekers toch graag wat afstand houden of een mondkapje dragen. Dat kan. Ook medewerkers kunnen ervoor kiezen om een mondkapje te blijven dragen. Op diverse plekken zul je nog steeds spatschermen en desinfectiemiddelen aantreffen. Dat houden we voorlopig nog even zo.

Door rekening met elkaar te houden, wordt een bezoek aan dbieb voor iedereen prettig.

Welkom in dbieb

Om een bezoek aan dbieb voor iedereen prettig te laten verlopen, vragen we het volgende van onze bezoekers: geef elkaar de ruimte, een mondkapje is niet meer verplicht. Wie het prettig vindt, mag natuurlijk een mondkapje dragen. Wij zorgen voor voldoende frisse lucht en desinfectiemiddelen.

meestgestelde vragen

Bezorgservice

We hebben de bezorgservice blijvend aan onze dienstverlening toegevoegd. Wil jij je boeken graag thuis laten bezorgen? Dat kan. Onze gratis bezorgservice levert jouw romans, thrillers of tijdschriften gratis bij je thuis.   
 

Werken en studeren in dbieb

De werk- en studieplekken zijn opengesteld. We hanteren hierbij de 1,5 meter afstandsregel. Ook draag je, terwijl je zit, een mondkapje. Op de tafels staan desinfectie-middelen klaar om voor en na gebruik het werkblad, het toetsenbord en de muis te reinigen. Uiteraard kun je ook je eigen laptop meenemen.

Lenen & terugbrengen

Het lenen en inleveren van boeken, tijdschriften en dvd’s doe je contactloos via de zelfservice. Daarna worden ze direct weer aan de collectie toegevoegd en worden ze van je lenerspas afgehaald.

Spreekuren

Geldzaken, zoeken en vinden van werk, computervragen: we hebben er allemaal wel eens mee te maken en soms is een beetje hulp best welkom. Weet dan dat je voor allerlei zaken terecht kunt bij dbieb. Voor gratis advies bij mensen die er alles van weten.

naar de spreekuren

spreekuren

Online Bibliotheek-app

Wil je e-books lezen op je telefoon of tablet? Gebruik dan onze nieuwe online Bibliotheek-app. Je kunt in deze app zoeken, vinden, lenen, lezen en luisteren.

dbieb Online

Ook vanuit huis kun je dbieb blijven ontdekken. Denk aan het lenen van e-books, online de krant lezen of naar mooie verhalen luisteren. Of gratis online trainingen volgen.  Op deze pagina's vind je ons gehele online aanbod. Voor jeugd, volwassenen en digitale hulp thuis.