welkom in dbieb

meestgestelde vragen

Alle vestigingen van dbieb zijn open. Voor het lenen en terugbrengen van boeken, voor eindeloos bladeren door kranten en tijdschriften en voor het werken of studeren in dbieb.

Natuurlijk zijn de algemene richtlijnen van de overheid nog steeds van toepassing. Wil je langere tijd in dbieb verblijven, bijvoorbeeld om te werken of te studeren, dan vragen we registratie en een gezondheidscheck.

Hoe een bezoekje aan dbieb in zijn werk gaat, vind je op deze pagina.

Meestgestelde vragen

richtlijnen corona

Vind hier je antwoorden op veelgestelde vragen over de dienstverlening van dbieb. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice via klantenservice@dbieb.nl of 058 – 234 7777.

Richtlijnen

Wij volgen het landelijke protocol ter bescherming en veiligheid medewerkers en bezoekers. We hanteren de volgende richtlijnen:

  • Houd binnen en buiten 1,5 meter afstand
  • Voor een kort bezoek aan dbieb, bijvoorbeeld voor het uitzoeken en inleveren van boeken, is geen registratie nodig
  • Wil je langere tijd in dbieb verblijven, bijvoorbeeld om te werken of te studeren, vul dan een gezondheidscheck in. Dit kan via een QR code of d.m.v. het invullen van een vragenformulier
  • Ontsmet je handen bij binnenkomst
  • Hoest en nies in de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
  • Maak geen handcontact

Verkouden of griepklachten? Blijf thuis. (ook als iemand uit je gezin deze klachten heeft).

Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

Bezorgservice

We hebben de bezorgservice blijvend aan onze dienstverlening toegevoegd. Wil jij je boeken graag thuis laten bezorgen? Dat kan. Onze gratis bezorgservice levert jouw romans, thrillers of tijdschriften gratis bij je thuis.   
 

Werken en studeren in dbieb

De werk- en studieplekken in dbieb zijn geopend volgens de 1,5 meter richtlijnen. Voor en na gebruik van je werkplek reinig je het werkblad, het toetsenbord en muis. Uiteraard kun je ook je eigen laptop meenemen.

Lenen & terugbrengen

Het lenen en inleveren van boeken, tijdschriften en dvd’s doe je contactloos via de zelfservice. Daarna worden ze direct weer aan de collectie toegevoegd en worden ze van je lenerspas afgehaald.

spreekuren

Geldzaken, zoeken en vinden van werk, computervragen: we hebben er allemaal wel eens mee te maken en soms is een beetje hulp best welkom. Weet dan dat je voor allerlei zaken terecht kunt bij dbieb. Voor gratis advies bij mensen die er alles van weten.

naar de spreekuren

spreekuren

Online Bibliotheek App

Wil je e-books lezen op je telefoon of tablet? Gebruik dan onze nieuwe online Bibliotheek-app. Je kunt in deze app zoeken, vinden, lenen, lezen en luisteren.

dbieb Online

Ook vanuit huis kun je dbieb blijven ontdekken. Denk aan het lenen van e-books, online de krant lezen of naar mooie verhalen luisteren. Of gratis online trainingen volgen.  Op deze pagina's vind je ons gehele online aanbod. Voor jeugd, volwassenen en digitale hulp thuis.