Vanaf maandag 28 november sluiten alle vestigingen om 17.00 uur. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht en hanteert dbieb de anderhalvemeter richtlijn. Activiteiten in de avonduren zijn uitgesteld tot na 18 december. Voor activiteiten die plaatsvinden in de Kapel, vragen we een coronatoegangsbewijs. Bekijk onze aangepaste richtlijnen.

welkom in dbieb

meestgestelde vragen

Vanaf maandag 28 november sluiten alle vestigingen om 17.00 uur en geldt een maximaal aantal bezoekers. Het mondkapje blijft verplicht. Ook vragen we je om 1.5 meter afstand te houden.

Je ben welkom voor het lenen en terugbrengen van boeken, voor eindeloos bladeren door kranten en tijdschriften, voor het werken of studeren in dbieb en het bezoeken van spreekuren.

Alle cursussen in de avonduren zijn uitgesteld tot na 18 december. Cursisten ontvangen hierover bericht.

Voor activiteiten die plaatsvinden in de Kapel, vragen we een coronatoegangsbewijs. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je op deze pagina.

Meestgestelde vragen

richtlijnen corona

Vind hier je antwoorden op veelgestelde vragen over de dienstverlening van dbieb. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice via klantenservice@dbieb.nl of 058 – 234 7777.

Algemeen

Basisregels voor iedereen en overal


Voor een bezoekje aan dbieb gelden de volgende richtlijnen:

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Als je zit en 1,5 meter afstand houdt, mag je het mondkapje afdoen.
  • Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen op het coronavirus.
  • Houd afstand van elkaar
  • Was vaak je handen en hoest of nies in je elleboog.
  • Wij zorgen voor voldoende frisse lucht.

Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

Bezorgservice

We hebben de bezorgservice blijvend aan onze dienstverlening toegevoegd. Wil jij je boeken graag thuis laten bezorgen? Dat kan. Onze gratis bezorgservice levert jouw romans, thrillers of tijdschriften gratis bij je thuis.   
 

Werken en studeren in dbieb

De werk- en studieplekken zijn opengesteld. We hanteren hierbij de 1,5 meter afstandsregel. Op de tafels staan desinfectie-middelen klaar om voor en na gebruik het werkblad, het toetsenbord en de muis te reinigen. Uiteraard kun je ook je eigen laptop meenemen.

Lenen & terugbrengen

Het lenen en inleveren van boeken, tijdschriften en dvd’s doe je contactloos via de zelfservice. Daarna worden ze direct weer aan de collectie toegevoegd en worden ze van je lenerspas afgehaald.

Spreekuren

Geldzaken, zoeken en vinden van werk, computervragen: we hebben er allemaal wel eens mee te maken en soms is een beetje hulp best welkom. Weet dan dat je voor allerlei zaken terecht kunt bij dbieb. Voor gratis advies bij mensen die er alles van weten.

naar de spreekuren

spreekuren

Online Bibliotheek-app

Wil je e-books lezen op je telefoon of tablet? Gebruik dan onze nieuwe online Bibliotheek-app. Je kunt in deze app zoeken, vinden, lenen, lezen en luisteren.

dbieb Online

Ook vanuit huis kun je dbieb blijven ontdekken. Denk aan het lenen van e-books, online de krant lezen of naar mooie verhalen luisteren. Of gratis online trainingen volgen.  Op deze pagina's vind je ons gehele online aanbod. Voor jeugd, volwassenen en digitale hulp thuis.