welkom in dbieb

meestgestelde vragen

Alle vestigingen van dbieb zijn weer open, zonder 1,5 meter richtlijnen. Ook geldt voor een bezoekje aan dbieb geen maximaal aantal bezoekers meer.

Je ben welkom voor het lenen en terugbrengen van boeken, voor eindeloos bladeren door kranten en tijdschriften, voor het werken of studeren in dbieb én voor het meedoen aan activiteiten.

Voor lezingen en voorstellingen die het karakter hebben van een evenement of een voorstelling, vragen we een coronatoegangsbewijs. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je op deze pagina.

Meestgestelde vragen

richtlijnen corona

Vind hier je antwoorden op veelgestelde vragen over de dienstverlening van dbieb. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice via klantenservice@dbieb.nl of 058 – 234 7777.

Algemeen

Basisregels voor iedereen en overal


Met ingang van 25 september vervallen veel ‘dwingende’ richtlijnen. Vanuit de overheid worden echter wel adviezen gegeven, die overal voor iedereen van toepassing zijn. Dus ook voor een bezoekje aan dbieb:

  • Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen op het coronavirus.
  • Houd afstand van elkaar
  • Was vaak je handen en hoest of nies in je elleboog.
  • Wij zorgen voor voldoende frisse lucht.

Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

Bezorgservice

We hebben de bezorgservice blijvend aan onze dienstverlening toegevoegd. Wil jij je boeken graag thuis laten bezorgen? Dat kan. Onze gratis bezorgservice levert jouw romans, thrillers of tijdschriften gratis bij je thuis.   
 

Werken en studeren in dbieb

De werk- en studieplekken worden weer volledig opengesteld. Op de tafels staan desinfectie-middelen klaar om voor en na gebruik het werkblad, het toetsenbord en de muis te reinigen. Uiteraard kun je ook je eigen laptop meenemen.

Lenen & terugbrengen

Het lenen en inleveren van boeken, tijdschriften en dvd’s doe je contactloos via de zelfservice. Daarna worden ze direct weer aan de collectie toegevoegd en worden ze van je lenerspas afgehaald.

Spreekuren

Geldzaken, zoeken en vinden van werk, computervragen: we hebben er allemaal wel eens mee te maken en soms is een beetje hulp best welkom. Weet dan dat je voor allerlei zaken terecht kunt bij dbieb. Voor gratis advies bij mensen die er alles van weten.

naar de spreekuren

spreekuren

Online Bibliotheek-app

Wil je e-books lezen op je telefoon of tablet? Gebruik dan onze nieuwe online Bibliotheek-app. Je kunt in deze app zoeken, vinden, lenen, lezen en luisteren.

dbieb Online

Ook vanuit huis kun je dbieb blijven ontdekken. Denk aan het lenen van e-books, online de krant lezen of naar mooie verhalen luisteren. Of gratis online trainingen volgen.  Op deze pagina's vind je ons gehele online aanbod. Voor jeugd, volwassenen en digitale hulp thuis.