meestgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op veel gestelde vragen rondom Corona. Zit het antwoord op je vraag er niet bij? Stuur gerust een mail naar klantenservice@dbieb.nl of neem telefonisch contact met ons op via 058 – 234 77 77 (ma-vr 9.00-17.00 uur).

Algemeen

Aan welke richtlijnen moet ik mij houden als ik dbieb bezoek?

  • Houd binnen en buiten 1,5 meter afstand
  • Voor een kort bezoek aan dbieb, bijvoorbeeld voor het uitzoeken en inleveren van boeken, is geen registratie nodig
  • Wil je langere tijd in dbieb verblijven, bijvoorbeeld om te werken of te studeren, vul dan een gezondheidscheck in. Dit kan via een QR code of d.m.v. het invullen van een vragenformulier
  • Ontsmet je handen bij binnenkomst
  • Hoest en nies in de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
  • Maak geen handcontact

Verkouden of griepklachten? Blijf thuis. (ook als iemand uit je gezin deze klachten heeft).

Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

Is het dragen van een mondkapje verplicht?

Nee, het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht in dbieb. Natuurlijk is de 1,5 meter regel nog steeds van toepassing. Kan de afstand niet gewaarborgd worden, dan adviseren we een mondkapje.

Hoe garandeert dbieb de 1,5 meter richtlijnen?

In dbieb zijn looproutes aangebracht; zo kom je zo weinig mogelijk in contact met andere bezoekers. Er is voldoende ruimte in dbieb en als je onderweg rekening houdt met andere bezoekers en elkaar de ruimte als dit nodig is, hoeft afstand houden geen probleem te zijn.

 

Ik heb gezondheidsklachten. Mag ik dbieb bezoeken?

Bij gezondheidsklachten vragen we je om thuis te blijven.

Moet ik mijn bezoek aan dbieb registreren?

Voor een kort bezoek aan dbieb, bijvoorbeeld voor het uitzoeken en inleveren van boeken, is geen registratie nodig. Wil je langere tijd in dbieb verblijven, bijvoorbeeld om te werken of te studeren, dan vragen we om een registratie en een gezondheidscheck. Dit kan op twee manieren:

Door het scannen van een QR code

Bij de ingang vind je posters met daarop een QR code. Ook bij de werkplekken en leestafels vind je deze code. Scan je deze code, dan word je doorverwezen naar een online gezondheidscheck. De gegevens worden door ons uitsluitend voor eventueel bron- en contactonderzoek bewaard en worden na 14 dagen vernietigd.

Door een formulier in te vullen

Bij de ingang van dbieb kun je bij één van onze medewerkers een formulier vragen, waarop je de gezondheidscheck kunt invullen. Na het invullen, kun je het formulier in een afgesloten bus deponeren. Je naam, mailadres en telefoonnummer worden door ons uitsluitend voor eventueel bron- en contactonderzoek bewaard en worden na 14 dagen vernietigd.n van onze medewerkers een gezondheidscheck doen. Na het beantwoorden van een aantal vragen, leggen we je naam, mailadres en telefoonnummer vast. Heb je geen gezondheidklachten, dan ben je welkom in dbieb. Je naam, mailadres en telefoonnummer worden door ons uitsluitend voor eventueel bron- en contactonderzoek bewaard en worden na 14 dagen vernietigd.

Kan ik werken of studeren in dbieb?

Ja, dat kan. Je kunt van werk- en studieplekken in dbieb gebruik maken volgens de 1,5 meter richtlijnen. Dit betekent dat je alleen gebruik kunt maken van de plekken die zijn voorzien van een stoel en een zwarte placemat. Het is niet de bedoeling om het meubilair te verplaatsen, of stoelen aan te schuiven. Voor en na gebruik van je werkplek reinig je het werkblad, het toetsenbord en de muis. Uiteraard kun je ook je eigen laptop meenemen.

Kan ik meedoen aan activiteiten in dbieb?

Er zijn weer diverse activiteiten opgestart. De algemene richtlijnen zijn van toepassing, waaronder de 1,5 meter richtlijn.

Is Café de Bak geopend?

Café de Bak is gesloten, maar op het tweede binnenplein vind je Bajes Beach. Hier kun je terecht voor een hapje en een drankje.


Lenen, inleveren, reserveren en verlengen

Vanwege Corona durf ik nog niet naar dbieb te komen. Kan ik toch boeken lenen?

Ja, iedereen die lid is van dbieb kan gebruik maken van de bezorgservice. Deze service is blijvend aan onze service toegevoegd. Hoe het plaatsen van een bestelling in zijn werk gaat, lees je op de pagina boeken laten bezorgen.

Kan ik nog steeds online boeken bestellen?

Met ingang van 20 mei zijn alle vestigingen weer regulier open en zijn de afhaalloketten gesloten. Je kunt je boeken reserveren via mijn dbieb of via de Wise App. Zodra je reservering klaarligt, ontvang je van ons een afhaalbericht per mail. De gereserveerde materialen kun je daarna binnen 7 dagen afhalen tijdens de reguliere openingstijden van jouw vestiging.


Bezorgservice

Wie kan gebruik maken van de bezorgservice?

De bezorgservice is voor alle leden van dbieb die wonen in het verzorgingsgebied van dbieb (gemeenten Leeuwarden en Tytsjerksteradiel). De gratis bezorgservice levert jouw romans, thrillers of tijdschriften gratis bij je thuis. De bezorgservice is voor alle leden van dbieb. De gratis bezorgservice levert jouw romans, thrillers of tijdschriften gratis bij je thuis.

Hoe kan ik gebruik maken van de bezorgservice?

De boeken reserveer je met het speciale bestelformulier. Vul alle velden in en verstuur het formulier. Binnen 5 werkdagen bezorgen we je bestelling bij je thuis.

Hoe lang duurt het voor de materialen bezorgd worden?

We doen ons best alles zo snel mogelijk klaar te zetten om bij je thuis te bezorgen. Reken op minimaal twee werkdagen, mogelijk langer.  

Worden de bezorgde boeken ook weer opgehaald?

Ja, het is mogelijk om bij een bezorging je gelezen boeken weer mee te geven. Je kunt dit aangeven op het bestelformulier.

Zijn er kosten verbonden aan de bezorgservice?

Nee, de bezorgservice is gratis voor alle leden van dbieb.


Geen antwoord op je vraag gevonden?