Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 25 mei gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

meestgestelde vragen in verband met maatregelen Coronavirus

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de dienstverlening van dbieb. Vind je hier niet het antwoord op jouw vraag? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via klantenservice@dbieb.nl of 058 – 234 7777.

ALGEMEEN

Wanneer gaat dbieb weer open?

Voorlopig blijft dbieb gesloten tot en met dinsdag 25 mei. Als er aanleiding is om langer dicht te blijven, zullen we dit via de website en de social mediakanalen (Facebook, Twitter en Instagram) bekend maken.

Zijn de overige bibliotheken in Fryslân wel open?

Nee, deze zijn gesloten  t/m dinsdag 25 mei. Voor meer info kun je het beste de website van de betreffende bibliotheek raadplegen.


INLEVEREN, RESERVEREN EN VERLENGEN

Waar en wanneer kan ik mijn boeken inleveren?

Boeken kun je inleveren bij het afhaalloket in onze vestigingen. De uitleentermijn is verlengd tot 15 juni, zodat de te laatgelden niet oplopen.

Openingstijden afhaalloket:

  • Burgum: maandag t/m vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en op vrijdag ook van 18:00 - 20:00 uur
  • Grou: maandag en donderdag van 13.00 – 17.00 uur en dinsdag van 10:00 - 12:00 uur
  • Gytsjerk: woensdag en vrijdag van 13:00 - 17:00 uur.
  • Leeuwarden: maandag t/m zaterdag van 09.00 – 17.00 uur
  • Stiens: dinsdag, woensdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur

Maak je gebruik van onze bezorgservice? Dan kun je je geleende boeken meegeven aan de bezorger.

N.B. de connectiepunten en dorpsvoorzieningen zijn gesloten.

 

Is het mogelijk materialen te verlengen?

Ja, dat kan. We adviseren echter om gebruik te maken van de verlengde uitleentermijn. Alle uitleentermijnen worden vanwege de lockdown automatisch verlengd tot en met 15 juni.

Wil je tóch verlengen, dan is dit mogelijk, mits de materialen niet zijn gereserveerd. Verlengen kan via mijn dbieb. Meer informatie over mijn dbieb.

De uitleentermijn van mijn boeken valt in de sluitingsperiode. Krijg ik nu een boete?

Nee, je krijgt geen boete. Alle uitleentermijnen die vallen in de periode van de lockdown zijn verlengd tot en met 15 juni.

Kan ik een boek reserveren nu dbieb gesloten is?

Ja, het is mogelijk om een reservering te maken via mijn dbieb. Zodra je reservering klaarligt, ontvang je van ons een afhaalbericht per mail. De gereserveerde materialen kun je daarna binnen 7 dagen afhalen bij het afhaalloket in onze vestigingen. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Vergeet niet je lenerspas mee te nemen. Geleende boeken kun je zonder afspraak weer inleveren bij dit loket. Bovendien kun je gereserveerde boeken laten bezorgen via het bezorgformulier

N.B. Kijk onder Waar en wanneer kan ik mijn boeken inleveren voor de openingstijden van het afhaalloket.

Kan ik gereserveerde boeken thuis laten bezorgen?

Ja, dit is mogelijk. Je kunt je gereserveerde materialen thuis laten bezorgen. Dit kun je aangeven in het invulveld op het bestelformulier


ZAALVERHUUR EN ACTIVITEITEN

Ik heb een zaal gehuurd in dbieb. Kan ik hier gebruik van maken?

Nee, je kunt geen gebruik maken van de zalen in dbieb. We nemen contact op met alle huurders om een passende regeling te treffen.

Ik heb een activiteit geboekt. Gaat dit door?

Alle activiteiten in dbieb gaan niet door in de periode  t/m dinsdag 25 mei. Online activiteiten gaan wel door.


BEZORGSERVICE

Wie kan gebruik maken van de bezorgservice?

De bezorgservice is voor alle leden van dbieb die wonen in het verzorgingsgebied van dbieb (gemeenten Leeuwarden en Tytsjerksteradiel). De gratis bezorgservice levert jouw romans, thrillers of tijdschriften gratis bij je thuis. 

Hoe kan ik gebruik maken van de bezorgservice?

De boeken reserveer je met het speciale bestelformulier. Vul alle velden in en verstuur het formulier. Binnen 5 werkdagen bezorgen we je bestelling bij je thuis.

Hoe lang duurt het voor de materialen bezorgd worden?

We doen ons best alles zo snel mogelijk klaar te zetten om bij je thuis te bezorgen. Reken op minimaal twee werkdagen, mogelijk langer.  

Worden de bezorgde boeken ook weer opgehaald?

Ja, het is mogelijk om bij een bezorging je gelezen boeken weer mee te geven. Je kunt dit aangeven op het bestelformulier.

Zijn er kosten verbonden aan de bezorgservice?

Nee, de bezorgservice is gratis voor alle leden van dbieb.


Geen antwoord op je vraag gevonden?