Onze vestigingen zijn open. We doen ons best je bezoek aan dbieb zo veilig mogelijk te maken. We leggen graag uit hoe we dit doen en wat we van onze bezoekers vragen. Tip: lees voor een bezoek aan dbieb onze richtlijnen.

oktober digimaand

maak kennis met de apps van dbieb

Je favoriete boek reserveren, een to-read-lijstje maken van niet te missen titels of een literaire activiteit bij dbieb boeken: deze zaken regel je online vanuit je luie stoel. Op het moment dat het jou past, ook buiten openingsuren van dbieb. Wie lid is van dbieb kan bovendien gratis gebruik maken van allerlei handige apps. Om e-books en kranten te lezen bijvoorbeeld. Download ze meteen óf vraag hulp in dbieb. Onze medewerkers helpen je graag.  

Mijn dbieb

Mijn dbieb is je persoonlijke account, dat hoort bij je lidmaatschap van dbieb. Via je computer en/of de Wise app op je telefoon activeer je je account en kun je 24/7 gemakkelijk en snel:

 • checken wat je thuis hebt
 • je inleverdatum checken
 • je geleende media verlengen
 • nieuwe aanwinsten ontdekken
 • een verlanglijstje maken
 • alle gezinsleden in één account zetten
 • makkelijk betalen via ideal
 • en nog veel meer!

Pressreader app

Je favoriete krantje of tijdschrift lees je natuurlijk in dbieb. Want via de Pressreader heb je toegang tot Nederlandse en buitenlandse kranten en tijdschriften over uiteenlopende onderwerpen. Het goede nieuws is dat je via de Pressreader App in dbieb je favorieten kunt downloaden en thuis (offlne) kunt lezen.

Zo werkt het:
Maak in één van de vestigingen van dbieb verbinding met het WiFi netwerk, download de gewenste kranten en tijdschriften en lees ze vervolgens thuis of onderweg. Daarna kun je thuis nog twee maanden doorgaan met het gratis downloaden.  

 

Online Bibliotheek App

Lid van dbieb of van een andere bibliotheek? Dan kun je met
de gratis Online Bibliotheek App e-books en luisterboeken lenen. Vul je persoonlijke 'boekenplank’, zoek & vind je favoriete titels, maak er verlanglijstjes van en deel hartjes uit.

 • Bekijk en beluister previews van boeken
 • Houd je leengeschiedenis bij in de app
 • Verleng boeken met een druk op de knop
 • Krijg inzicht in je leesstatistieken
 • Laat je inspireren en ontvang tips

Extra digi-special: de apps van dbieb

Iedere tweede dinsdag van de maand is er een digi-inloop ‘special’. Een presentatie over een speciaal thema. Deze digi-special gaat over de nieuwe online bibliotheek-app, de Wise-app en de Pressreader app. In deze bijeenkomst laten we de mogelijkheden van deze drie apps zien.

 • Met de vernieuwde online bibliotheek app kun je niet alleen e-books en luisterboeken lenen, maar het zoeken is gemakkelijker.
 • De Wise-app hoort bij je mijn dbieb account, dat hoort bij je lidmaatschap van dbieb.  
 • Via de Pressreader app kun je in dbieb kranten downloaden en deze thuis (offline) lezen.  

di 20 okt, 13.30-14.30 uur

De CoronaMelder app

De CoronaMelder app wordt gebruikt om te onderzoeken wie (mogelijk) in contact is geweest met dragers van het coronavirus. Het is best een lastige keuze of je de CoronaMelder wilt gebruiken. We helpen je graag bij het kiezen. En als je besluit de app te gebruiken? Dan helpen we je bij het installeren van de app.  

digi-dinsdag en digi-bieb

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het downloaden van de apps van dbieb, of wil je meer weten over computeren en internetten? Bij dbieb helpen we je graag. Zo is er wekelijks een digi-inloopspreekuur, waar je vrijblijvend binnen kunt lopen met je vragen. Je gaat met allemaal tips en weetjes weer naar huis.

Donorregistratie

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister.

Het is belangrijk dat je een keuze invult. Wil je hier meer over weten? Wil je hulp bij het registreren? In de bibliotheek helpen we je verder.

Online activiteiten reserveren

Een activiteit bij dbieb reserveer je snel online, via onze webagenda. Sommige activiteiten zijn vanwege corona  geannuleerd, of vinden online plaats. Van het uitzoeken van een activiteit tot het betalen: alles verloopt veilig en online. Check de website voor ons aanbod.

Voor wie het prettig vindt is er natuurlijk hulp. In een vestiging van dbieb, of telefonisch via onze klantenservice.  

te doen

jeugd

leren