ik stem dbieb

dbieb genomineerd voor de beste bibliotheek van Nederland

genomineerd voor de beste bibliotheek vaN nEDERLAND

dbieb in Leeuwarden is genomineerd voor ‘de beste bibliotheek van Nederland’ en daar zijn we trots op! De hele maand maart staat in het teken van deze verkiezing. Vind jij dat dbieb de titel ‘beste bieb’ verdient? Klik op de stemknop om je stem uit te brengen. Je kunt tot 31 maart stemmen.  

ik stem dbieb

bekijk de film

dbieb.....een uitgelezen plek om te lezen, te ontmoeten, te leren… Een plek waar je fantasie geprikkeld wordt, je wordt uitgedaagd iets nieuws te leren…

dbieb dbeste bieb

dbieb Leeuwarden is een plek waar iedereen welkom is en je mag zijn wie je bent. De medewerkers en vrijwilligers van dbieb werken er met trots en dit zie je in onze dienstverlening.

dbieb heeft een nieuwe bestemming gegeven aan een historisch gebouw, zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke vorm en indeling. Het gebouw is getransformeerd tot een moderne, inspirerende plek met veel aangename hoekjes en werkplekken waar men in alle rust kan lezen, werken en studeren. De combinatie van een bibliotheek en horeca geeft een gastvrij en ongedwongen sfeer en biedt op de begane grond reuring en een plek voor ontmoeting.

Het gebouw nodigt uit om op ontdekkingstocht te gaan; dbieb is de meest openbare plek van de stad, wat het mogelijk maakt om deze ontdekkingstocht te ondernemen. Leren omdat je dat wilt, niet omdat dat moet. Jong en oud voelt zich hier thuis en wordt uitgedaagd om zich te blijven ontwikkelen.

Op het gebied van programmering en onderwijs fungeren we als netwerkorganisatie en werken we samen met allerlei maatschappelijke partners en scholen. De lokale verankering in de samenleving is sterk. dbieb heeft zich als doel gesteld om iedereen te inspireren zich een leven lang te ontwikkelen en zich in staat te stellen om volwaardig mee te doen in de samenleving.

stemmaand

In de maand maart kan via dbieb.nl gestemd worden. Een speciale stembutton linkt naar de website van de organisator, waar de stem ingevoerd kan worden. Eerder hebben de genomineerden al een promotiefilmpje gemaakt, wat zal ondersteunen in de campagne. Alle stemmen moeten online worden ingediend. Vermelding van naam en e-mailadres is verplicht, ter voorkoming van dubbele stemmen.  

win een lunch bij de bak

Kom jij in dbieb je stem uitbrengen? Dan dagen we je meteen uit om mee te doen aan onze stemcelfie winactie. Maak een celfie van jezelf in de stemcel, post ‘m op facebook, instagram of twitter, voorzie ‘m van #ikstemdbieb en maak kans op een lunchbon van café De Bak voor 2 personen. We verloten wekelijks een bon, gedurende de maand maart.

genomineerde bibliotheken

Naast dbieb zijn de volgende bibliotheken genomineerd:

  • Bibliotheek Deventer
  • Theek 5 uit Dongen
  • Huis van de Stad uit Harderwijk
  • ’t Lossers Hoes uit Losser
  • Petruskerk uit Vught

uitslag

Wie zich uiteindelijk de Beste bibliotheek van Nederland 2019 mag noemen, wordt bepaald door het rapport van de jury en de hoeveelheid publieksstemmen. De winnaar wordt op 16 april, tijdens het Bibliotheekcongres bekend gemaakt.