Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 20 mei weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en de spreekuren gaan door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

De Fryske Foarlêswike ging in oktober niet door. Daarom komt Tomke in juni naar dbieb met twee leuke voorstellingen en een workshop: ‘Dûnsje mei Tomke’, ‘Spelen met Boek & Muziek’ en 'Wat een feestje dat jij er bent'. Toegang is gratis!

Dûnsje mei Tomke

Wat is er nu leuker dan bewegen op muziek? Kom en dans mee met Tomke en Danswil! Toffe muziek en leuke moves voor peuters, kleuters en andere ‘wiebelkonten’. Kom je ook? 

Er is plek voor max. 10 kinderen dus meld je op tijd aan!

De voorstellling in Gytsjerk vindt buiten op het parkeerterrein van dbieb plaats i.v.m. coronamaatregelen. De activiteit gaat alleen door bij goed weer. De voorstelling in Burgum is eind juni en kan daardoor naar verwachting binnen plaatsvinden.

In verband met het waarborgen van 1,5 meter afstand vragen wij om met maximaal 1 begeleidende volwassene te komen.

 

Spelen met boek & muziek

Muziek maken, liedjes zingen en lekker dansen! Het mag allemaal tijdens de workshop ‘Spelen met Boek en Muziek’. Hinke Schwering-Strien van het Muziekbeestje maakt een muzikale reis door een verhaaltje van Tomke. Ga jij mee?

Er is plek voor max. 10 kinderen dus meld je op tijd aan!

De workshops vinden buiten plaats i.v.m. coronamaatregelen. De activiteit gaat alleen door bij goed weer.

In verband met het waarborgen van 1,5 meter afstand vragen wij om met maximaal 1 begeleidende volwassene te komen.

Wat een feestje dat jij er bent!

Er zijn heel veel dingen die je kunt vieren, wel 7 dagen per week! Zelf je jas dicht kunnen ritsen, de zon op je snuit of pindakaas smeren op je beschuit. Wat een feest! Tijdens de Tomke tour komt Janneke langs om met muziek, goeie moves en èchte instrumenten een feestje te bouwen.

De voorstelling in Stiens vindt buiten naast dbieb plaats i.v.m. coronamaatregelen. De activiteit gaat alleen door bij goed weer.

In verband met het waarborgen van 1,5 meter afstand vragen wij om met maximaal 1 begeleidende volwassene te komen.

Fryske foarlêswike

Het nieuwe Tomke-boekje heet ‘Ien, twa, los!’ en gaat over het thema ‘bewegen’. Vanwege Corona wordt er dit jaar niet voorgelezen door de vrijwilligers. Wel wordt het boekje in heel Friesland uitgedeeld op de scholen. Ook in alle bibliotheken in Fryslân kunnen kinderen tijdens de Fryske Foarlêswike het nieuwe Tomke boekje gratis ophalen.

Tomke: een begrip voor Friese peuters

Tomke is een Fries voorlees - en taalstimuleringsprogramma voor peuters. Het project wil ouders en opvoeders informeren over het gebruik van taal in de omgang met jonge kinderen. Voorlezen, liedjes zingen, (taal)spelletjes en aandacht voor alledaagse zaken zijn belangrijk voor alle talen, dus ook voor het Fries. Tomke is al meer dan 20 jaar een begrip voor Friese peuters.

Friese boekjes