Ga je mee op avontuur?

Hoera! Van 5 t/m 16 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit vinden wij de leukste week van het jaar. Het thema is deze keer Gi-Ga-Groen! Klimmen in bomen, picknicken in het park, vogels spotten bij je oma in de achtertuin: de natuur is overal. Kijk maar eens om je heen! Tijdens de Kinderboekenweek organiseert dbieb supertoffe en ‘groene’ doe-dingen.

Nico en z’n kliko

Voorstelling 
Nico is 5-voudig Nederlands kampioen goochelen. Hij trekt het ene verhaal na het andere uit zijn kliko. Niet achterom kijken... Niet met je ogen knipperen... Want als je iets mist, dan lig je ‘s avonds in bed te balen als een stekker! Een hilarische goochelvoorstelling over afval en zwerfaval zoals je nog nooit gezien hebt. 
 

wo 12 okt, 15:30-16:15 uur, De Pleats in Burgum

Gi-Ga-Groen!

Voorstelling 
Wat nou met m’n hoofd in m’n mobiel?! Tuurlijk durf ik naar buiten en ben ik niet bang voor de natuur! Of ik weet wat een meikever is? duhh… Dat troep in de prullenbak moet, want anders…! Anders zouden we wel eens bezoek kunnen krijgen van Plonster het plastic monster. Zing en dans mee tijdens deze grappige, beetje spannende, muzikale voorstelling over de natuur, de aarde en wat wij er kunnen doen om deze mooi te houden.  

vr 14 okt, 15:00-15:45 uur, dbieb Leeuwarden - uitverkocht

De Schippers van de Kameleon

Met De Muziek Mee (Musicalpremière) 
Daar is hij dan eindelijk. De snelste boot van heel Nederland. De Kameleon! Na meer dan zestig boeken, vier speelfilms en een televisieserie razen Hielke en Sietse nu de theaters in. Een muzikaal spektakel en een huiveringwekkend avontuur. Onderschat het platteland en het groene water niet want de onbesuisde Tweeling zal altijd overwinnen. Boeren, burgers en buitenlui... maak je borst maar nat. Anders doet de Kameleon dat wel.  

di 18 okt, 19.00-20.30 uur, Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden

De ‘Masked Voorlezer’ 

Luisterliefhebbers gezocht! De ‘Masked voorlezer’ komt voorlezen! Hou jij zelf ook van voorlezen? Zet dan ook een masker op en doe mee!  

  • wo 5 okt, 15.00-16.00 uur, dbieb Leeuwarden 
  • do 6 okt, 15.00-16.00 uur, dbieb Grou 
  • vr 7 okt, 15.00-16.00 uur, dbieb Gytsjerk 
  • di 11 okt, 15.00-16.00 uur, dbieb Stiens 

De ‘Masked Voorlezer’ 

Knutsel een (Gi-Ga-Groen) dier

Heb jij groene knutselvingers?

Kom naar dbieb en maak met chenilledraad, plakoogjes, strasssteentjes, lollystokjes en knijpers je eigen Gi-Ga-Groene (fantasie)dier.  

  • 5 t/m 16 okt, tijdens openingstijden 
  • alle vestigingen

Word gratis lid van dbieb

Of je nu zes, tien of zestien jaar bent. Bij dbieb ben je altijd welkom. Bij ons vind je de allermooiste verhalen. De leukste luisterboeken. Strips, dvd’s en muziek. De wereld aan e-books (handig voor op vakantie!). En meer dan 100.000 informatieve boeken. Voor je spreekbeurt of werkstuk. Kom bij dbieb de wereld verkennen. Avonturen beleven. Spelen en leren. Tot je achttiende ben je gratis lid!

ja, ik word gratis lid

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8


Meer boekentips?

Kies je leeftijd.

  • 0 - 6 jaar

  • 6 - 12 jaar

  • 12 - 18 jaar