Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis'

4 t/m 15 oktober 2023

terug naar jeugd

Ga je mee op avontuur?

Hoera! Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit vinden wij de leukste week van het jaar. Het thema is deze keer Bij mij thuis! Bij iedereen is het thuis anders. Hoe is het bij jou thuis? Doe mee aan de activiteiten in dbieb en ontdek hoe het bij anderen thuis is.

LEGO Masters in Burgum! (7+)

Wil jij weten hoe het is om een ware LEGO Master te zijn? Marco en Ernesto vertellen je alles over hun deelname aan LEGO Masters in seizoen 2. En natuurlijk bouw je deze middag onder begeleiding aan een echte LEGO Masters opdracht. Hoe tof is dat?

de pleats Burgum, 14 okt, 14:00 - 15:30 uur

Kun jij al Chinees? (6+)

Hoe schrijf je je naam in het Chinees? Hoe typ je in braille en wat is vogel in gebarentaal? En wat is eigenlijk het verschil tussen Arabisch en Farsi? Het antwoord op deze en veel andere toffe taalvragen vind je in dbieb tijdens deze inloop-activiteit.

 

dbieb Leeuwarden, 15 okt. 14.00-15.30 uur

Voorstelling: Bij mij thuis (4+)

Katiuscia maakt speciaal voor de Kinderboekenweek een muzikale voorstelling geïnspireerd op het thema van de Kinderboekenweek: Bij mij thuis. Een grappige, muzikale voorstelling over je thuis voelen. Zing en dans je mee?

 

dbieb Leeuwarden, 4 nov. 14.30-15.15 uur

Kom, kijk en bewonder! Tentoonstelling

In samenwerking met Kunstkade
Kunstenaars-in-de-dop van basisscholen in Leeuwarden, Grou en Stiens maakten speciaal voor de Kinderboekenweek bijzondere kunstwerken, rondom het thema ‘Bij mij thuis’. Ah’s en oh’s gegarandeerd! Kom je ze bekijken?

alle vestigingen, 11 t/m 28 okt, tijdens openingstijden

Maak je eigen familieportret

Met wie woon jij in huis? Knutsel je eigen familieportret met karton, lollystokjes en stiften. Natuurlijk mag je het mee naar huis nemen!

 

 

alle vestigingen, 4 t/m 15 okt, tijdens openingstijden

Word gratis lid van dbieb

Of je nu zes, tien of zestien jaar bent. Bij dbieb ben je altijd welkom. Bij ons vind je de allermooiste verhalen. De leukste luisterboeken. Strips, dvd’s en muziek. De wereld aan e-books (handig voor op vakantie!). En meer dan 100.000 informatieve boeken. Voor je spreekbeurt of werkstuk. Kom bij dbieb de wereld verkennen. Avonturen beleven. Spelen en leren. Tot je achttiende ben je gratis lid!

ja, ik word gratis lid

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8


Meer boekentips?

Kies je leeftijd.

  • 0 - 6 jaar

  • 6 - 12 jaar

  • 12 - 18 jaar