Onze vestigingen zijn open. We doen ons best je bezoek aan dbieb zo veilig mogelijk te maken. We leggen graag uit hoe we dit doen en wat we van onze bezoekers vragen. Tip: lees voor een bezoek aan dbieb onze richtlijnen.

kinderboekenweek 2020

Van 30 september tot en met 11 oktober is het Kinderboekenweek. Dit jaar staan de tien toffe dagen in het teken van geschiedenis. Onder het motto En toen? organiseert dbieb verschillende jeugdactiviteiten waarbij kinderen van 6 tot 12 jaar ‘terug in de tijd’ gaan.

Hadden de Grieken al raketten

speurtocht

Ga mee op expeditie door dbieb.
Aan de hand van een stickerspeurtocht, bij het boek 'Hadden de Grieken al raketten' van Govert Schilling, kun je in dbieb op onderzoek uit in de geschiedenis. Ga op zoek naar de pijlen en ontdek weetjes over techniek door de jaren heen. Vergeet niet na afloop je goodiebag met daarin het doe-boekje ‘Tijdreizen’ mee te nemen! 

wo 30 sep – zo 11 okt, tijdens openingstijden, in alle vestigingen, 8-12 jaar  

Stap in de Kinderboekenweek

Studenten van de opleiding docent Beeldende Kunst en Vormgeving (NHL Stenden Hogeschool) hebben speciaal voor de verschillende dbieb-locaties objecten gemaakt die te maken hebben met de Kinderboekenweek. Wil jij je heel even astronaut voelen? Of ga je mee op zoek naar de verschillende personages uit kinderboeken? Of bewonder de boom uit 'De Waanzinnige Boomhut'. Kom een kijkje nemen in jouw biebvestiging!

do 1 okt – zo 11 okt, tijdens openingstijden, in alle vestigingen, 5-10 jaar  

Hakim op z'n best

 

online voorstelling

Ken je Hakim van Sesamstraat? Met Hakim kun je lachen! Het is steeds weer een verrassing waarmee hij aan komt zetten. Of het nu iets geks is uit de sprookjes van duizend en een nacht of iets geestigs met stoere cowboys en indianen: het is een feest als Hakim is geweest! Deze interactieve online show kun je thuis vanuit je luie stoel volgen, samen met je familie.

Deze online voorstelling gaat helaas niet door!

Maak je eigen tijdcapsule

workshop

In deze workshop maak je je eigen tijdcapsule. Dit is een doosje gevuld met voorwerpen en informatie over jezelf en hoe de wereld er op dit moment om jou heen uit ziet. Je schrijft over wie je bent, de wereld van nu, en wat je allemaal meemaakt. En je stopt er allemaal dingen in. Na de workshop mag je de tijdcapsule thuis op een goede verstopplek opbergen. Over 10 jaar mag hij pas weer open!

  • 18 okt 14.30-15.30 uur, dbieb Leeuwarden
  • 26 okt 15.00-16.00 uur, dbieb Hurdegaryp
  • 28 okt 15.00-16.00 uur, dbieb Burgum

Word gratis lid van dbieb

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid bij dbieb. Een jeugdabonnement opent de deur tot een schat aan boeken, films, dvd’s, luisterboeken, strips, tijdschriften en meer. Bij dbieb kunnen kinderen de wereld verkennen. Avonturen beleven. Spelen en leren. En de allermooiste verhalen ontdekken.

lees meer en word lid

Winnaar Gouden Griffel: Uit Elkaar

Bette Westera Uit elkaar

Uit elkaar van Bette Westera is bekroond met de Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek van 2020.

Winnaar Gouden Penseel: Hup Herman!

Yvonne Jagtenberg Hup Herman!

Hup Herman! van Yvonne Jagtenberg won het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van 2020

Spannende boeken over geschiedenis


Zilveren griffels en Penselen 2020

De Voorleeshoek

De boekjes van De Voorleeshoek komen van een heel bijzondere locatie deze Kinderboekenweek... Log in met je bibliotheekaccount en bekijk Isabelle Boem en andere voorleesfilmpjes. 

Kinderen voor Kinderen - En toen?

Speciaal voor de Kinderboekenweek maakte Kinderen voor Kinderen een toffe videoclip. Bekijk de officiële Kinderboekenweek videoclip En toen?. Wat vind jij ervan?


Werkstuk of spreekbeurt?

Hieronder vind je allerlei leuke informatie binnen het thema Geschiedenis.


E-books over geschiedenis

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl