Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 20 april gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Doe je mee aan de Willy Wonka Wikkel Wedstrijd?

Willy Wonka is de eigenaar van een bijzondere chocoladefabriek, beschreven in het boek Sjakie en de chocoladefabriek. Roald Dahl schreef het boek in 1964, maar het is nog steeds heel populair. In de geheimzinnige fabriek van Willy Wonka worden de meest geweldige chocoladerepen en snoepjes uitgevonden. Aflikbaar behang, opstijglimonade, Wonka’s noten knapper roomreep en nog veel meer gekkigheden. In de fabriek werken de Oempa Loempa’s en die zien er best gek uit... Sjakie mag een exclusief bezoekje brengen aan de fabriek, samen met nog vier kinderen. De kinderen gedragen zich niet allemaal even netjes en dat levert spannende situaties op.

Met deze wedstrijd kruip je in de huid van Willy Wonka, door zelf een fatabuleuze chocoladereep te verzinnen, mét bijpassende wikkel. Leef je lekker uit met verf, stiften, glitters en nog veel meer!  


Roald Dahl Sjakie en de chocoladefabriek

Sjakie vindt een gouden wikkel bij een reep chocolade. Daarmee wint hij een rondleiding door de chocoladefabriek van Willie Wonka. Het wordt de heerlijkste dag van zijn leven! Vanaf ca. 10 jaar.

Bekijk dit boek


Hoe doe je mee aan de wedstrijd?

  1. Download de wikkel

     

    Download en print de blanco wikkel en het invulformulier voor jóuw fantabuleuze reep.

  2. Bekijk de video’s voor supertoffe tips en inspiratie.

  3. Verzin jouw eigen chocoladesmaak

    Kruip in de huid van Willy Wonka en verzin jouw eigen chocoladesmaak. Geen ingrediënt is te gek! Heb je een te gekke reep bedacht? Geef ‘m dan een fantabuleuze naam en ontwerp een prachtige wikkel. Hiervoor gebruik je de blanco wikkel (die je net hebt gedownload). Vul ook alle vragen in om de Oempa Loempa’s ervan te overtuigen dat jouw reep de allerlekkerste is!  

Stap 4: Lever de wikkel in

Lever jouw wikkel in bij dbieb en dan... wachten op de uitslag. Het inleveren kan in de brievenbussen van de vestigingen (bij dbieb Leeuwarden in de zwarte brievenbus voor de poort), maar ook zonder postzegel in een envelop naar Antwoordnummer 6059, 8900 VC Leeuwarden. Vermeld op de enveloppe: Willy Wonka wedstrijd.

De wikkel versieren met Elise van EliseDingen

Zelf gniffelgave Willy Wonka woorden maken

Voor wie
Kinderen van 7-10 jaar (eigenlijk kan iedereen een wikkel maken, maar de wedstrijd is bedoeld voor kinderen).

Wat is het
Bedenk je eigen chocoladesmaak en knutsel daarna je Willy Wonka wikkel. Wanneer Je levert je kunstwerk uiterlijk 1 januari in.

Waar
Bij dbieb in Leeuwarden, Burgum, Grou, Gytsjerk, Hurdegaryp of Stiens. Gooi hem in de brievenbus (elke vestiging heeft er één), of: opsturen naar dbieb, Antwoordnummer 6059, 8900 VC Leeuwarden. Vermeld op de enveloppe: Willy Wonka wedstrijd.

Wat kun je winnen?
De drie mooiste inzendingen krijgen 5 Tony’s Chocolonely Donkere Melk repen, mét je eigen wikkel eromheen. De winnaars worden op vrijdag 15 januari bekendgemaakt via de Facebookpagina van dbieb.