Onze vestigingen zijn open. We doen ons best je bezoek aan dbieb zo veilig mogelijk te maken. We leggen graag uit hoe we dit doen en wat we van onze bezoekers vragen. Tip: lees voor een bezoek aan dbieb onze richtlijnen.

computercursussen


Orde op de computer

Opgeruimd staat netjes! Ook op je computer. Zie jij soms door de bomen het bos niet meer? Ben je steeds je bestanden kwijt of weet je niet goed hoe je je documenten en foto's handig kunt bewaren? In deze workshop leer je hoe je je pc ordent. Ook is er aandacht voor het overzetten van foto's en bestanden van je usb-stick, je smartphone of je camera.

Om mee te doen aan deze workshop, is computerervaring vereist.
De workshop is gratis, meld je hieronder aan.

Kennismaking met Word

In deze cursus van twee dagdelen ga je aan de slag met het windowsprogramma Word. Met dit programma maak je documenten, brieven en andere teksten. Je leert hoe je een nieuw document opent, lettertypes instelt, de basisindeling van een brief maakt en hoe je je creatie vervolgens opslaat en print.

Schrijf je hieronder in. Toegang is gratis.

 

Kennismaking met Excel

In het windowsprogramma excel maak je heel handig allerlei overzichten, tabellen en grafieken. In deze cursus van 2 dagdelen ga je aan de slag met het maken van een handig kasboek. Eerst maak je kennis met het programma waarna je leert werken met de cellen. Je richt je eigen kasboek in en zorgt ervoor dat alles opgeteld wordt.

Schrijf je hieronder in. Toegang is gratis.

Hoe werkt mijn Android telefoon?

Een smartphone is superhandig en heeft ontzettend veel mogelijkheden. In deze workshop ga je aan de slag met allerlei functies van je Android telefoon. Zo ga je aan de slag met het opslaan van contacten, het bedienen van telefoon, het downloaden van apps, het gebruik van WhatsApp, etc. In deze workshop van één dagdeel leer je in vogelvlucht hoe je Android toestel werkt.

De workshop is gratis, meld je hieronder aan.

 

Hoe werkt mijn Apple iPhone?

Een smartphone is superhandig en heeft ontzettend veel mogelijkheden. In deze workshop ga je aan de slag met allerlei functies van je Apple telefoon. Zo ga je aan de slag met het opslaan van contacten, het bedienen van telefoon, het downloaden van apps, het gebruik van WhatsApp, etc. In deze workshop van één dagdeel leer je in vogelvlucht hoe je Apple toestel werkt.

Schrijf je hieronder in. Toegang is gratis.

 

Maak je eigen (digitale) fotoboek

In deze cursus ga je zelf aan de slag met:

  • het downloaden en installeren van de Albelli albumsoftware
  • Het aanmaken van een fotoboek
  • Foto's in het album plaatsen
  • Foto’s bewerken, bijsnijden, enz.
  • Opmaak- en schrijftips
  • Een fotoboek online laten afdrukken

Om aan deze cursus te kunnen meedoen, zijn basisvaardigheden met de computer nodig. Meld je hieronder aan! Deze cursus is niet gratis.

Leer werken met WordPress

Zonder kennis van programmeren een website maken voor je hobby of bedrijf? Of wil je je huidige website vervangen en deze zelf kunnen bijhouden? Ontdek de mogelijkheden van Wordpress!   

Leer werken met Wordpress