Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 25 mei gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

CoronaMelder
De app CoronaMelder. Je hebt er vast al over gehoord; de app van de overheid om het coronavirus te helpen beheersen en bestrijden.

Het gebruik van de app is vrijwillig. Het is best een lastige keuze of je de CoronaMelder wilt gebruiken. We helpen je graag bij het kiezen. En als je besluit de app te gebruiken? Dan helpen we je bij het installeren van de app.


De CoronaMelder

In dit filmpje kun je zien hoe de app werkt. Begrijp je het niet of wil je meer uitleg? In de bibliotheek helpen we je graag verder.

Hulp van dbieb

Meer informatie over de CoronaMelder: haal de flyer op bij de balie van onze vestigingen.

Hulp nodig bij het downloaden of installeren: maak gebruik van onze spreekuren of telefonische hulp.

 

Hoe werkt de CoronaMelder?

Hulp bij keuze

De CoronaMelder app wordt gebruikt om te onderzoeken wie (mogelijk) in contact is geweest met dragers van het coronavirus. Hoe werkt deze app, en welke voordelen en bezwaren zijn er om deze in gebruik te nemen? Dit dossier bevat informatie op gebied van werking, privacy en het coronavirus zelf, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken om de app wel of niet te gebruiken.

lees meer in het dossier over de app

 1. Een afspraak maken voor een Coronatest

  Vanwege de herfst zijn veel mensen wat snotterig. Je wilt natuurlijk snel weten of het een "gewone" verkoudheid is, of misschien wel Corona en of het verstandig is om een test te doen.
  Je kunt dan bellen naar een landelijk nummer van de overheid: 0800-1202 met je BSN-nummer. Vanwege drukte kan echter even duren voordat je een medewerker kunt spreken.  

 2. Maak online een afspraak

  Een afspraak plannen kan ook online via de website coronatest.nl
  Door het beantwoorden van een aantal vragen kom je er snel achter of het in jouw specifieke geval nodig is om een coronatest te doen. Als dat zo is, dan kun je deze direct voor jezelf inplannen bij de dichtstbijzijnde (beschikbare) test-locatie op basis van door jou ingevoerde postcode.

 3. Leer hoe het werkt met DigiD

  Online een afspraak maken voor een Coronatest doe je met behulp van je DigiD. Lees hoe het werkt op

  digisterker door doen

   


CoronaMelder.nl

Wil je meer informatie van de overheid over corona? En hoe je kunt helpen de verspreiding te voorkomen? Bel dan (gratis) 0800-1280 of kijk op CoronaMelder.nl.  

Makkelijke uitleg

Wil je makkelijke uitleg over de CoronaMelder app?

In dit filmpje legt Steffie het rustig uit.
 

Afspraak coronatest

Wil je een coronatest? Dan kun je bellen naar 0800-1202. Nog sneller maak je online een afspraak, met je DigiD. Dat kun je hier oefenen. Bekijk de stap-voor-stap-uitleg van www.coronatest.nl.


Andere vragen over de digitale overheid?

Heb je andere vragen over de digitale overheid? Bijvoorbeeld over donorregistratie of DigiD? Of wil je beter leren omgaan met de computer? Kijk bij de bibliotheek in jouw buurt naar de mogelijkheden.

Informatiepunt Digitale Overheid