Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 20 april gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

digi-specials


Programma sept 2020 tot jan 2021

Voor alle digi-specials geldt: toegang gratis, aanmelden verplicht via de link per digi-special. Tijdens Corona zijn de digi-specials online te volgen en terug te kijken.

De nieuwe donorwet

Vanaf 1 juli is de nieuwe donorwet van kracht. Wat betekent dit precies en hoe maak je je keuze kenbaar? In deze digi-special laten we je zien hoe het maken van een keuze via de computer in zijn werk gaat. 

di 8 sep, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, de Nor

kijk de digi-special terug

Slim op pad

Wie op pad gaat, kan gebruik maken van allerlei handige websites en apps. Een routeplanner bijvoorbeeld en de app van het openbaar vervoer. In deze digi-special krijg je handige tips voor het gebruik.

di 6 okt, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, de Nor

kijk de digi-special terug

Extra: de apps van dbieb

Een speciale digi-special over de nieuwe online bibliotheek-app, de Wise-app en de Pressreader app. In deze bijeenkomst laten we de mogelijkheden van deze drie apps zien.

di 20 okt, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, de Nor

kijk de digi-special terug

Alles over apps

Al die handige apps op je telefoon: hoe werken ze precies en wat kun je ermee? Tijdens deze digi-special krijg je allerlei handige tips. Over de apps zelf en bijvoorbeeld ook over het downloaden op je telefoon.

di 10 nov, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, de Nor

kijk de digi-special terug

Online boeken zoeken

Toffe boeken zoeken doe je heel handig online! Er zijn allerlei websites en apps om je zoektocht te vergemakkelijken. Tijdens deze workshop krijg je hiervoor allerlei tips.

di 8 dec, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, de Nor

kijk de digi-special terug 

Doe je updates

Door je smart TV, je slimme thermostaat, de draadloze printer staat je leven steeds meer in verbinding met het internet. Om dit zo veilig mogelijk te houden, is het doen van updates belangrijk. In deze workshop krijg je hierover tips.

di 12 jan, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, de Nor

kijk de digi-special terug

Programma feb 2021 tot juni 2021

Voor alle digi-specials geldt: toegang gratis, aanmelden via de link per digi-special.

Veilig omgaan met wachtwoorden

Vind jij het ook zo lastig om al je wachtwoorden te onthouden en veilig op te slaan? In deze workshop krijg je uitleg over LastPass: een handige en veilige bewaarapp voor al je wachtwoorden.

di 9 feb, 13.30-14.30 uur, dbieb online

kijk de digi-special terug

Sterke wachtwoorden maken

Een sterk wachtwoord maken: hoe doe je dat? En waarom is dat zo belangrijk? In deze workshop leer je allerlei foefjes hoe je een veilig wachtwoord maakt én onthoudt.

di 9 mrt, 13.30-14.30 uur, dbieb online

kijk de digi-special terug

Spotify en podcasts

Met Spotify luister je op elk moment op elke plek naar muziek, podcastst en video's. Wil jij weten hoe dit werkt? Met deze digi-special krijg je allerlei handige tips & trucs.

di 13 april, 13.30-14.30, dbieb Leeuwarden, De Nor

meer informatie en aanmelden

De natuur in

Trek je graag de natuur in om te wandelen? Om meer te weten over de dieren, de planten of de paddenstoelen die je ziet zijn er diverse apps en websites waar je allerlei informatie kunt vinden. Leer al deze mogelijkheden kennen en geniet nog meer van wat je ziet.

di 11 mei, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, De Nor

meer informatie en aanmelden

Apps van dbieb

Als je lid bent van dbieb kun je gratis gebruik maken van handige apps. Tijdens deze workshop ontdek je hoe je e-books kunt downloaden en diverse apps van de bieb kunt gebruiken.

di 8 juni, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, De Nor

meer informatie en aanmelden