Onze vestigingen zijn open. We doen ons best je bezoek aan dbieb zo veilig mogelijk te maken. We leggen graag uit hoe we dit doen en wat we van onze bezoekers vragen. Tip: lees voor een bezoek aan dbieb onze richtlijnen.

maak veilig gebruik van de digitale wereld

Digitale veiligheid

We communiceren steeds meer digitaal.

En doen alles via internet. Mailen, boodschappen, bellen, winkelen.

Hoe hou jij greep op je digitale privacy?

De Kleinste Privacyshow van Nederland is een informatieve show waarin je op een luchtige manier allerlei handige dingen leert over slimme wachtwoorden, nep-emails en cookies.

Bekijk hier drie video's met de hoofdonderwerpen uit de Kleinste Privacyshow.

De Kleinste Privacyshow

Phishing

Heb jij wel eens gehoord van phishing? En van whaling? In deze show leer je wat het is en hoe je phishingmails herkent.

Nepnieuws

Wat is nepnieuws? Hoe herken je nepnieuws? En maken Nederlanders zich eigenlijk bezorgd om nepnieuws? Bekijk de video en test je kennis!  

Wachtwoorden

Wat zijn de meest gebruikte wachtwoorden? Hoe bedenk je het allerslimste wachtwoord? Jeroen en Sander vertellen je er meer over in deze aflevering.  

Digi-specials

Iedere tweede dinsdag van de maand is er een digi-special. Een presentatie over een speciaal thema. De presentatie is steeds van 13.30-14.30 uur. Deze presentaties staan regelmatig in het teken van veiligheid en privacy. Kom je ook? De koffie en thee staan voor je klaar.
Niet in de zomervakantie.
 

Data Detox Kit

De Friese bibliotheken hebben een Data Detox Kit ontwikkeld. Hiermee volg je een achtdaagse kuur, waarbij je elke dag meer leert over je ‘digitale persoonlijkheid’. Je leert bewuster je smartphone of social media te gebruiken.