Geldzaken, zoeken en vinden van werk, computervragen: we hebben er allemaal wel eens mee te maken en soms is een beetje hulp best welkom. Weet dan dat je voor allerlei zaken terecht kunt bij dbieb.

Elke week zitten en specialisten klaar om antwoord te geven op allerlei vragen. Hieronder een overzicht. Klik steeds op het plaatje om meer te lezen of klik meteen door naar de agenda met alle spreekuren.

 

Bij het informatiepunt digitale overheid kun je terecht met al je vragen over wonen, werk, welzijn en allerlei overheidsinstanties. Bijvoorbeeld met vragen over: DigiD, Belastingen en toeslagen, Zorg, Werk of uitkering, Rijbewijs, AOW aanvragen, Verkeersboetes betalen.

elke di, 10.00-13.00 uur, dbieb Leeuwarden
elke vr, 10.00-12.00 uur, dbieb Leeuwarden
elke vr, 14.30-16.30 uur, dbieb Gytsjerk


 • Een WW-uitkering, en dan?

  Wat komt er allemaal op je af als je een WW-uitkering krijgt en je moet solliciteren? Op deze en andere vragen krijg je antwoord tijdens dit inloopspreekuur.
  Elke tweede dinsdag van de maand: 12.00-14.00 uur, dbieb Leeuwarden

 • Coaching

  In een gratis individueel gesprek (40 minuten) met Sylvia Hemminga van BOIZCA krijg je meer zicht op jezelf, jouw kwaliteiten en jouw kansen op werk.
  Op afspraak in dbieb Leeuwarden, Grou of Burgum.

 • Bureau Zelfstandigen Fryslân

  Ben je starter, of denk je erover om een bedrijf te starten? Bureau zelfstandigen helpt je graag op weg om je ideeën concreet te maken.
  Elke tweede dinsdag van de maand van 12.00-14.00 uur gratis inloopspreekuur, dbieb Leeuwarden. 

 • Walk&Talk

  Walk&Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden. Om nieuwe ideeën en energie op te doen, om hulp te vragen, of om ervaringen uit te wisselen. Ieder maand is er een gastspreker die over een bepaald onderwerp vertelt. Elke maand op dinsdag in Leeuwarden en Burgum, elke maand een landelijke Walk&talk online.
  Walk&Talk terugkijken >

 • Loopbaanadvies

  Zoek je een nieuwe uitdaging of wil je weer energie halen uit je huidige werk? Bij het inloopspreekuur van Buro Omslag ben je van harte welkom voor vrijblijvend loopbaanadvies, loopbaanvragen of een cv-check.
  Elke tweede dinsdag van de maand (m.u.v. schoolvakanties), 12.00-14.00 uur, dbieb Leeuwarden.

 • Werk in de techniek

  Wil je aan de slag in de techniek? Kom dan kennismaken met medewerkers van Werk&Vakmanschap. Zij informeren je graag over de carrièremogelijkheden in de metaal, elektro-, proces- en infratechniek.
  Vooraf aanmelden.
  Elke tweede dinsdag van de maand (m.u.v. schoolvakanties), 12.00-13.00 uur, dbieb Leeuwarden.

 • Financieel advies

  Voor iedereen die wel wat budgethulp kan gebruiken, houden de vrijwilligers van het Buurtservicepunt een inloopmoment. Bijvoorbeeld om je op weg te helpen bij het op orde brengen van je administratie. Ook kunnen ze je advies geven over hoe en wat te regelen bij schulden. Je kunt gratis, zonder afspraak binnenlopen.
  Elke vrijdag van 12.00-13.00 uur in dbieb Leeuwarden (m.u.v. schoolvakanties).

 • Belastingen en toeslagen

  Heb je hulp nodig bij de belastingaangifte voor particulieren of het aanvragen van toeslagen of heb je vragen over deze zaken, loop dan vrij binnen voor deskundige hulp vanuit het Buurtservicepunt.
  Elke vrijdag van 10.00 - 12.00 uur in de dbieb Leeuwarden (m.u.v. schoolvakanties).

 • Juridisch advies

  Rechtshulp Noord Advocaten helpt je met vragen op vrijwel elk rechtsterrein, zoals wonen, werken, uitkeringen, familierecht, conflicten met de overheid, strafrecht, vreemdelingenrecht, consumentenrecht en erfrecht. 
  Elke vr, 11.00-13.00 uur, dbieb Leeuwarden. Alleen na afspraak via telefoonnummer 050-5474760 of via mail  info.gron@rechtshulpnoord.nl.

Een gesprek over het leven

Roel Klopstra

‘Geef ik voldoende zin aan mijn leven, maak ik de juiste keuzes, mag ik verdrietig zijn, ben ik een goede opvoeder’ Het leven kan allerlei levens - vragen oproepen.
Praktisch filosoof Roel Klopstra, biedt gesprekken aan (van 45 minuten) om allerlei levensvragen te onderzoeken, te ontwarren en gezamenlijk te overdenken. Na afloop krijg je een vraag mee naar huis om te overdenken.

iedere derde woensdag van de maand, 15.00-17.00 uur, dbieb Leeuwarden, gratis inloopspreekuur

Voor een gesprek met Roel Klopstra is aanmelding mogelijk, maar het hoeft niet, info@roelklopstra.nl | 06 - 51440372

Spreekuur Opvoedpunt

opvoedpunt


Als ouder kom je soms in een situatie waarbij je het even niet meer weet en hoe fijn is het dan om even te overleggen met iemand die met een frisse blik naar jouw uitdaging kijkt. Kom eens vrijblijvend langs bij het spreekuur van Opvoedpunt Leeuwarden.

Op vrijdag, een keer per twee weken, 10.00-12.00 uur, dbieb Leeuwarden