Geldzaken, zoeken en vinden van werk, computervragen: we hebben er allemaal wel eens mee te maken en soms is een beetje hulp best welkom. Weet dan dat je voor allerlei zaken terecht kunt bij dbieb.

Elke week zitten en specialisten klaar om antwoord te geven op allerlei vragen. Hieronder een overzicht. Klik steeds op het plaatje of de knop om meer te lezen of klik meteen door naar de agenda met alle spreekuren.

 

GELD EN RECHT

Bij het informatiepunt digitale overheid kun je terecht met al je vragen over wonen, werk, welzijn en allerlei overheidsinstanties. Bijvoorbeeld met vragen over: DigiD, Belastingen en toeslagen, Zorg, Werk of uitkering, Rijbewijs, AOW aanvragen, Verkeersboetes betalen.

elke di, 10.00-13.00 uur, dbieb Leeuwarden
elke vr, 10.00-12.00 uur, dbieb Leeuwarden

 • Bespaaradvies van een Energiecoach

  Geld besparen? Ook als je AOW ontvangt? Kom een langs bij de energiecoach voor tips om je energierekening te verlagen.
  Elke vr. 10.00-12.00 uur, dbieb Leeuwarden
  Elke vr. 15:30 - 17:30 uur, dbieb Stiens

 • Recycle tips van een afvalcoach

  Hoe kun je afval het best scheiden? Hoe verminder je restafval? Handig om te weten, nu veel gemeenten het afvalbeleid veranderen. Want minder afval is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.
  Elke 1e vr van de maand 10.00-12.00 uur, dbieb Leeuwarden.

 • Financieel advies

  Voor iedereen die wel wat budgethulp kan gebruiken, houden de vrijwilligers van het Buurtservicepunt een inloopmoment. Bijvoorbeeld om je op weg te helpen bij het op orde brengen van je administratie. Ook kunnen ze je advies geven over hoe en wat te regelen bij schulden. Je kunt gratis, zonder afspraak binnenlopen.
  Elke vrijdag van 12.00-13.00 uur in dbieb Leeuwarden (m.u.v. schoolvakanties).

 • Belastingen en toeslagen

  Heb je hulp nodig bij de belastingaangifte voor particulieren of het aanvragen van toeslagen of heb je vragen over deze zaken, loop dan vrij binnen voor deskundige hulp vanuit het Buurtservicepunt.
  Elke vrijdag van 10.00 - 12.00 uur in de dbieb Leeuwarden (m.u.v. schoolvakanties).

 • Juridisch advies

  Rechtshulp Noord Advocaten helpt je met vragen op vrijwel elk rechtsterrein, zoals wonen, werken, uitkeringen, familierecht, conflicten met de overheid, strafrecht, vreemdelingenrecht, consumentenrecht en erfrecht.
  Elke 1e vr van de maand: inloopspreekuur, 11.00-13.00 uur
  Overige vrijdagen na afspraak via telefoonnummer 050-5474760 of via mail info.gron@rechtshulpnoord.nl

WERK

Het Noorden werkt door

Voor al je vragen rondom werk! Op zoek naar een uitdagende baan? Wil je (weer) gaan studeren? Of misschien ben je wel een werkgever die op zoek is naar geschikt personeel? Het Noorden werkt door helpt je bij je zoektocht. Elke 2e di van de maand, 10.00-12.00 uur, dbieb Leeuwarden

kijk wanneer Het Noorden werkt door er is

 • Werk in de techniek

  Wil je aan de slag in de techniek? Kom dan kennismaken met medewerkers van Werk&Vakmanschap. Zij informeren je graag over de carrièremogelijkheden in de metaal, elektro-, proces- en infratechniek.
  Vooraf aanmelden.
  Elke tweede dinsdag van de maand (m.u.v. schoolvakanties), 12.00-13.00 uur, dbieb Leeuwarden.

 • Loopbaanadvies

  Zoek je een nieuwe uitdaging of wil je weer energie halen uit je huidige werk? Bij het spreekuur op afspraak van Buro Omslag ben je van harte welkom voor vrijblijvend loopbaanadvies, loopbaanvragen of een cv-check. Elke tweede dinsdag van de maand (m.u.v. schoolvakanties), 12.00-14.00 uur, dbieb Leeuwarden. Maak een afspraak via 06 18 81 49 65 | info@buro-omslag.nl

LEVENSVRAGEN

Filosofisch spreekuur

Praktisch filosoof Roel Klopstra, biedt gesprekken aan (van 45 minuten) om allerlei levensvragen te onderzoeken, te ontwarren en gezamenlijk te overdenken. Na afloop krijg je een vraag mee naar huis om te overdenken. Aanmelding mogelijk, maar het hoeft niet, info@roelklopstra.nl | 06 - 51440372

iedere derde woensdag van de maand, 15.00-17.00 uur, dbieb Leeuwarden.
 

data: gesprek over het leven

Hoe je omgaat met verlies

Rouwen is een hele kunst. Of het nou om een klein of een groot verlies gaat: iedere verlieservaring is uniek en elk mens beloopt zijn of haar eigen pad. In de begeleiding van Monique van Thull staat jouw verhaal daarom centraal. Maak kennis met Monique tijdens dit spreekuur.

1x per maand op wo. 15.00-17.00 uur

 

data: hoe je omgaat met verlies

OPVOEDING

Een bakkie met het Opvoedpunt

Als ouder kom je soms in situaties waarbij je het even niet meer weet. Hoe fijn is het dan om even te overleggen met iemand die met een frisse blik naar jouw uitdaging kijkt. Op vrijdag, een keer per twee weken, 10.00-12.00 uur, dbieb Leeuwarden

Kom eens vrijblijvend langs bij het spreekuur van Opvoedpunt Leeuwarden.

 • Hulp nodig?