Onze vestigingen zijn open. We doen ons best je bezoek aan dbieb zo veilig mogelijk te maken. We leggen graag uit hoe we dit doen en wat we van onze bezoekers vragen. Tip: lees voor een bezoek aan dbieb onze richtlijnen.

Ik heb een vraag over

terug naar leren

Geldzaken, zoeken en vinden van werk, computervragen: we hebben er allemaal wel eens mee te maken en soms is een beetje hulp best welkom. Weet dan dat je voor allerlei zaken terecht kunt bij dbieb. Voor gratis advies bij verschillende specialisten. Hieronder een overzicht:  


Wil je langskomen voor een adviesgesprek? Kijk voor de zekerheid in de webagenda of het spreekuur doorgaat. In verband met Corona moeten we soms tussentijds aanpassingen doen. In de webagenda vind je altijd de juiste data.  

Financieel advies

elke vrijdag van 12.30 - 14.30 uur in dbieb Leeuwarden (m.u.v. schoolvakanties)

Heb je aan het einde van jouw budget nog een stuk maand over? Voor iedereen die wel wat budgethulp kan gebruiken, houden de vrijwilligers van het Buurtservicepunt een inloopmoment. Bijvoorbeeld om je op weg te helpen bij het op orde brengen van je administratie. Ook kunnen ze je advies geven over hoe en wat te regelen bij schulden. Je kunt gratis, zonder afspraak binnen lopen.
 

Belastingen en Toeslagen

elke vrijdag van 10.00 - 12.00 uur in de dbieb Leeuwarden (m.u.v. schoolvakanties)

Heb je hulp nodig bij de belastingaangifte voor particulieren of het aanvragen van toeslagen of heb je vragen over deze zaken, loop dan vrij binnen voor deskundige hulp vanuit het Buurtservicepunt.

 

Coaching

op afspraak in dbieb Leeuwarden, Grou of Burgum

In een gratis individueel gesprek (40 minuten) met Sylvia Hemminga van BOIZCA krijg je meer zicht op jezelf, jouw kwaliteiten en jouw kansen op werk. Het gesprek vindt plaats in dbieb Leeuwarden, dbieb Grou of dbieb Burgum. Datum en tijdstip worden gepland afhankelijk van de openingstijden en in overleg.
 

Juridisch advies

elke vrijdag van 11.00-13.00 uur, dbieb Leeuwarden

Bij Rechtshulp Noord Advocaten kun je met vragen op vrijwel elk rechtsterrein terecht, zoals wonen, werken, uitkeringen, familierecht, conflicten met de overheid, strafrecht, vreemdelingenrecht, consumentenrecht, erfrecht.

Afspraak telefonisch via 050-5474760 of via e-mail info.gron@rechtshulpnoord.nl, of zonder afspraak (houd rekening met wachttijden)


Bureau Zelfstandigen Fryslân

Binnenkort in dbieb!

Ben je starter, of denk je er over om een bedrijf te starten? Wij helpen je graag op weg om je ideeën concreet te maken. Voor de start, maar zeker ook daarna kunnen wij ondersteunen. Met training en advies of met financiële ondersteuning in de vorm van een krediet en/of tijdelijke aanvulling op je inkomen.

Bureau Zelfstandigen Fryslân (BZF) is een regionaal samenwerkingsverband van de meeste gemeenten in Friesland en bestaat sinds 2004. Zij voeren de Bbz 2004 en IOAZ uit.

Werk in de techniek

elke tweede dinsdag van de maand (m.u.v. schoolvakanties)
12.00-13.00 uur, dbieb Leeuwarden

Wil je aan de slag in de techniek? Kom dan kennismaken met medewerkers van Werk & Vakmanschap. Zij informeren je graag over de carrièremogelijkheden in de metaal, elektro-, proces- en infratechniek.

Aanmelden telefonisch op 050-5290433 of via e-mail friesland@werkenvakmanschap.nl

Loopbaanadvies

Voorlopig geen spreekuur

Zoek je een nieuwe uitdaging of wil je weer energie halen uit je huidige werk en hou je graag de regie in eigen handen? Wil je een manier vinden om gezond door te blijven werken, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Tijdens de Omslag Lunch Break van Buro Omslag ben je van harte welkom voor vrijblijvend loopbaanadvies, loopbaanvragen of een cv-check.

Walk&Talk

Elke tweede dinsdag in Leeuwarden, elke eerste dinsdag in Burgum van 10.00 tot 12.00 uur

Walk&Talk is dé koffiepauze voor werk-zoekenden. Om nieuwe ideeën en energie op te doen, om hulp te vragen, of om ervaringen uit te wisselen. Soms is er een gastspreker of deskundige die over een bepaald onderwerp vertelt. Het maakt niet uit hoe lang of kort je al op zoek bent, we zien je graag bij Walk&Talk!

Geef je op voor de datum van je keus

Filosofisch spreekuur

elke derde donderdag van de maand, gratis
16.00-17.30 uur, dbieb Leeuwarden (de Wout)

Praktisch filosoof Roel Klopstra biedt gesprekken aan (van 45 minuten) om allerlei levensvragen te onderzoeken, te ontwarren en gezamenlijk te overdenken. ‘Geef ik voldoende zin aan mijn leven, maak ik de juiste keuzes, mag ik verdrietig zijn, ben ik een goede opvoeder’ zijn voorbeelden van dergelijke vragen. Roel geeft je na afloop een vraag mee naar huis om te overdenken.

Aanmelden mag, maar hoeft niet
info@roelklopstra.nl | 06 – 51440372

Roel Klopstra is daarnaast ook bereikbaar voor video-consult.

Laten we eens praten over de dood

elke eerste donderdag van de maand, 14.00-16.00 uur, dbieb Leeuwarden, de Wout (m.u.v. de schoolvakanties)

Iedere eerste donderdag(middag) van de maand kun je bij dbieb terecht voor alle informatie rondom afscheid en overlijden.
Hannie Schuurman is Register/Executeur en geeft op een heldere manier uitleg over nalatenschappen, testamenten en erven.
Jessica Monsma is uitvaartbegeleidster. Ze kijkt graag met je mee en inspireert je over mogelijkheden.
 

Informatiepunt digitale overheid

elke dinsdag van 10.00-12.00 uur, dbieb Leeuwarden
elke vrijdag van 10.00-14.30 uur, dbieb Leeuwarden

Je kunt terecht bij het informatiepunt digitale overheid met al je vragen over wonen, werk , welzijn en alle andere vragen over de volgende dienstverlenende organisaties: CAK, DUO, CJIB, RDW, UWV, CIZ, SVB en belastingdienst.
We werken samen met het Buurtservicepunt  die tijdens gratis inloopspreekuren voor je klaar zitten om je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden of je naar de juiste persoon door te verwijzen. Je kunt terecht zonder afspraak.
 

Digitale vragen

elke dinsdag vanaf 9 juni 2020 t/m 28 juli: 13.30-16.00 uur, dbieb Leeuwarden
elke donderdag 13.30-16.00 uur vanaf september 2020, MFC Camminghaburen
(m.u.v de schoolvakanties).

Vragen over gebruik van je computer, telefoon of internet? Stap eens binnen bij de digi-dinsdag of digi-donderdag, je hoeft geen afspraak te maken. Er zitten vrijwilligers voor je klaar om je te helpen met vragen over bijvoorbeeld:
• internetbankieren
• het downloaden van een app
• veilig het web op: hoe stel je je virusscanner firewall in