dbieb gaat stapsgewijs weer open

Lees meer in de antwoorden op de veel gestelde vragen.

nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 33)

 • Nieuw in dbieb: Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt

  21 januari 2020

  Sinds kort heeft dbieb een nieuwe huisgenoot: Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt. Op 30 januari opent Burgemeester Buma het huis met een dappere (virtuele) sprong in het diepe.

  Bekijk details van Nieuw in dbieb: Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt

 • Nationale Voorleesdagen 22 jan t/m 1 februari

  21 januari 2020

  Voorlezen is leuk én belangrijk! En om dat nog eens extra te benadrukken zijn er de Nationale Voorleesdagen! Dit jaar van 22 januari tot en met 1 februari 2020. dbieb organiseert in en rondom deze week leuke activiteiten voor kinderen van 1,5 tot en met 6 jaar en hun ouders.

  Bekijk details van Nationale Voorleesdagen 22 jan t/m 1 februari

 • dbieb gaat wekelijks voorlezen bij Estafette

  21 januari 2020

  Voorlezen is leuk én belangrijk. Het bevordert de taalontwikkeling en maakt kinderen taalgevoelig. Om het voorlezen extra te stimuleren gaan voorleesvrijwilligers van dbieb vanaf woensdagmiddag 22 januari iedere week een half uurtje voorlezen in de Recycle Boulevard van Estafette Leeuwarden, om jonge kinderen zo in aanraking te laten komen met (voor)lezen. Terwijl ouders een rondje door de winkel maken kunnen kinderen van 1,5 – 4 jaar van 15.00 – 15.30 uur genieten van mooie verhalen uit boeken die...

  Bekijk details van dbieb gaat wekelijks voorlezen bij Estafette

 • Data-detox voor tieners

  10 december 2019

  Kearn, dbieb en Fers organiseren samen een aantal bijeenkomsten voor tieners tussen 10-14 jaar om het ‘eens te hebben’ over social media. Veel social media apps (WhatsApp, TikTok, Google+, Instagram en Snapchat) weten immers van alles over hun gebruikers. In vier bijeenkomsten gaan tieners aan de slag met de data-detox kit. Het doel: samen bouwen aan een spel, een game een app of iets anders, om leeftijdsgenoten bewust te maken van social media.

  Bekijk details van Data-detox voor tieners

 • SPOT ON - expositie in dbieb

  28 november 2019

  Op 10 december om 15.00 uur opent gedeputeerde Sietske Poepjes samen met de kinderen van Friese Next Level basisscholen in dbieb Leeuwarden de SPOT ON! expositie. Dit is een duurzaam en educatief project van leerlingen uit het Friese primair onderwijs. Leerlingen hebben met SPOT ON! een duurzame ontdekkingstocht van de eigen leefomgeving gemaakt. Samen met kunstenaars hebben de leerlingen dit vertaald naar een kunstwerk. De werken worden geëxposeerd in de jeugdbieb.

  Bekijk details van SPOT ON - expositie in dbieb

 • Warme Kerst in dbieb met Joris’ Kerstboom

  20 november 2019

  Joris’ Kerstboom staat van 9 t/m 24 december in dbieb Leeuwarden. Kom ook langs en hang voor jouw dierbare een kerstbal met kerstgedachte tussen de dennentakken!

  Bekijk details van Warme Kerst in dbieb met Joris’ Kerstboom

 • Friese bibliotheken lanceren Frysk Sinteklaas dochboek

  13 november 2019

  In alle Friese bibliotheken ligt vanaf 12 november het eerste Fryske Sinteklaas Dochboek klaar. De feestelijke lancering vond plaats in dbieb Leeuwarden, met overhandiging van het eerste exemplaar aan gedeputeerde Sietske Poepjes. Aansluitend las zij aan groep 3&4 van obs de Gielguorde een mooi Sinterklaasverhaal voor. Het dochboek haakt in op de nationale sinterklaasboekenactie in de Poiesz Supermarkten, die dit jaar hun primeur in het Fries beleven.

  Bekijk details van Friese bibliotheken lanceren Frysk Sinteklaas dochboek

 • Concert Frysk Muzyk Argyf

  25 oktober 2019

  Aanstaande zondagmiddag 27 oktober presenteert het Frysk Muzyk Argyf in de Doopsgezinde kerk in Leeuwarden twee nieuwe cd's. Deze zijn tot stand gekomen in een samenwerking met Aliud Records. Toegang van het concert is gratis.

  Bekijk details van Concert Frysk Muzyk Argyf

 • Schrijf mee met het Groot Dictee!

  16 oktober 2019

  Zaterdag 2 november van 11.00 tot 13.00 uur zendt De Taalstaat voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal uit, vanuit de bibliotheek in Zutphen. In het hele land, dus ook in Leeuwarden, kun je meeschrijven!

  Bekijk details van Schrijf mee met het Groot Dictee!

 • Open Access Week 2019: Open Science, Open Mind

  9 oktober 2019

  De Leeuwarden bibliotheken organiseren van 14 t/m 17 oktober van 14.00-16.00 uur diverse lezingen, onder de noemer ‘Open Science, Open Mind’.

  Bekijk details van Open Access Week 2019: Open Science, Open Mind