nieuws

 • week van de alfabetisering

  22 augustus 2018

  Wist je dat 2,5 miljoen Nederlanders moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen? Laaggeletterdheid raakt de samenleving, want die functioneert beter als iedereen mee kan doen. In de Week van de Alfabetisering, van 3 t/m 9 september, is aandacht voor laaggeletterdheid en dbieb doet natuurlijk mee.

  Bekijk details van week van de alfabetisering

 • Nederland Leest 2018

  17 augustus 2018

  De jaarlijks leescampagne van de Nederlandse bibliotheken heeft dit jaar het thema VOEDING. Omdat wij zijn wat we eten. Voeding, als basis van ons bestaan. Bron van energie, voedsel voor ons lijf en onze ziel. dbieb pakt dit jaar uit met de Literaire Dis, samen met Café de Bak. Onder het genot van een 4 gangen-menu krijg je – in de vorm van een aantal performances - geestelijk voedsel opgediend.

  Bekijk details van Nederland Leest 2018

 • kinderboekenweek

  16 augustus 2018

  Van 3 t/m 14 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema: vriendschap. En daar is heel veel over te vertellen. Dat doen we dan ook met twee leuke voorstellingen en een workshop.

  Bekijk details van kinderboekenweek

 • vroegboekactie

  3 augustus 2018

  Boek je in juli of augustus een cursus op cursussen.dbieb.nl? Dan doe je automatisch mee aan onze vroegboekactie. Je maakt kans om het cursusgeld van de geboekte cursus terug te winnen, bijvoorbeeld als korting op je volgende boeking. Leuk voor jezelf of voor een vriend(in).

  Bekijk details van vroegboekactie

 • brochure met aanbod onderwijs is uit

  21 juni 2018

  dbieb en het primair onderwijs: samen leveren ze een bijdrage aan leesplezier, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Hoe? Met de educatieve aanpak de Bibliotheek op school. Een landelijke aanpak, met als doel om kinderen te stimuleren om meer te lezen. Op school én thuis.

  Bekijk details van brochure met aanbod onderwijs is uit

 • gratis tomkeboekje

  5 juni 2018

  Vanaf de start van de Fryske Fertelwike, vanaf 4 juni, is het boekje ‘Tomke en syn freontsjes’ gratis af te halen bij onze vestigingen. Zolang de voorraad strekt.

  Bekijk details van gratis tomkeboekje

 • opening heit en mem café

  20 april 2018

  Onder het genot van koffie, thee, ranja en cake opende wethouder Fokkema in het bijzijn van zo’n twintig kinderen en hun (groot)ouders het Heit en Mem café in dbieb Burgum. De bibliotheek is de nieuwe locatie van het Heit en Mem Café.

  Bekijk details van opening heit en mem café

 • Silke en Eliza winnaars regionale finale Read2Me!

  29 maart 2018

  In een spannende regionale finale van de voorleeswedstrijd Read2me! streden 8 kandidaten om een plaats voor de provinciale ronde.

  Bekijk details van Silke en Eliza winnaars regionale finale Read2Me!