nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 26)

 • data-detox voor tieners

  10 december 2019

  Kearn, dbieb en Fers organiseren samen een aantal bijeenkomsten voor tieners tussen 10-14 jaar om het ‘eens te hebben’ over social media. Veel social media apps (WhatsApp, TikTok, Google+, Instagram en Snapchat) weten immers van alles over hun gebruikers. In vier bijeenkomsten gaan tieners aan de slag met de data-detox kit. Het doel: samen bouwen aan een spel, een game een app of iets anders, om leeftijdsgenoten bewust te maken van social media.

  Bekijk details van data-detox voor tieners

 • SPOT ON - expositie in dbieb

  28 november 2019

  Op 10 december om 15.00 uur opent gedeputeerde Sietske Poepjes samen met de kinderen van Friese Next Level basisscholen in dbieb Leeuwarden de SPOT ON! expositie. Dit is een duurzaam en educatief project van leerlingen uit het Friese primair onderwijs. Leerlingen hebben met SPOT ON! een duurzame ontdekkingstocht van de eigen leefomgeving gemaakt. Samen met kunstenaars hebben de leerlingen dit vertaald naar een kunstwerk. De werken worden geëxposeerd in de jeugdbieb.

  Bekijk details van SPOT ON - expositie in dbieb

 • Warme Kerst in dbieb met Joris’ Kerstboom

  20 november 2019

  Joris’ Kerstboom staat van 9 t/m 24 december in dbieb Leeuwarden. Kom ook langs en hang voor jouw dierbare een kerstbal met kerstgedachte tussen de dennentakken!

  Bekijk details van Warme Kerst in dbieb met Joris’ Kerstboom

 • Friese bibliotheken lanceren Frysk Sinteklaas dochboek

  13 november 2019

  In alle Friese bibliotheken ligt vanaf 12 november het eerste Fryske Sinteklaas Dochboek klaar. De feestelijke lancering vond plaats in dbieb Leeuwarden, met overhandiging van het eerste exemplaar aan gedeputeerde Sietske Poepjes. Aansluitend las zij aan groep 3&4 van obs de Gielguorde een mooi Sinterklaasverhaal voor. Het dochboek haakt in op de nationale sinterklaasboekenactie in de Poiesz Supermarkten, die dit jaar hun primeur in het Fries beleven.

  Bekijk details van Friese bibliotheken lanceren Frysk Sinteklaas dochboek

 • Concert Frysk Muzyk Argyf

  25 oktober 2019

  Aanstaande zondagmiddag 27 oktober presenteert het Frysk Muzyk Argyf in de Doopsgezinde kerk in Leeuwarden twee nieuwe cd's. Deze zijn tot stand gekomen in een samenwerking met Aliud Records. Toegang van het concert is gratis.

  Bekijk details van Concert Frysk Muzyk Argyf

 • Schrijf mee met het Groot Dictee!

  16 oktober 2019

  Zaterdag 2 november van 11.00 tot 13.00 uur zendt De Taalstaat voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal uit, vanuit de bibliotheek in Zutphen. In het hele land, dus ook in Leeuwarden, kun je meeschrijven!

  Bekijk details van Schrijf mee met het Groot Dictee!

 • Open Access Week 2019: Open Science, Open Mind

  9 oktober 2019

  De Leeuwarden bibliotheken organiseren van 14 t/m 17 oktober van 14.00-16.00 uur diverse lezingen, onder de noemer ‘Open Science, Open Mind’.

  Bekijk details van Open Access Week 2019: Open Science, Open Mind

 • Janny van der Molen praat met kinderen uit Reduzum over Reade Geertje

  8 oktober 2019

  De kleine woning waar ze met haar ouders in Reduzum woonde, staat er niet meer. Haar naam was eigenlijk al vergeten. Maar sinds het onlangs verschijnen van het tweetalige It Deiboek van schrijfster Janny van der Molen komt Reduzemer Geertje Kleefstra weer tot leven.

  Bekijk details van Janny van der Molen praat met kinderen uit Reduzum over Reade Geertje

 • aftrap techniekmenu in dbieb

  1 oktober 2019

  Vanaf vandaag zijn de scholen in de gemeente Leeuwarden gestart met het Techniekmenu. Dit menu brengt wetenschap- en techniekonderwijs op basisscholen en voldoet aan de 21ste eeuwse vaardigheden. Binnen het Techniekmenu verzorgt dbieb de programmeerlessen. Vanochtend gingen de leerlingen van groep 1 en 2 van IKC het Palet voor het eerst aan de slag: zij maakten in de Werkplaats kennis met verschillende vormen van programmeren.

  Bekijk details van aftrap techniekmenu in dbieb

 • verhalen vertellen in dbieb tijdens verhalenavond

  17 september 2019

  Op 15 november 19.00 uur zwaaien overal in Friesland deuren open en worden verhalen verteld. Grappige, ontroerende en hele gewone. Ook dbieb opent haar deuren voor verhalenvertellers. Heb jij een verhaal? Doe mee!

  Bekijk details van verhalen vertellen in dbieb tijdens verhalenavond