nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 31)

 • dbieb treft maatregelen tegen coronavirus

  12 maart 2020

  Nederland, en inmiddels ook Friesland, is volop bezig met het indammen van de verspreiding van corona (covid-19). Als organisatie zijn wij ons bewust van onze rol hierin. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Op dit moment is preventie het allerbelangrijkst en stellen we de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en die van onze bezoekers voorop.

  Bekijk details van dbieb treft maatregelen tegen coronavirus

 • Nieuwe datum Nacht van de filosofie

  20 maart 2020

  De Nacht van de filosofie is vanwege de Coronacrisis verplaats naar zaterdag 26 september. Gekochte kaartjes blijven gewoon geldig. Iedereen die een kaartje heeft gekocht, krijgt van ons bericht. Ben je verhinderd op deze datum, dan kun je ook zelf contact met ons opnemen per mail via cursussen@dbieb.nl

  Bekijk details van Nieuwe datum Nacht van de filosofie

 • Zadenbibliotheken geopend in dbieb Burgum, Stiens en Grou

  3 maart 2020

  Vanaf zaterdag 7 maart is de zadenbibliotheek weer geopend. Behalve in Leeuwarden kun je nu ook in dbieb Burgum, Stiens en Grou zaden van groenten, kruiden en bloemen. De zadenbieb is een initiatief van Stichting Zadenbibliotheek Fryslân en is geheel kosteloos.

  Bekijk details van Zadenbibliotheken geopend in dbieb Burgum, Stiens en Grou

 • De Bak verbouwt!

  31 januari 2020

  Café de Bak gaat verbouwen en is daarom van 3 t/m 10 februari gesloten. Na de verbouwing hebben zowel Café de Bak als dbieb de beschikking over een ruimte die nóg beter tegemoet komt aan ieders wensen.

  Bekijk details van De Bak verbouwt!

 • Wolk, breng poëzie tot leven in dbieb met de gratis app!

  21 januari 2020

  Gedichten willen niet altijd in boeken wonen. Soms vliegen ze vrij rond. Met de app Wolk kun je ze zien en lezen, vanaf 30 januari in alle vestigingen van dbieb. Zo sta je ineens in een wolk van poëzie!

  Bekijk details van Wolk, breng poëzie tot leven in dbieb met de gratis app!

 • Roosegaarde’s LEVENSLICHT in de Blokhuispoort

  21 januari 2020

  Vanaf 26 januari wordt in de Blokhuispoort het tijdelijke Holocaustmonument LEVENSLICHT gepresenteerd. Dit lichtmonument vraagt aandacht voor Joden, Roma en Sinti die tijdens de Tweede Wereld-oorlog zijn vervolgd, gedeporteerd en vermoord.

  Bekijk details van Roosegaarde’s LEVENSLICHT in de Blokhuispoort

 • Nieuw in dbieb: Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt

  21 januari 2020

  Sinds kort heeft dbieb een nieuwe huisgenoot: Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt. Op 30 januari opent Burgemeester Buma het huis met een dappere (virtuele) sprong in het diepe.

  Bekijk details van Nieuw in dbieb: Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt

 • Nationale Voorleesdagen 22 jan t/m 1 februari

  21 januari 2020

  Voorlezen is leuk én belangrijk! En om dat nog eens extra te benadrukken zijn er de Nationale Voorleesdagen! Dit jaar van 22 januari tot en met 1 februari 2020. dbieb organiseert in en rondom deze week leuke activiteiten voor kinderen van 1,5 tot en met 6 jaar en hun ouders.

  Bekijk details van Nationale Voorleesdagen 22 jan t/m 1 februari

 • dbieb gaat wekelijks voorlezen bij Estafette

  21 januari 2020

  Voorlezen is leuk én belangrijk. Het bevordert de taalontwikkeling en maakt kinderen taalgevoelig. Om het voorlezen extra te stimuleren gaan voorleesvrijwilligers van dbieb vanaf woensdagmiddag 22 januari iedere week een half uurtje voorlezen in de Recycle Boulevard van Estafette Leeuwarden, om jonge kinderen zo in aanraking te laten komen met (voor)lezen. Terwijl ouders een rondje door de winkel maken kunnen kinderen van 1,5 – 4 jaar van 15.00 – 15.30 uur genieten van mooie verhalen uit boeken die...

  Bekijk details van dbieb gaat wekelijks voorlezen bij Estafette

 • Data-detox voor tieners

  10 december 2019

  Kearn, dbieb en Fers organiseren samen een aantal bijeenkomsten voor tieners tussen 10-14 jaar om het ‘eens te hebben’ over social media. Veel social media apps (WhatsApp, TikTok, Google+, Instagram en Snapchat) weten immers van alles over hun gebruikers. In vier bijeenkomsten gaan tieners aan de slag met de data-detox kit. Het doel: samen bouwen aan een spel, een game een app of iets anders, om leeftijdsgenoten bewust te maken van social media.

  Bekijk details van Data-detox voor tieners