nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 12)

 • Schrijf mee met het Groot Dictee!

  16 oktober 2019

  Zaterdag 2 november van 11.00 tot 13.00 uur zendt De Taalstaat voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal uit, vanuit de bibliotheek in Zutphen. In het hele land, dus ook in Leeuwarden, kun je meeschrijven!

  Bekijk details van Schrijf mee met het Groot Dictee!

 • Open Access Week 2019: Open Science, Open Mind

  9 oktober 2019

  De Leeuwarden bibliotheken organiseren van 14 t/m 17 oktober van 14.00-16.00 uur diverse lezingen, onder de noemer ‘Open Science, Open Mind’.

  Bekijk details van Open Access Week 2019: Open Science, Open Mind

 • Janny van der Molen praat met kinderen uit Reduzum over Reade Geertje

  8 oktober 2019

  De kleine woning waar ze met haar ouders in Reduzum woonde, staat er niet meer. Haar naam was eigenlijk al vergeten. Maar sinds het onlangs verschijnen van het tweetalige It Deiboek van schrijfster Janny van der Molen komt Reduzemer Geertje Kleefstra weer tot leven.

  Bekijk details van Janny van der Molen praat met kinderen uit Reduzum over Reade Geertje

 • aftrap techniekmenu in dbieb

  1 oktober 2019

  Vanaf vandaag zijn de scholen in de gemeente Leeuwarden gestart met het Techniekmenu. Dit menu brengt wetenschap- en techniekonderwijs op basisscholen en voldoet aan de 21ste eeuwse vaardigheden. Binnen het Techniekmenu verzorgt dbieb de programmeerlessen. Vanochtend gingen de leerlingen van groep 1 en 2 van IKC het Palet voor het eerst aan de slag: zij maakten in de Werkplaats kennis met verschillende vormen van programmeren.

  Bekijk details van aftrap techniekmenu in dbieb

 • verhalen vertellen in dbieb tijdens verhalenavond

  17 september 2019

  Op 15 november 19.00 uur zwaaien overal in Friesland deuren open en worden verhalen verteld. Grappige, ontroerende en hele gewone. Ook dbieb opent haar deuren voor verhalenvertellers. Heb jij een verhaal? Doe mee!

  Bekijk details van verhalen vertellen in dbieb tijdens verhalenavond

 • kinderboekenweek 2019: reis mee

  17 september 2019

  Van 2 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Reis mee!’ en daar is heel wat over te vertellen. Er zijn veel mooie boeken verschenen over reizen met de meest wondelijke voertuigen en die worden extra uitgelicht! Daarnaast kunnen kinderen in dbieb kijken naar twee voorstellingen en meedoen aan workshops. Niet de bestemming staat centraal maar het vervoer daarheen.

  Bekijk details van kinderboekenweek 2019: reis mee

 • popronde

  11 september 2019

  De Popronde is al 25 jaar een begrip in Nederland. Na de aftrap in Nijmegen reist de ronde in 12 weken door 41 steden. Op 20 september is Popronde in Leeuwarden. In de hele stad treden die avond zo’n 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. Ook dbieb opent haar deuren voor twee opkomende artiesten: rapper-songwriter Ben Forte en singer-songwriter Aidan & the Wild.

  Bekijk details van popronde

 • humanitas, dbieb en GGD Fryslân starten pilot preventie laaggeletterdheid

  10 september 2019

  Voorlezen is leuk én belangrijk, maar dat weet nog niet iedereen. Daarom slaan Humanitas, dbieb en GGD/JGZ de handen ineen om laaggeletterdheid bij gezinnen met kinderen van 0-2 jaar aan te pakken.

  Bekijk details van humanitas, dbieb en GGD Fryslân starten pilot preventie laaggeletterdheid

 • op expeditie tijdens week van de Alfabetisering

  4 september 2019

  Van maandag 9 tot en met zondag 15 september komt dbieb, samen met Stichting Lezen & Schrijven in actie voor een geletterd Nederland. Kom naar dbieb om een expeditie te volgen en ontdek wat het betekent om niet goed te kunnen lezen en schrijven.

  Bekijk details van op expeditie tijdens week van de Alfabetisering

 • dbieb doet mee aan “UIT in HUIS”

  4 september 2019

  Onder het genot van koffie, thee, ranja en cake opende wethouder Fokkema in het De leukste start van het culturele seizoen, buiten in de stad! Kinderen en volwassenen kunnen meedoen met de jeugdactiviteiten van dbieb.

  Bekijk details van dbieb doet mee aan “UIT in HUIS”