nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 11)

 • Brochure met aanbod onderwijs is uit

  21 juni 2018

  dbieb en het primair onderwijs: samen leveren ze een bijdrage aan leesplezier, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Hoe? Met de educatieve aanpak de Bibliotheek op school. Een landelijke aanpak, met als doel om kinderen te stimuleren om meer te lezen. Op school én thuis.

  Bekijk details van Brochure met aanbod onderwijs is uit

 • gratis tomkeboekje

  5 juni 2018

  Vanaf de start van de Fryske Fertelwike, vanaf 4 juni, is het boekje ‘Tomke en syn freontsjes’ gratis af te halen bij onze vestigingen. Zolang de voorraad strekt.

  Bekijk details van gratis tomkeboekje

 • dbieb opdrachtgever kinderboek over Escher

  25 mei 2018

  Drie groepen studenten van het Friesland College en het Deense Techcollege Aalborg werken momenteel hard aan kinderboeken over Escher. De opdrachtgever is dbieb, die samen met docente Rim Bleeker een pittige opdracht heeft geformuleerd: maak een game in een boek.

  Bekijk details van dbieb opdrachtgever kinderboek over Escher

 • 8ste dag: Doneer een boek voor de wereldrecordpoging Boekendomino

  1 mei 2018

  Heb jij nog een boek dat je kunt missen? Eentje waar je bijzondere herinneringen aan hebt? Omcirkel dan een mooie passage en lever je boek in bij één van de verzamelpunten, o.a. bij dbieb. Hele stapels zijn ook welkom*.

  Bekijk details van 8ste dag: Doneer een boek voor de wereldrecordpoging Boekendomino

 • opening heit en mem café

  20 april 2018

  Onder het genot van koffie, thee, ranja en cake opende wethouder Fokkema in het bijzijn van zo’n twintig kinderen en hun (groot)ouders het Heit en Mem café in dbieb Burgum. De bibliotheek is de nieuwe locatie van het Heit en Mem Café.

  Bekijk details van opening heit en mem café

 • Silke en Eliza winnaars regionale finale Read2Me!

  29 maart 2018

  In een spannende regionale finale van de voorleeswedstrijd Read2me! streden 8 kandidaten om een plaats voor de provinciale ronde.

  Bekijk details van Silke en Eliza winnaars regionale finale Read2Me!

 • Feest in dbieb Leeuwarden!

  17 maart 2018

  Het is feest in dbieb in Leeuwarden!

  Bekijk details van Feest in dbieb Leeuwarden!

 • belastingdienst en dbieb

  9 maart 2018

  Mensen die hulp willen bij het doen van aangifte van de belastingen, kunnen terecht in alle vestigingen van dbieb. Om gebruik te maken van veilige computer-, internet- en printvoorzieningen of voor een cursus om te leren omgaan met de digitale overheid. Dit jaar werkt dbieb bovendien samen het Buurtservicepunt om - op afspraak - hulp te bieden bij de belastingaangifte.

  Bekijk details van belastingdienst en dbieb

 • dbieb neemt pabostudenten mee op taalmissie

  16 februari 2018

  Zo'n 60 aanstaande juffen en meesters brachten op 16 februari een bezoek aan dbieb. NHL Stenden Hogeschool en het Fries Bibliotheken Netwerk trapten een provinciebrede pilot af, met het doel om aankomende leerkrachten zo enthousiast te maken over taal en lezen, dat zij die liefde aan vele generaties kinderen willen en kunnen overdragen.

  Bekijk details van dbieb neemt pabostudenten mee op taalmissie

 • boekenweek

  2 januari 2018

  Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur.

  Bekijk details van boekenweek