nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 37)

 • Nieuwe app voor e-books en luisterboeken

  23 juli 2020

  Bij de online Bibliotheek krijg je toegang tot een wereld aan kennis. Met de apps van de bibliotheek geniet je van de mooiste e-books en luisterboeken. Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. Binnenkort wordt één nieuwe app gelanceerd, waarmee je zowel e-books als luisterboeken kunt lezen en luisteren. Deze nieuwe app vervangt de LuisterBiebApp en de e-booksApp. In de nieuwe app is de lees- en luisterervaring van een e-book of luisterboek verbeterd en is het zoeken, vinden en luisteren van titels...

  Bekijk details van Nieuwe app voor e-books en luisterboeken

 • Vakantiebieb 2020: een zomer vol verhalen

  23 juni 2020

  Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van dbieb.

  Bekijk details van Vakantiebieb 2020: een zomer vol verhalen

 • Pride – vier je diversiteit

  19 juni 2020

  dbieb is een plek waar iedereen zichzelf mag zijn. Waar iedereen, ongeacht huidskleur, gender of seksuele voorkeur gelijke rechten heeft en gelijk behandeld wordt. Discriminatie en intimidatie horen in dbieb niet thuis. Wij zijn ervan overtuigd dat een maatschappij die alle ruimte geeft aan diversiteit de beste garantie geeft voor vrede en veiligheid.

  Bekijk details van Pride – vier je diversiteit

 • Zomer in dbieb: meer boeken mee en langer lenen

  12 juni 2020

  In de zomer heb je veel meer tijd om lekker te lezen. In je tuin, op de camping, of lekker in je strandstoel aan zee. Daarom mag je in deze maanden meer boeken mee én langer lenen.

  Bekijk details van Zomer in dbieb: meer boeken mee en langer lenen

 • dbieb weer open voor werken, studeren en advies

  29 mei 2020

  Alle vestigingen van dbieb zijn weer open. Naast het lenen en terugbrengen van boeken kun je er vanaf 8 juni ook weer terecht voor werken, studeren en het bezoeken van spreekuren. De leestafel blijft voorlopig gesloten. Ook de cursussen en lezingen worden op een later moment opgestart. Online worden diverse workshops aangeboden.

  Bekijk details van dbieb weer open voor werken, studeren en advies

 • dbieb gaat 18 mei stapsgewijs weer open

  7 mei 2020

  Gisteren hebben we gehoord dat de bibliotheken weer open mogen. Daar zijn we ontzettend blij mee! De openstelling van dbieb voor het publiek zal in kleine stapjes gebeuren. We zijn hard aan de slag om onze vestigingen in te richten naar de anderhalve meter-samenleving. Dit willen we zorgvuldig doen en daar willen we graag de tijd voor nemen.

  Bekijk details van dbieb gaat 18 mei stapsgewijs weer open

 • Nacht van de filosofie 2020 geannuleerd

  6 mei 2020

  Helaas hebben we moeten besluiten om de Nacht van de filosofie te annuleren. De situatie rondom Corona en de maatregelen die hieruit voortvloeien, maken het op dit moment niet verantwoord om de nacht door te laten gaan.

  Bekijk details van Nacht van de filosofie 2020 geannuleerd

 • dbieb-vestigingen gesloten tot 18 mei

  7 april 2020

  Het Coronavirus (COVID-19) houdt Nederland - en daarmee ook dbieb - al geruime tijd stevig in haar greep. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen neemt dbieb haar verantwoordelijkheid en dit betekent dat wij ons houden aan de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Al onze vestigingen blijven voor het publiek gesloten tot 18 mei.

  Bekijk details van dbieb-vestigingen gesloten tot 18 mei

 • Thuisbieb: 100 gratis e-books voor leden en niet-leden

  7 april 2020

  Voor een goed verhaal hoef je de deur niet uit! Met de ThuisBieb-app kun je genieten van 100 gratis e-books. Voor kinderen én volwassenen. Ook als je niet lid bent van dbieb.

  Bekijk details van Thuisbieb: 100 gratis e-books voor leden en niet-leden

 • dbieb treft maatregelen tegen coronavirus

  12 maart 2020

  Nederland, en inmiddels ook Friesland, is volop bezig met het indammen van de verspreiding van corona (covid-19). Als organisatie zijn wij ons bewust van onze rol hierin. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Op dit moment is preventie het allerbelangrijkst en stellen we de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en die van onze bezoekers voorop.

  Bekijk details van dbieb treft maatregelen tegen coronavirus