nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 29)

 • De Bak verbouwt!

  31 januari 2020

  Café de Bak gaat verbouwen en is daarom van 3 t/m 10 februari gesloten. Na de verbouwing hebben zowel Café de Bak als dbieb de beschikking over een ruimte die nóg beter tegemoet komt aan ieders wensen.

  Bekijk details van De Bak verbouwt!

 • Wolk, breng poëzie tot leven in dbieb met de gratis app!

  21 januari 2020

  Gedichten willen niet altijd in boeken wonen. Soms vliegen ze vrij rond. Met de app Wolk kun je ze zien en lezen, vanaf 30 januari in alle vestigingen van dbieb. Zo sta je ineens in een wolk van poëzie!

  Bekijk details van Wolk, breng poëzie tot leven in dbieb met de gratis app!

 • Roosegaarde’s LEVENSLICHT in de Blokhuispoort

  21 januari 2020

  Vanaf 26 januari wordt in de Blokhuispoort het tijdelijke Holocaustmonument LEVENSLICHT gepresenteerd. Dit lichtmonument vraagt aandacht voor Joden, Roma en Sinti die tijdens de Tweede Wereld-oorlog zijn vervolgd, gedeporteerd en vermoord.

  Bekijk details van Roosegaarde’s LEVENSLICHT in de Blokhuispoort

 • Nieuw in dbieb: Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt

  21 januari 2020

  Sinds kort heeft dbieb een nieuwe huisgenoot: Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt. Op 30 januari opent Burgemeester Buma het huis met een dappere (virtuele) sprong in het diepe.

  Bekijk details van Nieuw in dbieb: Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt

 • Nationale Voorleesdagen 22 jan t/m 1 februari

  21 januari 2020

  Voorlezen is leuk én belangrijk! En om dat nog eens extra te benadrukken zijn er de Nationale Voorleesdagen! Dit jaar van 22 januari tot en met 1 februari 2020. dbieb organiseert in en rondom deze week leuke activiteiten voor kinderen van 1,5 tot en met 6 jaar en hun ouders.

  Bekijk details van Nationale Voorleesdagen 22 jan t/m 1 februari

 • dbieb gaat wekelijks voorlezen bij Estafette

  21 januari 2020

  Voorlezen is leuk én belangrijk. Het bevordert de taalontwikkeling en maakt kinderen taalgevoelig. Om het voorlezen extra te stimuleren gaan voorleesvrijwilligers van dbieb vanaf woensdagmiddag 22 januari iedere week een half uurtje voorlezen in de Recycle Boulevard van Estafette Leeuwarden, om jonge kinderen zo in aanraking te laten komen met (voor)lezen. Terwijl ouders een rondje door de winkel maken kunnen kinderen van 1,5 – 4 jaar van 15.00 – 15.30 uur genieten van mooie verhalen uit boeken die...

  Bekijk details van dbieb gaat wekelijks voorlezen bij Estafette

 • Data-detox voor tieners

  10 december 2019

  Kearn, dbieb en Fers organiseren samen een aantal bijeenkomsten voor tieners tussen 10-14 jaar om het ‘eens te hebben’ over social media. Veel social media apps (WhatsApp, TikTok, Google+, Instagram en Snapchat) weten immers van alles over hun gebruikers. In vier bijeenkomsten gaan tieners aan de slag met de data-detox kit. Het doel: samen bouwen aan een spel, een game een app of iets anders, om leeftijdsgenoten bewust te maken van social media.

  Bekijk details van Data-detox voor tieners

 • SPOT ON - expositie in dbieb

  28 november 2019

  Op 10 december om 15.00 uur opent gedeputeerde Sietske Poepjes samen met de kinderen van Friese Next Level basisscholen in dbieb Leeuwarden de SPOT ON! expositie. Dit is een duurzaam en educatief project van leerlingen uit het Friese primair onderwijs. Leerlingen hebben met SPOT ON! een duurzame ontdekkingstocht van de eigen leefomgeving gemaakt. Samen met kunstenaars hebben de leerlingen dit vertaald naar een kunstwerk. De werken worden geëxposeerd in de jeugdbieb.

  Bekijk details van SPOT ON - expositie in dbieb

 • Warme Kerst in dbieb met Joris’ Kerstboom

  20 november 2019

  Joris’ Kerstboom staat van 9 t/m 24 december in dbieb Leeuwarden. Kom ook langs en hang voor jouw dierbare een kerstbal met kerstgedachte tussen de dennentakken!

  Bekijk details van Warme Kerst in dbieb met Joris’ Kerstboom

 • Friese bibliotheken lanceren Frysk Sinteklaas dochboek

  13 november 2019

  In alle Friese bibliotheken ligt vanaf 12 november het eerste Fryske Sinteklaas Dochboek klaar. De feestelijke lancering vond plaats in dbieb Leeuwarden, met overhandiging van het eerste exemplaar aan gedeputeerde Sietske Poepjes. Aansluitend las zij aan groep 3&4 van obs de Gielguorde een mooi Sinterklaasverhaal voor. Het dochboek haakt in op de nationale sinterklaasboekenactie in de Poiesz Supermarkten, die dit jaar hun primeur in het Fries beleven.

  Bekijk details van Friese bibliotheken lanceren Frysk Sinteklaas dochboek