nieuws

 • dbieb beste bieb van Nederland?

  30 januari 2019

  Eén jaar na de verhuizing naar de Blokhuispoort is het opnieuw feest in dbieb: we zijn namelijk genomineerd voor de ‘bibliotheek van het jaar 2019’. Een mooie opsteker! De komende maanden wordt er bij dbieb dan ook flink campagne gevoerd om iedereen aan te moedigen een stem uit te brengen op dbieb. Iedereen kan meehelpen!

  Bekijk details van dbieb beste bieb van Nederland?

 • strijd om de regionale voorleeskampioen 2019

  21 februari 2019

  Wie wint dit jaar de nationale voorleeswedstrijd? Op 26, 27 en 28 februari a.s. organiseert dbieb de kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstijd.

  Bekijk details van strijd om de regionale voorleeskampioen 2019

 • ‘It wie op in simmerjûn’ en dbieb

  21 januari 2019

  In gesprek met de acteurs, regisseur en schrijver van de voorstelling ‘it wie op in simmerjûn’? Dat kan in dbieb. Joke Tjalsma, Jan Arendz, Jos Thie en Bouke Oldenhof vertellen over hun persoonlijke betrokkenheid bij de thema’s uit de voorstelling: ‘voltooid leven’, ‘actieve levensbeëindiging’, ‘de maakbaarheid van het leven’.

  Bekijk details van ‘It wie op in simmerjûn’ en dbieb

 • week van de leesclub in dbieb

  11 januari 2019

  Nieuw in Nederland: de week van de leesclubs! Van 28 januari tot en met 3 februari en dbieb doet natuurlijk mee. Zo start op 31 januari in dbieb Leeuwarden een nieuwe leesclub met het thema ‘geschiedenis’. De eerste bijeenkomst is bedoeld als vrijblijvende kennismaking, waarna je zelf kunt kiezen of je wilt aansluiten bij deze nieuwe groep.

  Bekijk details van week van de leesclub in dbieb