Onze vestigingen zijn open. We doen ons best je bezoek aan dbieb zo veilig mogelijk te maken. We leggen graag uit hoe we dit doen en wat we van onze bezoekers vragen. Tip: lees voor een bezoek aan dbieb onze richtlijnen.

nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 33)

 • Aangescherpte richtlijnen Corona in dbieb

  18 oktober 2020

  De overheid heeft op dinsdag 13 oktober opnieuw een aangepast maatregelenpakket bekend gemaakt om verdere verspreiding van Corona (COVID-19) tegen te gaan. Zowel de verblijfsfunctie als de uitleenfunctie van dbieb blijven geopend. Café de Bak is gesloten. Verder hebben we onze richtlijnen enigszins aangescherpt.

  Bekijk details van Aangescherpte richtlijnen Corona in dbieb

 • Volop jeugdactiviteiten tijdens de Kinderboekenweek

  10 september 2020

  Van 30 september tot en met 11 oktober is het Kinderboekenweek. Dit jaar staan de tien toffe dagen in het teken van geschiedenis. Onder het motto En toen? organiseert dbieb verschillende jeugdactiviteiten waarbij kinderen ‘terug in de tijd’ gaan.

  Bekijk details van Volop jeugdactiviteiten tijdens de Kinderboekenweek

 • Jubileumconcert Dirk Dekker

  10 september 2020

  Op zondagmiddag 27 september vindt om 15:00 in de Doopsgezinde kerk aan de Wirdumerdijk in Leeuwarden een bijzonder concert plaats: het jubileumconcert ter gelegenheid van de 75e verjaardag van componist Dirk Dekker. Het concert wordt georganiseerd door het Frysk Muzyk Argyf.

  Bekijk details van Jubileumconcert Dirk Dekker

 • Voorleeshalfuurtje bij Estafette weer van start

  25 augustus 2020

  Nu de scholen weer zijn begonnen start dbieb ook weer met voorlezen. Vanaf woensdagmiddag 26 augustus kunnen jonge bezoekers van de Estafette Recyclewinkel in Leeuwarden zich tussen 15.00 en 15.30 uur laten voorlezen door voorleesvrijwilligers van dbieb.

  Bekijk details van Voorleeshalfuurtje bij Estafette weer van start

 • Nieuw cursusseizoen gestart bij dbieb

  14 augustus 2020

  Het nieuwe cursusseizoen bij dbieb is gestart. Heb jij altijd al eens Russisch willen leren? Of zou je graag beter willen leren schrijven? Wil je leren hoe je fabuleuze flatlays maakt? Of een sprekend portret? Het komende seizoen kun je jezelf bij dbieb op duizend-en-één manieren uitdagen, inspireren en ontwikkelen.

  Bekijk details van Nieuw cursusseizoen gestart bij dbieb

 • Nieuwe app voor e-books en luisterboeken

  23 juli 2020

  Bij de online Bibliotheek krijg je toegang tot een wereld aan kennis. Met de apps van de bibliotheek geniet je van de mooiste e-books en luisterboeken. Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. Binnenkort wordt één nieuwe app gelanceerd, waarmee je zowel e-books als luisterboeken kunt lezen en luisteren. Deze nieuwe app vervangt de LuisterBiebApp en de e-booksApp. In de nieuwe app is de lees- en luisterervaring van een e-book of luisterboek verbeterd en is het zoeken, vinden en luisteren van titels...

  Bekijk details van Nieuwe app voor e-books en luisterboeken

 • Vakantiebieb 2020: een zomer vol verhalen

  23 juni 2020

  Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van dbieb.

  Bekijk details van Vakantiebieb 2020: een zomer vol verhalen

 • Pride – vier je diversiteit

  19 juni 2020

  dbieb is een plek waar iedereen zichzelf mag zijn. Waar iedereen, ongeacht huidskleur, gender of seksuele voorkeur gelijke rechten heeft en gelijk behandeld wordt. Discriminatie en intimidatie horen in dbieb niet thuis. Wij zijn ervan overtuigd dat een maatschappij die alle ruimte geeft aan diversiteit de beste garantie geeft voor vrede en veiligheid.

  Bekijk details van Pride – vier je diversiteit

 • Zomer in dbieb: meer boeken mee en langer lenen

  12 juni 2020

  In de zomer heb je veel meer tijd om lekker te lezen. In je tuin, op de camping, of lekker in je strandstoel aan zee. Daarom mag je in deze maanden meer boeken mee én langer lenen.

  Bekijk details van Zomer in dbieb: meer boeken mee en langer lenen

 • dbieb weer open voor werken, studeren en advies

  29 mei 2020

  Alle vestigingen van dbieb zijn weer open. Naast het lenen en terugbrengen van boeken kun je er vanaf 8 juni ook weer terecht voor werken, studeren en het bezoeken van spreekuren. De leestafel blijft voorlopig gesloten. Ook de cursussen en lezingen worden op een later moment opgestart. Online worden diverse workshops aangeboden.

  Bekijk details van dbieb weer open voor werken, studeren en advies