dbieb is geopend met een aangepaste dienstverlening

Lees meer in de antwoorden op de veel gestelde vragen.

nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 33)

 • dbieb weer open voor werken, studeren en advies

  29 mei 2020

  Alle vestigingen van dbieb zijn weer open. Naast het lenen en terugbrengen van boeken kun je er vanaf 8 juni ook weer terecht voor werken, studeren en het bezoeken van spreekuren. De leestafel blijft voorlopig gesloten. Ook de cursussen en lezingen worden op een later moment opgestart. Online worden diverse workshops aangeboden.

  Bekijk details van dbieb weer open voor werken, studeren en advies

 • dbieb gaat 18 mei stapsgewijs weer open

  7 mei 2020

  Gisteren hebben we gehoord dat de bibliotheken weer open mogen. Daar zijn we ontzettend blij mee! De openstelling van dbieb voor het publiek zal in kleine stapjes gebeuren. We zijn hard aan de slag om onze vestigingen in te richten naar de anderhalve meter-samenleving. Dit willen we zorgvuldig doen en daar willen we graag de tijd voor nemen.

  Bekijk details van dbieb gaat 18 mei stapsgewijs weer open

 • Nacht van de filosofie 2020 geannuleerd

  6 mei 2020

  Helaas hebben we moeten besluiten om de Nacht van de filosofie te annuleren. De situatie rondom Corona en de maatregelen die hieruit voortvloeien, maken het op dit moment niet verantwoord om de nacht door te laten gaan.

  Bekijk details van Nacht van de filosofie 2020 geannuleerd

 • dbieb-vestigingen gesloten tot 18 mei

  7 april 2020

  Het Coronavirus (COVID-19) houdt Nederland - en daarmee ook dbieb - al geruime tijd stevig in haar greep. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen neemt dbieb haar verantwoordelijkheid en dit betekent dat wij ons houden aan de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Al onze vestigingen blijven voor het publiek gesloten tot 18 mei.

  Bekijk details van dbieb-vestigingen gesloten tot 18 mei

 • Thuisbieb: 100 gratis e-books voor leden en niet-leden

  7 april 2020

  Voor een goed verhaal hoef je de deur niet uit! Met de ThuisBieb-app kun je genieten van 100 gratis e-books. Voor kinderen én volwassenen. Ook als je niet lid bent van dbieb.

  Bekijk details van Thuisbieb: 100 gratis e-books voor leden en niet-leden

 • dbieb treft maatregelen tegen coronavirus

  12 maart 2020

  Nederland, en inmiddels ook Friesland, is volop bezig met het indammen van de verspreiding van corona (covid-19). Als organisatie zijn wij ons bewust van onze rol hierin. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Op dit moment is preventie het allerbelangrijkst en stellen we de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en die van onze bezoekers voorop.

  Bekijk details van dbieb treft maatregelen tegen coronavirus

 • Zadenbibliotheken geopend in dbieb Burgum, Stiens en Grou

  3 maart 2020

  Vanaf zaterdag 7 maart is de zadenbibliotheek weer geopend. Behalve in Leeuwarden kun je nu ook in dbieb Burgum, Stiens en Grou zaden van groenten, kruiden en bloemen. De zadenbieb is een initiatief van Stichting Zadenbibliotheek Fryslân en is geheel kosteloos.

  Bekijk details van Zadenbibliotheken geopend in dbieb Burgum, Stiens en Grou

 • De Bak verbouwt!

  31 januari 2020

  Café de Bak gaat verbouwen en is daarom van 3 t/m 10 februari gesloten. Na de verbouwing hebben zowel Café de Bak als dbieb de beschikking over een ruimte die nóg beter tegemoet komt aan ieders wensen.

  Bekijk details van De Bak verbouwt!

 • Wolk, breng poëzie tot leven in dbieb met de gratis app!

  21 januari 2020

  Gedichten willen niet altijd in boeken wonen. Soms vliegen ze vrij rond. Met de app Wolk kun je ze zien en lezen, vanaf 30 januari in alle vestigingen van dbieb. Zo sta je ineens in een wolk van poëzie!

  Bekijk details van Wolk, breng poëzie tot leven in dbieb met de gratis app!

 • Roosegaarde’s LEVENSLICHT in de Blokhuispoort

  21 januari 2020

  Vanaf 26 januari wordt in de Blokhuispoort het tijdelijke Holocaustmonument LEVENSLICHT gepresenteerd. Dit lichtmonument vraagt aandacht voor Joden, Roma en Sinti die tijdens de Tweede Wereld-oorlog zijn vervolgd, gedeporteerd en vermoord.

  Bekijk details van Roosegaarde’s LEVENSLICHT in de Blokhuispoort