dbieb doet mee aan “UIT in HUIS”

Gepubliceerd op: 4 september 2019 12:00

Op 8 september trappen de culturele instellingen in Leeuwarden, aangevuld met onder meer ateliers en galerieën, het nieuwe seizoen af. Zij stellen hun “Huis” open op die middag: gratis toegankelijk! Daarnaast is er een lint van activiteiten, waarbij bezoekers een inkijkje krijgen in wat er het komende seizoen te doen is. Natuurlijk doet dbieb ook mee!

Tussen 13.00 en 17.00 uur organiseert dbieb (op het Wilhelminaplein) mini-workshops op het gebied van techniek & programmeren: de taal van de toekomt.

Doorlopend kunnen kinderen en volwassenen kennismaken met:
- Programmeren met Blue Bot, het grappige rijdende computertje
- Micro:bit: je eigen mini-computer programmeren
- Turing Tumble: ‘een knikkerbaan 3.0’, om zelf te programmeren

Te doen bij dbieb
Het hele jaar door organiseert dbieb leerzame en (vooral) leuke activiteiten voor kinderen. In de hypermoderne Werkplaats van dbieb Leeuwarden, maar ook in de dorpsvestigingen van dbieb. Kijk maar eens op de inspiratiepagina’s van de Werkplaats.
Ook volwassenen kunnen bij dbieb terecht voor cursussen, colleges, workshops en nog veel meer. Kom langs en maak kennis met dbieb!

Open Huis
Naast de activiteiten op het plein, houden diverse instellingen open huis. Zo is het Fries Museum bijvoorbeeld gratis te bezoeken. De Harmonie een inkijkje in hun programma, met korte optredens van voorstellingen in het komende seizoen. Dat geldt ook voor Meeuw, Tryater en Neushoorn. Keunstwurk en Agenda2028 gooien de deuren open met korte optredens en presentaties. Kunstkade geeft hun aanbieders de mogelijkheid om hun cursusaanbod te presenteren.

UITinHUIS is de – leuke en kleine- opvolger van het UITfestival, dat dit jaar sneuvelde wegen gebrek aan financiële ruimte. Het complete programma van UITinHUIS is half augustus bekend.