dbieb gaat stapsgewijs weer open

Lees meer in de antwoorden op de veel gestelde vragen.

Aftrap Techniekmenu in dbieb

Gepubliceerd op: 1 oktober 2019 10:05

aftrap techniekmenu

Vanaf vandaag zijn de scholen in de gemeente Leeuwarden gestart met het Techniekmenu. Dit menu brengt wetenschap- en techniekonderwijs op basisscholen en voldoet aan de 21ste eeuwse vaardigheden. Binnen het Techniekmenu verzorgt dbieb de programmeerlessen. Vanochtend gingen de leerlingen van groep 1 en 2 van IKC het Palet voor het eerst aan de slag: zij maakten in de Werkplaats kennis met verschillende vormen van programmeren.

De Proeverij in de Werkplaats is een ideale start voor de leerlingen van de groepen 1 en 2 om kennis te maken met verschillende vormen van programmeren. Bij dit programma staan ‘probleem oplossen, creatief denken en samenwerken’ centraal. Na een korte inleiding proberen de kinderen verschillende materialen uit die voor de onderbouw zeer geschikt zijn. In roulerende groepen maken ze op een speelse manier kennis met unplugged programmeren, leuke smartgames en verschillende opstellingen met Blue-Bot. Ook de leerkracht werkt aan de ontwikkeling van zijn skills en krijgt na afloop tips mee om het programmeren in de klas voort te zetten.
Dit schooljaar doen 23 scholen mee aan het Techniekmenu. Dit betekent dat zo’n 3800 kinderen, van groep 1 t/m 8, dbieb zullen bezoeken en in de Werkplaats een workshop volgen. De coördinatie van het Techniekmenu wordt verzorgd door Kunstkade.