CityProms komt naar dbieb!

Gepubliceerd op: 20 juni 2019 16:30

cityproms

Van 27 t/m 30 juni bruist de Leeuwarder binnenstad van de muziek! Dan vindt het grootste klassieke muziekfestival van het Noorden plaats: CityProms. Ook dbieb is één van de locaties waar het festival plaatsvindt

De kick off van CityProms vindt dit jaar plaats op de binnenplaats van de Blokhuispoort. Op donderdagavond 27 juni van 19.30 – 20.00 uur trakteert het Sonos saxofoonkwartet in de buitenlucht muziekliefhebbers op vrolijke saxofoonklanken. Het kwartet speelt o.a. stukken van Gershwin, Tsjaikovski, Bolzoni, Scott Joplin, Irving Berlin, Ellington Lennon & McCarthy.

 

Op zaterdagmiddag 29 juni van 13.00 -13.45 uur kunnen kinderen in de dbieb genieten van de voorstelling ‘Het Mysterie van het Verdwenen Geluid’, een spannende muziektheatervoorstelling met prachtige live pianomuziek. In het kasteel van baron Maestoso speelt een groep muzikanten in hun nieuwe muziekkamer. Maar dan is het geluid van één van de instrumenten plotseling weg! Samen met de kinderen gaat muzikale duizendpoot Afke Wijma op zoek naar het geluid en de ‘dief’.

De voorstelling is gratis en geschikt voor kinderen van 5 t/m 11 jaar.