Data-detox voor tieners

Gepubliceerd op: 10 december 2019 15:07

data-detox kit

Kearn, dbieb en Fers organiseren samen een aantal bijeenkomsten voor tieners tussen 10-14 jaar om het ‘eens te hebben’ over social media. Veel social media apps (WhatsApp, TikTok, Google+, Instagram en Snapchat) weten immers van alles over hun gebruikers. In vier bijeenkomsten gaan tieners aan de slag met de data-detox kit. Het doel: samen bouwen aan een spel, een game een app of iets anders, om leeftijdsgenoten bewust te maken van social media.

Wanneer?
Er zijn 4 bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is: dinsdag 17 december, 17.00-19.00 uur, BOB gebouw, Oentsjerk (mét patat).
De andere 3 data kiezen we samen.

Meedoen?
Stuur een appje naar Alie Klompmaker: 06 - 11 21 47 64 of Wai-See Choo: 06 - 20 77 94 66

Waarom meedoen?
We willen het graag met jou en je leeftijdsgenoten hebben over social media en internet. Want het is natuurlijk helemaal niet cool als iemand ongevraagd met je meekijkt of -luistert. Toch gebeurt dat heel vaak.

Wat ga je doen?
Je bouwt samen met leeftijdsgenoten een spel, een app, een game, een les of … iets anders!

Data Detox Kit
We gebruiken de Data Detox Kit. Met de Data Detox Kit doe je 8 stappen om slimmer gebruik te maken van je smartphone en social media.
De Data Detox Kit is al heel tof, maar nog best ingewikkeld. Samen met andere leeftijdsgenoten ga je meedenken over hoe anderen kunnen leren van jou en de Data Detox Kit.

Meer weten?
Kijk op data-detox.nl Op de website kun je de 8 stappen van de data detox doen.