dbieb beste bieb van Nederland?

Gepubliceerd op: 8 maart 2019 15:10

Eén jaar na de verhuizing naar de Blokhuispoort is het opnieuw feest in dbieb: we zijn namelijk genomineerd voor de ‘bibliotheek van het jaar 2019’. Een mooie opsteker! De komende maanden wordt er bij dbieb dan ook flink campagne gevoerd om iedereen aan te moedigen een stem uit te brengen op dbieb. Iedereen kan meehelpen!

Meest openbare plek
Met de verkiezing wil de initiatiefnemer Bibliotheekblad vooral onderstrepen dat ons land beschikt over hoogwaardige openbare bibliotheken die een onmisbare plek in de huidige Nederlandse samenleving innemen. In Leeuwarden is dbieb al jarenlang de best bezochte openbare instelling van de stad, op de hielen gevolgd door het Fries Museum. Als meest openbare plek van de stad, biedt dbieb voor elk wat wils. Van boekencollectie tot uitgebreid cursusaanbod. Voor het opdoen van kennis en inspiratie tot het drinken van een kop koffie in Café de Bak. De karakteristieke plek in de Blokhuispoort heeft er zeker toe bijgedragen dat de toestroom van bezoekers, het aantal leden en het aantal volgers op social media een stijgende lijn laten zien.

De verkiezing
De genomineerde bibliotheken, worden op wisselende tijdstippen bezocht door mystery guests van Bibliotheekblad. De jury heeft niet alleen oog voor het gebouw en de dienstverlening. Ook minder zichtbare taken worden onder de loep genomen, zoals de samenwerking met scholen en partners in het sociaal domein. De maand maart staat bij dbieb geheel in het teken van de stemronde. De medewerkers zijn trots op hun bieb en roepen iedereen op om een stem uit te brengen. Wie op de hoogte wil blijven van de campagne kan dbieb blijven volgen op facebook en instagram of kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Genomineerden
Naast dbieb zijn genomineerd: Bibliotheek Deventer, Theek 5 uit Dongen, Huis van de Stad uit Harderwijk, ’t Lossers Hoes uit Losser en de Petruskerk uit Vught. Van elke genomineerde is vanaf 15 februari een wervingsfilmpje te zien, waarna de stemronde losbarst. Wie zich uiteindelijk de Beste bibliotheek van Nederland 2019 mag noemen, wordt bepaald door het rapport van de jury en de hoeveelheid publieksstemmen.