Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 20 april gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

dbieb bezorgt boeken aan huis

Gepubliceerd op: 5 november 2020 11:36

dbieb bezorgt boeken aan huis

Alle vestigingen van dbieb zijn van donderdag 5 november t/m woensdag 18 november gesloten. Dit is inclusief de dienstverlening in de wijken en zorginstellingen. Gelukkig bieden we onze leden alternatieve vormen van dienstverlening, waaronder een bezorgservice.

Bezorgservice
De overheid adviseert het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. We geven hierin graag het goede voorbeeld en kiezen daarom deze keer niet voor een afhaalservice. Daarvoor in de plaats breiden we de bestaande bezorgservice uit, door deze beschikbaar te maken voor alle leden. Klik hier voor het bestelformulier en uitleg.
Omdat de maand november in het teken staat van Nederland leest, ontvang je bij je bestelling het cadeauboek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer (zolang de voorraad strekt).

Uitleentermijn en reserveringen
De uitleentermijn voor materialen wordt met 4 weken verlengd. Hiermee worden oplopende te laatgelden voorkomen. Dit betekent dat materialen met een inleverdatum van bijvoorbeeld 12 november 4 weken later, dus op 10 december, mogen worden ingeleverd. Reserveringen die op dit moment klaar staan worden in de bezorgservice meegenomen. Staat er voor jou een reservering klaar, dan bellen we je voor een afspraak.

Online bibliotheek
Behalve een ‘fysieke’ bieb zijn er gelukkig veel online alternatieven, zoals het lezen van e-books via de Online BibliotheekApp. Deze app is gratis te downloaden voor iedereen met een lenerspas van dbieb of een andere bibliotheek. Wie online nog niet zo vaardig is, kan voor hulp bellen met het webwijsteam van dbieb.

Cursussen, workshops en spreekuren

Voor de komende twee weken zijn alle spreekuren geannuleerd (cursussen en workshops waren al geannuleerd.) Wat wél doorgaat zijn de online workshops voor volwassenen en jeugd. Materialen voor de jeugdworkshops worden door de bezorgservice thuis afgeleverd.

Meer info
Via de website en de social mediakanalen geven we steeds actuele informatie rondom de sluiting en dienstverlening van dbieb. Tijdens kantooruren is dbieb ook telefonisch bereikbaar via 058-235 77 77.