Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 20 april gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

dbieb bezorgt opnieuw boeken aan huis

Gepubliceerd op: 15 december 2020 17:19

Opnieuw harde maatregelen van de overheid om het coronavirus in te dammen. Alle vestigingen van dbieb zijn daarom met ingang van vandaag gesloten. Ook voor het afhalen van boeken. Dit betekent echter niet dat je nieuw leesvoer hoeft te missen; dbieb gaat opnieuw de weg op met een gratis bezorgservice voor alle leden.

Bezorgservice
De overheid adviseert het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Hierin gaf dbieb tijdens een eerdere beperkte lockdown al het goede voorbeeld, door boeken aan huis te bezorgen. Hoewel de richtlijnen van de overheid ruimte geven voor het afhalen van boeken, kiest dbieb bewust voor deze service. Directeur Hans van der Veen legt uit: ‘Wij zijn van mening dat deze service de meest verantwoorde keuze is in deze situatie. Maar bovenal vinden we dat onze leden deze extra service verdienen. Het zijn pittige tijden en dan vinden we dit een mooi gebaar. We maken daarom geen onderscheid; de service is voor alle leden.’

Online bestellen
Boeken bestellen en laten bezorgen kan via een online bestelformulier. In de online catalogus maak je een keuze, of vraag je een ‘verrassingspakket’ aan. In dat geval maakt een medewerker een selectie, op basis van het gekozen genre en eerder geleende titels. Zodra het pakket is ingepakt, wordt een afhaalmoment afgesproken. Ook voor reserveringen die op dit moment al klaar staan wordt een bezorgafspraak gemaakt. Klik hier voor een bestelformulier en uitleg over de bezorgservice.  

Boeken inleveren
Heb je nog boeken in huis, dan hoef je je niet te haasten om ze terug te brengen. Uitleentermijnen zijn namelijk verlengd tot 16 februari, waarmee oplopende te laatgelden worden voorkomen. Maak je gebruik van de bezorgservice, dan kun je geleende boeken aan de bezorger mee teruggeven. Meer weten over de aangepaste dienstverlening tijdens de lockdown, vind je bij de meestgestelde vragen  

Online bibliotheek
Behalve een ‘fysieke’ bieb zijn er voor de leden gelukkig veel online alternatieven, zoals het lezen van e-books via de Online BibliotheekApp. Deze app is gratis te downloaden voor iedereen met een lenerspas van dbieb of een andere bibliotheek. Wie online nog niet zo vaardig is, kan voor hulp bellen met het webwijsteam van dbieb.

Cursussen, workshops en spreekuren
Voor de komende weken zijn de meeste activiteiten geannuleerd. Wat wél doorgaat zijn de online workshops voor volwassenen en jeugd. Bekijk voor een overzicht de webagenda.

Meer info
Actuele informatie rondom sluiting en dienstverlening van dbieb kun je volgen via de social mediakanalen en deze website (dbieb is gesloten). Hier is ook een pagina ingericht met veelgestelde vragen. Tijdens kantooruren is dbieb ook telefonisch bereikbaar via 058-235 77 77.