dbieb gaat wekelijks voorlezen bij Estafette

Gepubliceerd op: 21 januari 2020 11:13

Voorlezen is leuk én belangrijk. Het bevordert de taalontwikkeling en maakt kinderen taalgevoelig. Om het voorlezen extra te stimuleren gaan voorleesvrijwilligers van dbieb vanaf woensdagmiddag 22 januari iedere week een half uurtje voorlezen in de Recycle Boulevard van Estafette Leeuwarden, om jonge kinderen zo in aanraking te laten komen met (voor)lezen. Terwijl ouders een rondje door de winkel maken kunnen kinderen van 1,5 – 4 jaar van 15.00 – 15.30 uur genieten van mooie verhalen uit boeken die in de winkel te koop zijn.

Iedereen kan meedoen
Estafette is een goede plek om het voorlezen te stimuleren. Iedereen komt er: het is een dwarsdoorsnee van de Leeuwarder samenleving. Het is een plek waar je - naast dbieb- in aanraking kan komen met boeken. De kringloopwinkel is een plek waar behalve spulletjes ook verhalen worden doorgegeven! Bovendien is er in de Recycle Boulevard speciaal voor kids een knus plekje ingericht waar je lekker kan lezen en voorgelezen kan worden.


Kick-off tijdens Nationale Voorleesdagen
Met het wekelijkse voorleeshalfuurtje die wil dbieb ouders laten zien dat voorlezen overal kan, en dat het niet heel ingewikkeld hoeft te zijn. De kick-off van dit mooie project is op woensdag 22 januari, tijdens de start van de Nationale Voorleesdagen 2020. Iedereen is welkom!


Voorleesvrijwilligers zijn goud waard
In de toekomst wil dbieb ook in wijkcentra voorleeshalfuurtjes houden. Hiervoor is dbieb op zoek naar voorleesvrijwilligers. Wie het leuk vindt om op gezette tijden voor te lezen aan jonge kinderen, kan zich opgeven via onze pagina werken bij.